Huis > W > Wat Is Het Woord Met De Meeste Betekenissen?

Wat is het woord met de meeste betekenissen?

Van Dale levert een aantal mogelijkheden van het woord met de meeste betekenissen. Het voorzetsel 'van' heeft met 61 betekenissen verreweg de meeste. Gevolgd door 'slag' met 50 betekenissen. Vond je dit leuk?

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welke video heeft de meeste views?

Het is de meest bekeken video op de site, met 7,7 miljard views.

Bovendien, welke woorden zijn homoniem?

Homoniemen zijn woorden die er hetzelfde uitzien en hetzelfde klinken, maar een verschillende betekenis hebben. Bijvoorbeeld bank (om op te zitten) en bank (als geldinstelling). Naast homoniemen bestaan er homofonen: woorden die hetzelfde klinken, maar verschillend worden geschreven. Bijvoorbeeld hart en hard.
Hoeveel palindromen zijn er?
Van de 90 tweecijferige getallen (10 tot en met 99) zijn er 9 een palindroom (11, 22, 33, 44, 55, 66, 77, 88 en 99), dus p(2) = 0,1. Verder geldt dat p(3) = 0,1, p(4) = 0,01, p(5) = 0,01 en p(6) = 0,001.

Je kunt ook vragen welke woorden zijn palindromen?

Er zijn een paar manieren om deze vraag te benaderen. Eén mogelijkheid zou zijn een functie te schrijven die een woord opneemt en true teruggeeft als het woord een palindroom is, false als dat niet zo is. Een andere mogelijkheid is om een lijst van palindromen te maken en dan te controleren of het woord in kwestie in die lijst voorkomt. Wat is een super palindroom? Een superpalindroom is een woord, zin of getal dat vooruit hetzelfde is als achteruit. Bijvoorbeeld, het woord "raceauto" is een superpalindroom omdat het vooruit en achteruit hetzelfde wordt gespeld. De zin "able was I ere I saw Elba" is een superpalindroom omdat het voor- en achterwaarts hetzelfde wordt uitgesproken. Het getal "1001" is een superpalindroom omdat het vooruit en achteruit hetzelfde is.

Gerelateerde artikelen

Welke aansluiting hebben de meeste randapparaten tegenwoordig?

Er is een opslagapparaat genaamd ausb. De meest gebruikte aansluiting om randapparatuur op een PC aan te sluiten is de Universal Serial Bus-aansluiting.

Daarvan, wat is een ander woord voor definiëren?

begrenzen, bepalen, omschrijven. als synoniem van een ander trefwoord: vaststellen (ww) : beoordelen, bepalen, constitueren, definiëren, evalueren, kwantificeren, resolveren, stellen, uitmaken, uitschrijven, verordenen.
Wat zet je in een begrippenlijst?
Een begrippenlijst is een lijst waarin een opsomming wordt gegeven van alle begrippen in je scriptie. Begrippen die in deze lijst worden opgenomen zijn begrippen die voor de gemiddelde lezer niet direct voor zich spreken. Een begrippenlijst wordt ook wel een verklarende woordenlijst genoemd.

Daarvan, wat betekent het woord specifiek?

1) Bijzonder 2) Bijzonder geschikt 3) Echt 4) Eigenaardig 5) Expliciet 6) In het bijzonder aan iets eigen 7) In onderdelen nauwkeurig 8) Karakteristiek 9) Kenmerkend 10) In het bijzonder, met een bepaald doel.
Vervolgens, wat is een definitie voorbeeld? Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat het op verschillende manieren kan worden uitgelegd. Een definitievoorbeeld zou een of twee zinnen kunnen zijn die een woord of zin definiëren, zoals "De definitie van 'sarcasme' is een scherpe, bittere of snijdende uitdrukking of opmerking." Een andere mogelijkheid is een voorbeeld dat de betekenis van een woord of zin illustreert, zoals "Ze gaf me een sarcastisch antwoord toen ik vroeg of ze van het feest genoot."

Daarvan, wat is een ander woord voor vaststellen?

Er zijn een paar verschillende woorden die gebruikt kunnen worden om vast te stellen, afhankelijk van de context. Deze omvatten opzetten, vinden, creëren en ontwikkelen.

Door Radborne Detweiler

Vergelijkbare artikelen

Wat is een voorbeeld van ergonomie? :: Is synoniem?
Handige links