Huis > H > Hoe Kan Ik Zien Of Een Site Veilig Is?

Hoe kan ik zien of een site veilig is?

Een beveiligde website herken je aan 'https' in de adresbalk van je browser. Vaak zie je dan ook het icoontje van een slotje.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik zien waar iemand zich bevindt?

U kunt iemands locatie vinden met de Google Maps app. U kunt op het profiel van de persoon tikken om de locatie te delen. Tik op het pictogram van een vriend om de locatie van de persoon bij te werken. Het is tijd om te vernieuwen.

Dienovereenkomstig, hoe controleer je een website?

Zo controleer je de betrouwbaarheid van een webshop
  1. Bekijk de contactgegevens. Op valse webshops staat vaak geen telefoonnummer, e-mail of adres.
  2. Controleer of het bedrijf is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK)
  3. Zoek reviews op.
  4. Kijk of er een keurmerk staat.
  5. Controleer de betaalopties.
Dienovereenkomstig, wat betekent het als een site niet beveiligd is?
De websites die nog niet beveiligd zijn met een SSL certificaat krijgen nu de melding 'niet veilig' op webpagina's met wachtwoordvelden of welke financiële gegevens verzamelen. Zo willen Google en Mozilla Firefox aan hun gebruikers laten zien of een website veilig is.

Wat te doen als een website niet veilig is?

Als een website niet beveiligd is, kunt u het invoeren van gevoelige informatie op de site beter vermijden. Dit omvat persoonlijke informatie, financiële informatie en inloggegevens. Als u toch informatie moet invoeren op een onveilige website, gebruik dan een beveiligde verbinding (https://) en een sterk wachtwoord. Bovendien kunt u een VPN gebruiken om uw verkeer te versleutelen en een extra beveiligingslaag toe te voegen. Is Traveda betrouwbaar? Traveda is een betrouwbare reiswebsite die gebruikers de mogelijkheid biedt om vluchten, hotels en huurauto's te boeken. De site is gemakkelijk te gebruiken en biedt een verscheidenheid aan functies die het een geweldige optie maken voor degenen die op zoek zijn om reisarrangementen te boeken.

Gerelateerde artikelen

Is er een app dat je kan zien waar iemand is?

De Find My Friends app is voor iedereen met een Android telefoon. De app werkt hetzelfde als Life360.

Hoe herken je malafide webshops?

Check de naam van de website in de adresbalk

Criminelen nemen vaak bestaande websites over die niet meer worden gebruikt. Bijvoorbeeld hoorn2016.nl of sinterklaasinommen.nl. Als de url in de adresbalk niet overeenkomt met de naam van de webshop zelf, moeten de alarmbellen gaan rinkelen.
Men kan zich ook afvragen: wat is een beveiligde website?
De verbinding tussen gebruiker en site is beveiligd door versleuteling. Daardoor kan de informatie die wordt uitgewisseld niet door derden worden gelezen. Ook wel authenticiteit genoemd. De gebruiker kan er zeker van zijn dat de website in kwestie echt is en geen kopie van criminelen of oplichters.

Vervolgens, wat is een onbeveiligde verbinding?

Bij het niet hebben van een beveiligde verbinding worden de gegevens van en naar de server van de website onversleuteld verstuurd. Deze gegevens kunnen dus ook worden onderschept. Dit kunnen wachtwoorden, creditcard-informatie, betalingsgegevens, sofinummers etc.
Dit in overweging nemend, kan niet inloggen op beveiligde sites? Er zijn een paar mogelijke redenen waarom een gebruiker niet kan inloggen op een beveiligde site. Eén mogelijkheid is dat het beveiligingscertificaat van de site niet geldig is. Een andere mogelijkheid is dat de browser van de gebruiker niet is ingesteld om te werken met het beveiligingsprotocol van de site. Ten slotte is het ook mogelijk dat de computer van de gebruiker niet is geconfigureerd om het beveiligingscertificaat van de site te vertrouwen.

Daarvan, hoe kan ik een beveiligde verbinding tot stand brengen?

Er zijn vele manieren om een beveiligde verbinding tot stand te brengen, en de beste manier hangt af van de specifieke situatie. Enkele gangbare methoden zijn het gebruik van een Secure Sockets Layer (SSL) of Transport Layer Security (TLS) om gegevens te versleutelen, het gebruik van een virtueel privénetwerk (VPN), of het gebruik van beveiligingsprotocollen zoals Secure Shell (SSH).

Door Nerta Milwee

Vergelijkbare artikelen

Hoe krijg ik een HTTPS? :: Hoe zie je de Batterijconditie van Samsung?
Handige links