Huis > H > Hoe Werkt Een Dns Server?

Hoe werkt een DNS server?

DNS is de koppeling tussen jouw browser en de website die je bezoekt. DNS werkt als een vertaalsysteem dat een domeinnaam zoals yourhosting.nl omzet naar een reeks nummers: een IP-adres. Elke website heeft een IP-adres. Jouw computer leest deze IP-adressen en toont zo de juiste website.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat werkt op 12 volt?

Om elektronische apparatuur geschikt te maken voor het 230 Volt net, wordt deze 230 Volt wisselspanning in het apparaat met een transformator en gelijkrichter omgezet in een lagere gelijkspanning.

Dit in overweging nemend, wat is mijn ip-adres?

Om het lokale IP-adres te vinden moet je verbonden zijn met je netwerk (bovenin je scherm staat een wifi-logo). Ga naar Instellingen en druk daarna op Wifi. Druk op jouw wifi-netwerk (hier staat een vinkje voor). Achter IP-adres staat het IP-adres van jouw iPhone of iPad.
Je kunt ook vragen is opendns veilig?
OpenDNS biedt twee gratis DNS-servers: OpenDNS FamilyShield en OpenDNS Home. OpenDNS FamilyShield is het eenvoudigst in te stellen maar biedt qua filterniveau geen afstelmogelijkheden: alleen de door OpenDNS als kindonvriendelijk bestempelde websites (waaronder ook malware en phishing websites) worden geblokkeerd.

Wat dit betreft, wat is de dns server van ziggo?

Ziggo's DNS server is 8.8.8.8. Waarom wordt DNS gebruikt? DNS wordt gebruikt om domeinnamen aan IP-adressen te koppelen. Dit is nodig omdat domeinnamen voor mensen gemakkelijker te onthouden zijn dan IP-adressen. Wanneer een gebruiker een domeinnaam intikt, vertaalt DNS deze naar het overeenkomstige IP-adres, zodat de gebruiker naar de juiste website wordt geleid.

Gerelateerde artikelen

Waarom werkt mijn Bluetooth niet op mijn iPhone?

Als u geen verbinding kunt maken met een van deze apparaten, controleer dan of het accessoire en het apparaat dicht bij elkaar staan. Zet het accessoire uit en weer aan. Zorg ervoor dat het accessoire is opgeladen of op de stroom is aangesloten.

Hoe maak ik verbinding met de server?

Verbinding maken met een computer of bestandsserver

Tik op 'Verbind met server'. Geef de naam van een lokale host of een netwerkadres op en tik op 'Verbind'. Tip: Nadat je verbinding met een computer of bestandsserver hebt gemaakt, verschijnt deze in de lijst 'Recente servers' in het scherm 'Verbind met server'.
Kan Safari niet openen omdat er geen Serververbinding mogelijk is?
Klik op 'Geavanceerd' en kies het tabblad 'DNS'. Verwijder alle momenteel ingevoerde informatie. Klik op de knop '+', typ 8.8.8.8 en doe hetzelfde, maar voer deze keer 8.8.4.4 in. Start Safari opnieuw en controleer of de fout er nog steeds is.

Men kan zich ook afvragen: kan geen verbinding maken met e mail server?

Oorzaak: Uw internetprovider of netwerk heeft een firewall die verbindingen met de server voor uitgaande e-mail (SMTP) van uw e-mailservice blokkeert. Oplossing: Kijk of uw internetprovider of netwerkbeheerder een alternatieve SMTP-server biedt die u voor uw POP- of IMAP-account kunt gebruiken.
Vervolgens, wat is een privé dns? Een private DNS is een Domain Name System server die niet toegankelijk is voor het publiek. Privé DNS-servers worden meestal gebruikt door organisaties die hun DNS-informatie privé willen houden.

Welke DNS server gebruikt KPN?

KPN gebruikt de Windows Server 2016 DNS-server.

Door Ezara

Vergelijkbare artikelen

Wat is mijn IP adres? :: Wat te doen als DNS server niet reageert?
Handige links