Huis > H > Hoe Kun Je Meerdere Rijen Selecteren?

Hoe kun je meerdere rijen selecteren?

Ook op telefoons met Android zijn woorden of zinnen te selecteren via het aanraakscherm: Tik tweemaal achter elkaar op een woord. Aan het begin en einde van de tekst verschijnen druppels in beeld. Versleep de druppels om de selectie aan te passen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe noem je het combineren van meerdere cellen in een cel?

Kies de cellen die u wilt combineren. Klik op de eerste cel om ons voorbeeld te zien. Zorg ervoor dat het tabblad 'Start' is geselecteerd door erop te klikken in het Lint. U kunt alleen het pictogram zien.

Dienovereenkomstig, hoe selecteer je twee rijen in excel?

Een of meer kolommen selecteren

Selecteer het nummer van de rij om de hele rij te selecteren. Of klik op een cel in de rij en druk op Shift+spatiebalk. Als u niet-aangrenzende rijen of kolommen wilt selecteren, houdt u Ctrl ingedrukt en selecteert u de rij- of kolomnummers.
Dienovereenkomstig, hoe overbodige rijen en kolommen verwijderen?
Verwijder oneindig veel lege rijen met Go Special en Delete
  1. Selecteer het hele werkblad door op te drukken Alt + A toetsen, druk vervolgens op Ctrl + G toetsen om het gaan naar dialoogvenster en klik vervolgens op special.
  2. In de Ga naar speciaal dialoogvenster, vink aan blanks optie.

Hoe selecteer je alle rijen in Excel?

Er zijn een paar manieren om alle rijen in Excel te selecteren:
1. Klik op het rijnummer uiterst links op het blad. Hierdoor wordt de hele rij geselecteerd.
2. Klik op het driehoekje linksboven in het blad. Hiermee selecteert u alle cellen in het blad.
3. Gebruik de sneltoets Shift+Spatiebalk. Hiermee selecteert u de hele rij. Hoe selecteer je een hele kolom in Excel Mac? Er zijn een paar verschillende manieren om een hele kolom te selecteren in Excel voor Mac:
1. Klik op de koptekst van de kolom. Als u bijvoorbeeld kolom A wilt selecteren, klikt u op de letter A bovenaan de kolom.
2. Klik op het kleine driehoekje linksboven in het werkblad. Hiermee selecteert u het hele blad. Klik vervolgens op de kolomkop die u wilt selecteren.
3. Gebruik de sneltoets: Option + Spatiebalk. Hiermee selecteert u de hele kolom.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik meerdere vensters tegelijkertijd minimaliseren?

Om vensters te minimaliseren, klikt u op de balk bovenaan het venster en houdt u de muisknop ingedrukt. U kunt het venster van links naar rechts slepen. Dit wordt ook wel een schudbeweging genoemd.

Dienovereenkomstig, wat betekent ### in excel?

In Microsoft Excel wordt ##### weergegeven in een cel als een kolom te smal is om de volledige inhoud van de cel weer te geven.
Hoe in Excel naar laatste rij gaan?
Als u alle rijen onder de laatste rij met gegevens wilt selecteren, klikt u op de eerste rijkoppen, houdt u Ctrl ingedrukt en klikt u vervolgens op de rijkoppen van de rijen die u wilt selecteren. Tip: U kunt ook op de eerste rijkoppen klikken en vervolgens op Ctrl+Shift+END drukken.

Hoe voeg je rijen of kolommen toe in een bestaand werkboek?

Selecteer een willekeurige cel in de kolom en ga dan naar Start > Invoegen > Bladkolommen invoegenof Bladkolommen verwijderen. Of klik met de rechtermuisknop op de bovenkant van de kolom en selecteer Invoegen of Verwijderen.
Hoe verwijder je lege kolommen in Excel? Er zijn een paar manieren om lege kolommen in Excel te verwijderen:
1. Gebruik het gereedschap Zoeken en vervangen om alle lege cellen te vinden en te vervangen door een spatie.
2. Selecteer de kolom(len) die u wilt verwijderen, klik dan met de rechtermuisknop en kies Kolommen verwijderen.
3. Gebruik een macro om alle lege kolommen te verwijderen.

Dus, hoe verwijder ik lege rijen in excel?

Om lege rijen in Excel te verwijderen, kunt u een van twee methoden gebruiken. De eerste methode is het handmatig verwijderen van de lege rijen. Hiervoor moet u eerst de lege cellen in de rij selecteren. U kunt dit doen door te klikken op het rijnummer van de eerste lege cel en vervolgens uw muis naar beneden te slepen naar de laatste lege cel. Zodra de lege cellen zijn geselecteerd, kunt u op de delete-toets op uw toetsenbord drukken om ze te verwijderen.
De tweede methode is het gebruik van een formule om de lege rijen te identificeren en te verwijderen. De meest gebruikte formule hiervoor is de COUNTIF-functie. Deze functie telt het aantal cellen in een bereik dat aan een bepaald criterium voldoet. Voor ons doel willen wij het aantal cellen tellen die niet leeg zijn. De syntaxis van de COUNTIF-functie is COUNTIF(bereik,criteria). Dus, om deze functie te gebruiken om onze lege rijen te verwijderen, zouden we de volgende formule invoeren in de cel in kolom A die zich in de rij direct boven de eerste lege rij bevindt: =COUNTIF(A1:A500,"<>") Deze formule zou alle rijen verwijderen die geen gegevens in kolom A bevatten.

Door Moneta Rayapureddy

Vergelijkbare artikelen

Hoe selecteer je een tabel in Excel? :: Hoe verstuur ik meerdere foto's met Whatsapp?
Handige links