Huis > W > Wat Maakt Een Intranet Goed?

Wat maakt een intranet goed?

Intranet verbetert de interne communicatie

Teams kunnen open discussies hebben; Medewerkers kunnen kennis delen; Leidinggevenden kunnen in contact blijven met medewerkers en zo hun voeling niet verliezen met wat er gebeurt op de werkvloer; Afdelingen kunnen voor updates zorgen over projecten.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Is een druppellader goed voor accu?

Een druppellader is nuttig om accu's gedurende een langere periode te onderhouden. De batterij wordt niet ontladen en beschadigd als een druppellader wordt gebruikt.

Wat staat er allemaal op intranet?

Intranet is een werkinstrument

In veel bedrijven is het intranet een soort bedrijfskrant. Een site met veel verschillende soorten informatie, maar vooral veel oninteressante, nutteloze informatie. De meeste intranetpagina's worden dan ook nooit gelezen. Sterker nog, veel werknemers gebruiken het intranet nooit.
En nog een vraag, hoe maak je een intranet?
Gebruik eigen gemaakte foto's of schrijf over je collega's. Zo wordt een intranet jullie intranet. Op deze manier blijft het leuk om naar te kijken en kom je ook nog eens meer te weten over bijvoorbeeld je collega's! Het is dus erg belangrijk wat je werknemers ervan vinden, zij gebruiken tenslotte het intranet.

Dienovereenkomstig, hoe werkt een intranet?

Een intranet is een privénetwerk dat gebruik maakt van internetprotocollen en uitsluitend bestemd is voor interne gebruikers van een organisatie. Intranetten worden gebruikt om informatie en middelen binnen een organisatie te delen en worden gewoonlijk gebruikt om de communicatie en samenwerking tussen werknemers te vergemakkelijken. Intranetten kunnen worden gebruikt om documenten, bestanden en andere informatie te delen, en kunnen ook worden gebruikt voor opleiding van werknemers, personeelszaken en andere interne organisatorische functies. Men kan zich ook afvragen: hoe ziet een intranet eruit? Een intranet omvat doorgaans de interne websites, databanken en bestandsservers van een bedrijf. Werknemers hebben overal ter wereld toegang tot het intranet met behulp van een computer of een mobiel apparaat met een internetverbinding. Het intranet is meestal met een wachtwoord beveiligd en alleen bevoegde gebruikers hebben er toegang toe.

Gerelateerde artikelen

Hoe weet je dat een accu van een laptop niet meeer goed werkt?

Als de accu van uw laptop helemaal niet meer oplaadt, maar de laptop werkt nog wel zonder accu, dan is het tijd om de accu te vervangen. De accu is in dit geval niet meer bruikbaar. U kunt de accu uit de laptop halen als u niet weet wat er aan de hand is.

Dienovereenkomstig, wat is een sociaal intranet?

Een social intranet is een virtueel platform dat voor iedereen binnen de organisatie toegankelijk is. Het is dynamisch en volledig gericht op interactie. De informatiebehoeften van de gebruiker staan centraal in een social intranet, want ze bepalen zelf welke informatie voor hen nuttig is.
Men kan zich ook afvragen: waarom een social intranet? Het sociale intranet is de laatste jaren steeds populairder geworden als een manier voor organisaties om de communicatie en samenwerking tussen werknemers te verbeteren. Het gebruik van een sociaal intranet heeft een aantal voordelen, waaronder:
1. Meer communicatie en samenwerking: Een sociaal intranet kan werknemers helpen om beter met elkaar te communiceren en samen te werken. Dit kan leiden tot een hogere productiviteit en efficiëntere workflows.
2. Betere communicatie met externe belanghebbenden: Een sociaal intranet kan organisaties ook helpen om de communicatie met externe belanghebbenden, zoals klanten of partners, te verbeteren. Dit kan helpen om betere relaties op te bouwen en de klantenservice te verbeteren.
3. Toegang tot informatie en expertise: Een sociaal intranet kan werknemers toegang geven tot informatie en expertise die ze anders misschien niet zouden hebben. Dit kan bijdragen aan betere werkprestaties en besluitvorming.
4. Verbeterde betrokkenheid van werknemers: Een sociaal intranet kan helpen om werknemers te betrekken en ervoor te zorgen dat ze zich meer verbonden voelen met de organisatie. Dit kan leiden tot meer werktevredenheid en loyaliteit.
5. Lagere kosten: Een sociaal intranet kan helpen om de kosten van communicatie en samenwerking te verlagen, zowel intern als extern. Dit kan de organisatie geld besparen en het resultaat verbeteren.

Wat betekent extranet?

Een extranet is een privénetwerk dat toegang verleent aan bevoegde gebruikers van buiten een organisatie. Het gebruikt het internet als transportmedium om verbinding te maken met het privénetwerk. Het voornaamste doel van een extranet is het intranet van de onderneming uit te breiden tot haar zakelijke partners, zoals leveranciers en klanten.

Door Tonneson Gnas

Vergelijkbare artikelen

Wat is een goede samenvatting op LinkedIn? :: Is Outlook mail gratis?
Handige links