Huis > W > Wie Heeft De Blockchain Bedacht?

Wie heeft de blockchain bedacht?

Satoshi Nakamoto is het pseudoniem van een onbekend persoon of een groep die de cryptomunt bitcoin ontwierp en de eerste blockchain database oprichtte. Nakamoto was de eerste die het double-spendingprobleem oploste waardoor elektronisch geld zonder een centrale autoriteit mogelijk werd.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat te doen als iemand je geblokkeerd heeft?

Geef hem de ruimte. Het is beter om hem zoveel mogelijk tijd en ruimte te geven om met zijn emoties om te gaan als dat de oorzaak is dat hij je blokkeert. De man zal zich gerespecteerd voelen als je dat kunt doen.

Men kan zich ook afvragen: wat zijn de nadelen van blockchain?

Nadelen blockchain
  • Minder rechten gebruikers omdat een onafhankelijke derde partij niet meer aanwezig is.
  • Geen privacy doordat blockchaintransacties openbaar zijn.
  • Bescherming voor burgers bestaat niet omdat er geen centrale autoriteit is die het voor de burger opneemt als er niet geleverd wordt.
Men kan zich ook afvragen: hoe betrouwbaar is blockchain?
De intrinsieke betrouwbaarheid van de blockchain technologie

Blockchains met cryptogeld zoals Bitcoins zijn intrinsiek betrouwbaar als het gaat om de juistheid en volledigheid van de gegevens over transacties en posities van de verschillende eigenaren van de valuta.

Dienovereenkomstig, waar bestaat een blockchain uit?

Een blockchain bestaat uit een keten van blokken, die elk een cryptografische hash van het vorige blok, een tijdstempel en transactiegegevens bevatten. Door zijn ontwerp is een blockchain bestand tegen wijziging van de gegevens. Waar komt Satoshi Nakamoto vandaan? Satoshi Nakamoto is de alias van de persoon of personen die het Bitcoin-protocol hebben gecreëerd en de Bitcoin-software in 2009 als open-sourcecode hebben vrijgegeven. Satoshi Nakamoto zou een pseudoniem zijn en het is niet bekend of de naam één persoon of een groep mensen voorstelt.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan je zien of iemand je op WhatsApp heeft geblokkeerd?

Naast uw berichten, staan vinkjes. Twee vinkjes betekenen dat het bericht is aangekomen, en één vinkje betekent dat het bericht is verzonden. Indien u geen tweede vinkje ziet, kan het zijn dat u geblokkeerd bent.

Wie maakt gebruik van blockchain?

De bekendste toepassingen van de blockchain technologie is waar het gaat om transacties. Transacties zijn de mutaties van eigendom, een waardeoverdracht van de ene eigenaar naar de andere. Meestal gaat het nu over de eigendom van geld, zoals de blockchain onder bitcoin en ethereum.
Welke blockchain heeft toekomst?
Een veelbelovende crypto voor 2022 is zonder twijfel Solana. Experts denken zelfs dat het in de toekomst kan uitgroeien tot een grote concurrent van Ethereum of Cardano. Het meest opvallende aan Solana is dat het een Blockchain heeft dat 60.000 transacties per seconde kan verwerken.

Waar is blockchain goed voor?

Steeds meer bedrijven zoeken de samenwerking met andere partijen binnen hun keten. Blockchain stimuleert deze samenwerking, door de uitwisseling van allerlei gegevens en documenten veiliger te laten plaatsvinden. Een doorbraak voor transacties waarbij transparantie over herkomst en eigendom cruciaal is.
Dus, wat is het nut van een blockchain? Er zijn veel potentiële toepassingen voor blockchaintechnologie. Enkele van deze toepassingen zijn:
-Het creëren van een gedecentraliseerde database die bestand is tegen manipulatie en herziening
-Het mogelijk maken van veilig, transparant en fraudebestendig stemmen
-Het stroomlijnen van de toeleveringsketen en logistiek
-Het verbeteren van de gegevensbeveiliging
-Het verlagen van de transactiekosten
In het algemeen is het doel van een blockchain het creëren van een veilige, fraudebestendige, gedecentraliseerde database. Deze database kan worden gebruikt voor een verscheidenheid aan toepassingen, zoals het volgen van eigendom, het mogelijk maken van veilig stemmen, of het stroomlijnen van het beheer van de toeleveringsketen.

Welke Blockchains zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten blockchains, maar de twee meest voorkomende zijn publieke en private blockchains. Openbare blockchains, zoals de Bitcoin blockchain, zijn zonder toestemming, wat betekent dat iedereen zich kan aansluiten en kan deelnemen aan het netwerk. Private blockchains daarentegen hebben toestemming, wat betekent dat alleen goedgekeurde deelnemers zich bij het netwerk kunnen aansluiten en er toegang toe hebben. Andere soorten blockchains zijn hybride blockchains, die aspecten van zowel publieke als private blockchains combineren, en sidechains, die gekoppeld zijn aan een hoofdblockchain maar hun eigen aparte grootboek hebben.

Door Dotti

Vergelijkbare artikelen

Welke blockchain gebruikt Bitcoin? :: Hoe pakt haarverf het beste?
Handige links