Huis > W > Wat Moet Er In Een Bibliografie?

Wat moet er in een bibliografie?

Bij een bibliografie vermeld je niet alleen de bronnen waar je daadwerkelijk naar verwijst in de tekst, maar ook alle bronnen die je tijdens het schrijven van je scriptie hebt geraadpleegd. In een bibliografie vermeld je bijvoorbeeld ook de krant die je hebt gelezen bij het verzinnen van een onderwerp voor je scriptie.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe moet je WinRAR downloaden?

De software Winrar kan gratis worden gedownload op Winrar.co.uk. U zult iets ontvangen. De software wordt geopend in Winrar. Na het uitpakken van de software ziet u het installatiebestand.

Hoe schrijf je een bronnenlijst?

Bronvermelding bestaat uit twee stappen:
  1. Aan het eind van je verslag neem je een lijst op met de volledige vermelding van alle bronnen die je hebt gebruikt, de bronnenlijst ofwel literatuurlijst.
  2. In de tekst maak je elke keer als je een bron aanhaalt een korte verwijzing naar die bron.
Hoe te verwijzen naar literatuur?
In de tekst wordt verwezen naar de achternaam van de auteur en het jaar van publicatie; in de literatuurlijst staan de referenties op alfabetische volgorde van auteursnaam; In de tekst krijgt elke referentie een volgnummer; in de literatuurlijst staan de referenties op volgorde waarin ze in de tekst zijn genoemd.

Dienovereenkomstig, hoe ziet een bronnenlijst er uit?

Een bronnenlijst moet de volledige naam van de auteur, de titel van het stuk, de naam van de publicatie, de publicatiedatum en de URL bevatten. Hoe vermeld je voetnoten? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat verschillende tekstverwerkers en tekstverwerkers verschillend omgaan met voetnoten. Maar in het algemeen kunt u met de meeste tekstverwerkers en tekstverwerkers voetnoten in een document opnemen door een inhoudsopgave te maken. Daarvoor moet u eerst markeringssymbolen (meestal sterretjes of cijfers) toevoegen aan de tekst waar u voetnoten wilt invoegen. Vervolgens kunt u een inhoudsopgave maken door naar het menu Invoegen te gaan en de optie Inhoudsopgave te kiezen. Hierdoor wordt een lijst met alle voetnoten in uw document ingevoegd, die u vervolgens naar wens kunt opmaken.

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Dus, hoe citeer je een titel?

Citaat van een titel

De titel van een boek of webpagina staat cursief en wordt zo overgenomen, zonder aanhalingstekens. De titel van een tijdschriftartikel staat niet cursief, deze wordt overgenomen met dubbele aanhalingstekens. Bij het verwijzen blijft bronvermelding verplicht.
Hoe moet je refereren?
Refereren - verwijzen naar bronnen - is vereist als je de woorden van een ander letterlijk overneemt, als je een passage parafraseert (herschrijft in je eigen woorden), en als je ideeën uit een bron samenvat. Je verwijst altijd op twee plaatsen: In de tekst, op de plaats waar je de informatie bespreekt.

Dit in overweging nemend, hoe maak je een goede bronvermelding wikiwijs?

Het is belangrijk dat je bij het gebruiken van deze bronnen opschrijft wat je gebruikt hebt, van wie en waar je het vandaan hebt gehaald. Doe dit vooral tijdens het maken van je opdracht of presentatie en houd dit goed bij; achteraf zo'n bronnenlijst maken is heel lastig en kost veel tijd.
Dit in overweging nemend, wat komt eerst bijlage of literatuurlijst? Het antwoord op deze vraag hangt af van de citeerstijl die u gebruikt. Bijvoorbeeld, in MLA-stijl komt de bijlage voor de bibliografie, terwijl in APA-stijl de bibliografie voor de bijlage komt.

Daarvan, waar plaats je de bron?

Als u een antwoord schrijft op een vraag op een forum, plaatst u gewoonlijk de broncode als een blok tekst in het forumbericht. Als u een antwoord schrijft op een blog of website, plaatst u meestal een link naar de broncode.

Door Ellinger

Vergelijkbare artikelen

Hoe verwerk je literatuur? :: Hoe maak je een bewegende foto?
Handige links