Huis > H > Hoe Laat Je Zien Dat Je Iets Citeert?

Hoe laat je zien dat je iets citeert?

Je geeft een citaat aan door middel van aanhalingstekens. Als het citaat groter is dan drie regels, zet je geen aanhalingstekens maar zet je het hele citaat in het wit en laat je het inspringen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik zien waar iemand zich bevindt?

U kunt iemands locatie vinden met de Google Maps app. U kunt op het profiel van de persoon tikken om de locatie te delen. Tik op het pictogram van een vriend om de locatie van de persoon bij te werken. Het is tijd om te vernieuwen.

Welke tekens Bij een citaat?

Als een hele zin geciteerd wordt, begint het citaat met een hoofdletter en valt de punt, het uitroepteken of het vraagteken binnen de aanhalingstekens. enkele aanhalingstekens gebruiken voor het hele citaat en dubbele aanhalingstekens voor dat woord.
Dienovereenkomstig, hoe gebruik je citaat?
Als een hele zin geciteerd wordt, begint het citaat met een hoofdletter, en valt de punt of het vraagteken of uitroepteken binnen de aanhalingstekens:
  1. Ik zei: "Ik hou niet van appeltaart."
  2. De kassière vroeg: "Hebt u een klantenkaart?"
  3. De docent riep: "Stilte!"

Dus, welke aanhalingstekens quote?

Er zijn drie hoofdtypen citaten die vaak gebruikt worden bij het schrijven: directe citaten, indirecte citaten en blokcitaten.
Een direct citaat is een citaat dat rechtstreeks uit een bron komt, zonder veranderingen of wijzigingen. Dit type citaat wordt meestal gebruikt als de auteur de exacte woorden van iemand anders citeert, om bewijs of steun te leveren voor zijn eigen argument.
Een indirect citaat is een citaat dat niet rechtstreeks uit een bron komt, maar geparafraseerd of samengevat is. Dit type citaat wordt vaak gebruikt wanneer de auteur meerdere bronnen probeert samen te vatten, of wanneer hij een algemeen overzicht wil geven van een bepaald concept.
Een blokcitaat is een citaat dat gescheiden is van de rest van de tekst, meestal door het te laten inspringen, of er een aparte paragraaf van te maken. Blokcitaten worden vaak gebruikt wanneer de auteur een bijzonder lang of gedetailleerd citaat wil opnemen, of wanneer het citaat bijzonder belangrijk is voor het argument dat hij maakt. Wat betekent Ik citeer? In computerprogrammering is I quote een term die wordt gebruikt om een karakter of een string letterlijk aan te duiden. Een literal is een waarde die hard gecodeerd is in het programma en niet veranderd kan worden tijdens de uitvoering. Een karakterliteraal is een enkel karakter, zoals "a" of "$". Een string-literaal is een reeks tekens, zoals "Hallo, wereld!".

Gerelateerde artikelen

Is er een app dat je kan zien waar iemand is?

De Find My Friends app is voor iedereen met een Android telefoon. De app werkt hetzelfde als Life360.

Wat is een ander woord voor citaat?

allegatie, citaat, ontlening, overneming, quotatie. quote (zn) : aanhaling, allegatie, citaat, quotatie, quotisatie.
Dit in overweging nemend, hoe citeer je een zin uit een interview?
Je plaatst alleen een verwijzing in de tekst, maar neemt geen bronvermelding op in de literatuurlijst. De verwijzing in de tekst bestaat uit de initialen en achternaam van de geïnterviewde, de woorden "persoonlijke communicatie" en de datum waarop je het interview hebt afgenomen.

Dienovereenkomstig, wat is een citaat uit een boek?

Een citaat dient om iets in je tekst te verduidelijken. Je mag bijvoorbeeld in een boekrecensie een stukje tekst uit dat boek overnemen om te verduidelijken waar jouw mening over dat boek op gebaseerd is. Daarbij mag je niet meer uit het boek overnemen dan strikt noodzakelijk is om je punt te maken.
Dienovereenkomstig, wat is de betekenis van het woord quote? Het woord offerte is afgeleid van het Latijnse woord quotus, dat "hoeveel" betekent. In het bedrijfsleven is een offerte een schatting van hoeveel iets zal kosten. Een offerte kan ook verwijzen naar de prijs van een effect of een goed.

Bovendien, hoe verwijs je naar meerdere auteurs?

Als u verwijst naar meerdere auteurs in het algemeen, kunt u de meervoudsvorm van "auteur" gebruiken (bijv. "Auteurs gebruiken vaak pseudoniemen."). Als u verwijst naar specifieke auteurs, kunt u hun namen gebruiken (bijv. "Smith en Jones stelden dat...").

Door Durkee

Vergelijkbare artikelen

Hoe dvd digitaliseren? :: Wat is MLA generator?
Handige links