Huis > H > Hoe Werkt Remote Desktop?

Hoe werkt remote desktop?

Gebruik Extern bureaublad op uw Windows-, Android- of iOS-apparaat om op afstand verbinding te maken met een Windows 10-pc. Zo stelt u uw pc in om externe verbindingen toe te staan en vervolgens verbinding te maken met de pc die u hebt ingesteld.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat werkt op 12 volt?

Om elektronische apparatuur geschikt te maken voor het 230 Volt net, wordt deze 230 Volt wisselspanning in het apparaat met een transformator en gelijkrichter omgezet in een lagere gelijkspanning.

Dienovereenkomstig, hoe maak ik verbinding met een extern bureaublad?

Open het startmenu en typ Verbinding met extern bureaublad en druk op Enter. Typ de computernaam in waar je verbinding mee wilt maken en klik op Verbinden. Je vindt de naam van de externe pc in de app Instellingen / Systeem / Info.
Daarvan, hoe werken remote desktop sessies?
Bij een sessie voor toegang tot een extern bureaublad is vaak maar één persoon actief. Die persoon (dit kan een eindgebruiker zijn, maar ook een technicus) gebruikt een internetverbinding om vanaf één computer op afstand een andere computer te besturen. Het is niet nodig dat iemand anders achter de andere computer zit.

Hoe veilig is remote desktop?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het afhangt van een aantal factoren, waaronder hoe de remote desktop software is geconfigureerd en hoe het wordt gebruikt. Over het algemeen kan remote desktop vrij veilig zijn als het goed is geconfigureerd en voorzichtig wordt gebruikt. Er zijn echter een aantal potentiële veiligheidsrisico's verbonden aan remote desktop waarmee rekening moet worden gehouden.
Een van de meest voorkomende beveiligingsrisico's van remote desktop is de mogelijkheid voor iemand om ongeautoriseerde toegang te krijgen tot de remote desktop server. Dit kan gebeuren als de remote desktop software niet goed is geconfigureerd of niet voorzichtig wordt gebruikt. Een ander potentieel veiligheidsrisico is de mogelijkheid dat gegevens worden onderschept tijdens de overdracht tussen de remote desktop client en de server. Dit kan gebeuren als de verbinding tussen de twee niet goed gecodeerd is.
Een ander potentieel veiligheidsrisico is de mogelijkheid dat malware wordt geïnstalleerd op de remote desktop server. Dit kan gebeuren als de server niet goed beveiligd is of niet regelmatig wordt bijgewerkt met de laatste beveiligingspatches.
In het algemeen kan remote desktop vrij veilig zijn als het goed is geconfigureerd en voorzichtig wordt gebruikt. Er zijn echter een aantal potentiële veiligheidsrisico's verbonden aan remote desktop waarmee rekening moet worden gehouden. Kan ik meerdere schermen gebruiken in remote desktop? Ja, u kunt meerdere schermen gebruiken in remote desktop. Om dat te doen, moet u ondersteuning voor meerdere monitoren inschakelen in de RDP-client. Zodra u dat hebt gedaan, kunt u kiezen hoeveel monitoren u wilt gebruiken in de externe sessie.

Gerelateerde artikelen

Waarom werkt mijn Bluetooth niet op mijn iPhone?

Als u geen verbinding kunt maken met een van deze apparaten, controleer dan of het accessoire en het apparaat dicht bij elkaar staan. Zet het accessoire uit en weer aan. Zorg ervoor dat het accessoire is opgeladen of op de stroom is aangesloten.

Welke poort openzetten voor Extern bureaublad?

Standaard maakt Extern Bureaublad gebruik van tcp / ip poort 3389. Iedereen gebruikt deze standaard poort.
Wat dit betreft, kan geen verbinding maken met extern bureaublad?
Controleer of de versie van de extern-bureaubladclient compatibel is met de server of client waarmee u verbinding maakt. Schakel antivirus- en beveiligingssoftware van derden uit die de communicatie zou kunnen blokkeren.

Dus, wat is externe toegang?

Met externe toegang kunt u uw computer overal gebruiken, zonder dat u deze mee hoeft te nemen. Toegang op afstand heeft verschillende voordelen, waaronder een hogere productiviteit en een verbeterde samenwerkingservaring.
Wat is een RDP poort? Een RDP-poort is een netwerkpoort die wordt gebruikt voor het Remote Desktop Protocol. Het Remote Desktop Protocol is een protocol waarmee een gebruiker op afstand verbinding kan maken met een computer en deze kan besturen alsof hij ervoor zit. De RDP-poort is gewoonlijk 3389.

Hoe kan ik een andere pc overnemen?

Ervan uitgaande dat je toestemming hebt om dat te doen, zijn er een paar manieren waarop je een andere pc kunt overnemen. Eén manier is het gebruik van een remote desktop applicatie zoals TeamViewer of Splashtop. Hiermee kun je het bureaublad van de andere pc zien en bedienen alsof je er zelf voor zit. Een andere manier is het gebruik van een VNC-server zoals TightVNC. Hiermee kunt u ook het bureaublad van de andere pc zien en bedienen, maar het vereist enige extra instellingen. Tenslotte kun je een tool als psexec uit de Sysinternals suite gebruiken om op afstand commando's uit te voeren op een andere PC. Dit kan handig zijn als u een specifieke taak op de andere PC moet uitvoeren, maar het bureaublad niet hoeft of wilt zien.

Door Lisbeth

Vergelijkbare artikelen

Hoe werkt een terminal server? :: Hoe vind je een IP adres van iemand anders?
Handige links