Huis > W > Wat Kun Je Doen Tegen Spammail?

Wat kun je doen tegen spammail?

Klacht indienen over spam

U kunt klachten over spam indienen bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Hier kunt u ook een klacht indienen tegen internationale spam.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Bovendien, waarom krijg ik zo veel spam?

Krijgt u veel ongewenste berichten, dan kunnen er twee dingen aan de hand zijn. Of u heeft uw e-mailadres zelf ergens achtergelaten of u bent slachtoffer van een datalek. Voorkomen is beter dan genezen. Dus laat nooit ergens je e-mailadres achter als dat niet hoeft, waarschuwt ethisch hacker Sijmen Ruwhof.
Hoe krijg ik spam van mijn mobiel?
E-mails in de map Spam verwijderen
  1. Open de Gmail-app op je Android-telefoon of -tablet. Opmerking: Als je de Gmail-app nog niet hebt, kun je deze downloaden.
  2. Tik linksboven op Menu. Spam.
  3. Tik op Spam nu leegmaken.

Kan spam kwaad?

Ja, spam kan kwaad. Het kan e-mailservers verstoppen, waardoor legitieme e-mails moeilijk doorkomen. Het kan ook virussen of links naar schadelijke websites bevatten. Als u op een link in een spammail klikt, kunt u een virus downloaden of uw persoonlijke gegevens aan een oplichter geven. Dienovereenkomstig, wat is een spambericht? De term "spambericht" wordt gebruikt om een bericht te beschrijven dat zonder toestemming van de ontvanger wordt verzonden, meestal met het doel reclame te maken voor of reclame te maken voor een product of dienst. Deze berichten worden vaak in grote aantallen verzonden en kunnen uiterst vervelend en storend zijn. In sommige gevallen kunnen spamberichten ook schadelijke inhoud bevatten, zoals virussen of phishing-zwendel.

Gerelateerde artikelen

Wat kan je doen met een PlayStation Plus kaart?

Je kunt online spelen met vrienden en onbekenden, en korting krijgen in de winkel. U kunt de online opslagruimte en de mogelijkheid om extra spellen te downloaden elke maand gratis houden, zolang u het plus abonnement houdt.

Wat gebeurd er als je spam opent?

Reacties. Als je ongewenste mail opent loop je verhoogde kans dat je een virus bij je toe laat.
Kan het kwaad om je e-mailadres te geven?
E-mail beschikt standaard niet over een goede beveiliging. Hierdoor is het voor cybercriminelen eenvoudig om een bestaand e-mailadres te vervalsen." Bijvoorbeeld het e-mailadres van iemand waar je regelmatig zaken mee doet. Criminelen gebruiken illegale tools om de header van een e-mail aan te passen.

Wat dit betreft, wat is een goed spamfilter?

Spamfilter software

MailWasher filtert je mailberichten voordat ze naar de computer (of mobiel) worden gedownload. Je ziet een preview van de mail, en kan berichten markeren en laten verwijderen voordat ze opgehaald worden. Platform: Windows (alle versies), Android, iPhone.
Hoe herken je een spam mail? Er zijn een paar manieren om een spammail te herkennen. De eerste is zoeken naar een e-mailadres dat u niet herkent. Als de e-mail afkomstig is van iemand die u niet kent, of van een bedrijf waarmee u geen zaken doet, is het waarschijnlijk spam. Een andere manier om te zien of een e-mail spam is, is te zoeken naar spelfouten of grammaticale fouten. Spammers nemen vaak niet de tijd om hun e-mails na te lezen, dus deze fouten zijn een dood spoor. Als de e-mail u iets probeert te verkopen of om persoonlijke informatie vraagt, is het waarschijnlijk spam. Als u twijfelt, kunt u de e-mail altijd als spam markeren of verwijderen.

Mensen vragen ook: wat als je op een verkeerde link hebt geklikt?

Er zijn een paar mogelijke scenario's die zich kunnen voordoen als u op de verkeerde link klikt. De eerste mogelijkheid is dat u op een pagina terechtkomt die niets te maken heeft met wat u oorspronkelijk zocht. Dit kan gebeuren als de link waarop u klikte een verkeerde link was, of als de website waarnaar de link leidde sindsdien zijn URL heeft gewijzigd. In dat geval moet u gewoon teruggaan naar de oorspronkelijke website en het opnieuw proberen.
Een andere mogelijkheid is dat u op een pagina terechtkomt die lijkt op wat u oorspronkelijk zocht, maar niet precies is wat u wilde. Dit kan gebeuren als de website die u probeerde te bereiken meerdere pagina's heeft met soortgelijke inhoud, of als de link waarop u klikte een algemene link was die naar de homepage van de website leidde. In dat geval moet u de zoekfunctie of de navigatiebalk van de website gebruiken om de specifieke pagina te vinden die u zoekt.
Ten slotte is het ook mogelijk dat een klik op de verkeerde link naar een foutpagina leidt. Dit kan gebeuren als de link waarop u klikte gebroken is of als de website die u probeerde te bereiken niet meer bestaat. In dat geval moet u een alternatieve bron zoeken voor de informatie die u oorspronkelijk zocht.

Door Moody Krumvieda

Vergelijkbare artikelen

Hoe krijg je widgets op Samsung? :: Is berichten op iPhone gratis?
Handige links