Huis > W > Wat Is Het Eerste Woord In Het Woordenboek?

Wat is het eerste woord in het woordenboek?

Behalve de uitroep 'oh! ', waarover ik eerder publiceerde op Neerlandistiek, vermeldt Van Dale (15e dr.) ook de uitroep 'ah!

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe gebruik je het woord aldus?

De minister zei dat we meer moeten bezuinigen.

Hoe is het woord van het jaar ontstaan?

De bedoeling was aan de hand van neologismen of oude woorden die ineens weer in zwang raakten een beeld te geven van gebeurtenissen die hun stempel drukten op een bepaald jaar. De website maakte gebruik van user-generated content, waarbij gebruikers zelf woorden konden nomineren.
Is snappen Algemeen Nederlands?
Gangbaarheid. Het woord snappen staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie.

Hoe komt een nieuw woord in het woordenboek?

Om een nieuw woord aan het woordenboek te kunnen toevoegen, moet het eerst door een aanzienlijk aantal mensen worden gebruikt. Zodra een woord door genoeg mensen is gebruikt, zullen de redacteuren van de woordenboeken er kennis van nemen en beslissen of het woord al dan niet aan hun woordenboek wordt toegevoegd. Om een woord aan een woordenboek toe te voegen, moet het aan bepaalde criteria voldoen, zoals veel gebruikt worden, gemakkelijk te spellen zijn en een duidelijke betekenis hebben. Wat dit betreft, wie was de eerste samensteller van van dale? Het eerste van Dale woordenboek werd samengesteld door Cornelis van Dale en gepubliceerd in 1672.

Gerelateerde artikelen

Kan je in Word 1 woord meerdere keren vervangen?

Typ op de tweede regel het woord waarnaar u wilt zoeken. Er kunnen meerdere woorden tegelijk worden vervangen. U kunt meer dan één optie toepassen.

Is het woord artikel mannelijk of vrouwelijk?

Het antwoord is: het artikel.
Dienovereenkomstig, is het woord aanbod mannelijk of vrouwelijk?
Het antwoord is: het aanbod.

Is verloting mannelijk of vrouwelijk?

Is het 'de verloting' of 'het verloting'?

Het is 'de verloting', want verloting is vrouwelijk. Als je het aanwijst is het 'die verloting'.
Is mechaniek mannelijk of vrouwelijk? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat er geen algemeen aanvaarde definitie is van "mechanica". Maar als we mechanica beschouwen als de studie van de beweging van voorwerpen, dan zou men kunnen stellen dat het mannelijk is, omdat de beweging van voorwerpen vaak wordt geassocieerd met mannelijke energie. Als we mechanica daarentegen beschouwen als de studie van de werking van machines, dan zou men kunnen stellen dat het vrouwelijk is, omdat machines vaak worden gezien als kwetsbaarder en zorgvuldiger. Uiteindelijk is het aan het individu om te beslissen aan welke definitie van mechanica hij de voorkeur geeft en of hij het mannelijk of vrouwelijk vindt.

Welke 3 geslachten zijn er?

Er zijn drie geslachten in het Spaans: mannelijk, vrouwelijk en neutraal. Mannelijke zelfstandige naamwoorden eindigen meestal op een -o, vrouwelijke op een -a en neutrale zelfstandige naamwoorden kunnen zowel op een -o als op een -a eindigen.

Door Shaikh Funnell

Vergelijkbare artikelen

Hoe draag je auteursrechten over? :: Hoe weet je of een woord bestaat?
Handige links