Huis > H > Hoe Worden Gegevens Beschermd Door Gdpr?

Hoe worden gegevens beschermd door GDPR?

1. Welke gegevens worden beschermd? De nieuwe wet beschermt alle gegevens die iets over jou als persoon zeggen. Dat gaat van je naam, telefoonnummer, adres en woonplaats tot je IP-adres, je surfgeschiedenis, je online winkelkarretje en wat je liket en sharet op social media.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welk andere video formaten worden veel op computers gebruikt?

Er zijn vele videoformaten. FLV is een flash video formaat en MPEG is een bewegende beelden groep.

En nog een vraag, welke organisaties doen aan het verwerken van persoonsgegevens?

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) verzamelen persoonsgegevens voor de uitvoering van hun taken. Wilt u weten of, en zo ja, welke gegevens van u zijn opgenomen? Dan kunt u een verzoek indienen bij het verantwoordelijke ministerie.
Welke gegevens mogen bewaard worden?
Denk aan voornaam, achternaam, geslacht, geboortedatum, geboorteplaats, straatnaam, postcode, woonplaats, telefoonnummer (mobiel en vast), en e-mailadres. Een BSN mag alleen door overheidsinstanties gebruikt worden en door organisaties buiten de organisatie als dat in een wet staat.

Wat zijn medische persoonsgegevens?

Medische persoonsgegevens zijn alle informatie die kan worden gebruikt om een persoon te identificeren en die verband houdt met zijn gezondheid. Dit omvat gegevens zoals medische dossiers, ziekteverzekeringsinformatie en genetische informatie. Wat is privacy in de zorg? Er zijn veel verschillende manieren om over privacy in de gezondheidszorg te denken, maar een gangbare definitie is dat privacy het recht is van personen om hun persoonlijke gezondheidsinformatie vertrouwelijk te houden. Dit betekent dat zorgverleners de gezondheidsinformatie van patiënten met niemand mogen delen zonder de uitdrukkelijke toestemming van de patiënt. Dit recht op privacy is belangrijk omdat het ertoe bijdraagt dat patiënten zich op hun gemak voelen bij het delen van gevoelige informatie met hun zorgverleners. Het helpt patiënten ook te beschermen tegen discriminatie of schaamte als hun gezondheidsinformatie zonder hun toestemming openbaar wordt gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Welke bestandsindeling wordt door MS Windows gebruikt?

De MDB-bestandsformaten worden gebruikt. Er zijn verschillende versies van het bestand. Sommige MDB-bestanden kunnen nog worden geopend.

Dienovereenkomstig, wat is een schaduwdossier?

Persoonlijke werkaantekeningen zijn níet hetzelfde als een zogenaamd 'schaduwdossier': een dossier dat een huisarts aanmaakt voor persoonlijk gebruik of voor een behandelteam waarin subjectieve gegevens over de patiënt worden opgenomen die later – in samengevatte vorm – in het dossier terechtkomen.
Is geslacht een bijzonder persoonsgegeven?
Ten tweede: geslacht is geen bijzonder persoonsgegeven, het zegt niets over seksueel gedrag of seksuele gerichtheid. Het is echter wel een persoonsgegeven, dus ergens moet voor de personen die je registreert duidelijk zijn welke gegevens (dus ook geslacht) worden vastgelegd en moeten die opvraagbaar zijn.

Welke gegevens mag je delen AVG?

Een organisatie mag niet zomaar persoonsgegevens doorgeven aan personen of andere organisaties. De algemene regel is dat verstrekken van persoonsgegevens alleen mag als dat verenigbaar is met het doel waarvoor de gegevens zijn verzameld. Of dit het geval is, hangt af van de concrete omstandigheden.
Wat zijn geen gevoelige persoonsgegevens? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, aangezien dit afhangt van de specifieke context en jurisdictie waarin de gegevens worden verzameld en gebruikt. Enkele voorbeelden van gegevens die doorgaans als niet-gevoelige persoonsgegevens worden beschouwd, zijn openbaar beschikbare informatie (zoals naam, adres en geboortedatum van een persoon), bepaalde soorten anonieme gegevens en niet-geïdentificeerde gegevens die zodanig zijn verwerkt dat zij niet meer kunnen worden gebruikt om een specifieke persoon te identificeren.

Mensen vragen ook: wat is het verschil tussen directe en indirecte identificatie volgens de avg?

Het belangrijkste verschil tussen directe en indirecte identificatie onder de AVG is dat directe identificatie vereist dat de betrokkene bij naam wordt geïdentificeerd, terwijl indirecte identificatie vereist dat de betrokkene op een andere manier wordt geïdentificeerd.

Door Brote Fiereck

Vergelijkbare artikelen

Hoe vormen we herinneringen? :: Hoe noem je persoonlijke gegevens?
Handige links