Huis > W > Wat Heb Je Nodig Om Een Computer Te Maken?

Wat heb je nodig om een computer te maken?

Voor het samenstellen van een computer heeft u minimaal de volgende componenten nodig:
  • Een behuizing.
  • Een voeding (vaak al onderdeel van de behuizing)
  • Een processor.
  • Koeling voor de processor (bij boxed versie meegeleverd met de processor)
  • Moederbord.
  • Geheugenmodule(s)
  • Een videokaart.
  • Een harde schijf.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een PowerPoint presentatie maken?

Als u een nieuwe presentatie wilt maken, kiest u de optie lege presentatie. Kies een van de sjablonen als u een kant-en-klaar ontwerp wilt gebruiken.

Hoe maak je je eigen pc?

Elke behuizing is immers anders.
  1. Ventilatoren. Als je extra pc-ventilatoren hebt gekocht, is dit het moment waar je ze installeert.
  2. CPU. Het is verstandig om zo veel mogelijk onderdelen op je moederbord te installeren voordat je deze in de kast plaatst.
  3. RAM.
  4. Koeling.
  5. Moederbord.
  6. Voeding.
  7. Kabelmanagement.
  8. Opruimen.
Hoeveel kost het om een pc te bouwen?
Maar allesbepalend voor het samenstellen van een pc, blijft uiteindelijk het budget. Want een pc samenstellen met een budget van 1000 Euro, levert een hele andere pc op dan één die samengesteld is met een budget van 600 Euro. Een pc samenstellen is overigens al mogelijk vanaf 250 Euro.

Wat dit betreft, is het goedkoper om je eigen pc te bouwen?

Bij het beantwoorden van deze vraag moet met een paar dingen rekening worden gehouden. Het eerste zijn de initiële kosten van het bouwen van een PC. Dit kan goedkoper zijn dan het kopen van een voorgebouwde PC, maar het vereist meer kennis en tijd om dit te doen. De tweede is de eigendomskosten op lange termijn. Een pc bouwen kan op de lange termijn goedkoper zijn als je hem na verloop van tijd kunt upgraden. Maar kant-en-klare pc's zijn vaak goedkoper in aanschaf en vergen minder onderhoud. Welke spullen heb je nodig voor een gaming pc? Aangenomen dat je het hebt over een speciale gaming PC en niet over een console, heb je een paar dingen nodig.
Ten eerste, zult u een computerkast nodig hebben om al uw componenten te houden. U kunt kiezen uit een verscheidenheid van maten, vormen en stijlen. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is voor alles wat je erin wilt stoppen en dat er een goede luchtstroom is om alles koel te houden.
Vervolgens heb je een moederbord nodig. Dit is het hart van je systeem en al het andere wordt erop aangesloten. Je moet ervoor zorgen dat het compatibel is met alle andere onderdelen die je hebt of wilt krijgen. Het moet ook het juiste type socket hebben voor uw processor.
Ten derde heb je een CPU nodig. Dit is het brein van je systeem. Ook hier moet je ervoor zorgen dat hij compatibel is met de rest en dat hij in de socket van je moederbord past.
Ten vierde heb je een soort GPU nodig. Dit doet het zware werk als het op gamen aankomt. Je moet ervoor zorgen dat hij compatibel is met je moederbord en het juiste type poorten heeft voor je monitors.
Vijfde, zult u sommige RAM nodig hebben. Dit is geheugen voor uw systeem en helpt het sneller lopen. U moet ervoor zorgen dat het compatibel is met uw moederbord en dat u genoeg hebt voor uw behoeften.
Ten zesde heb je een opslagschijf nodig. Hier slaat u al uw spellen en andere bestanden op. U kunt kiezen uit een harde schijf, solid state drive, of zelfs een hybride schijf. Zorg ervoor dat de schijf compatibel is met uw moederbord en genoeg ruimte biedt voor alles wat u wilt opslaan.
Ten zevende heb je een voeding nodig. Deze voorziet alles in uw systeem van stroom. Je moet ervoor zorgen dat hij compatibel is met je moederbord en genoeg stroom heeft voor alles wat je in je systeem stopt.
Als laatste heb je een soort monitor nodig. Zo zie je alles wat er in je systeem gebeurt.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een EPS bestand maken?

Het werkt als volgt: open het logo in Illustrator, trek de afbeelding met de hand over. Je kunt het bestand vullen met een kleur als je elke vorm in de afbeelding traceert.

Hoe bouw ik een pc voor Dummies?

Hoe bouw ik een PC voor Dummies ontsluiert alle geheimen van de computer en geeft je de kennis die je nodig hebt. Voor zowel beginnende als gevorderde computergebruikers die geïnteresseerd zijn in het bouwen van een PC, is dit boek een must!
Waar kan ik het beste een pc samenstellen?
YourBuild is gericht op het bouwen van de beste game pc's voor de beste prijs. Bij YourBuild kun je door middel van onze configurator helemaal zelf jouw eigen game pc samenstellen! Met de hulp van onze configurator kun je zelf alle onderdelen kiezen voor jouw perfecte pc.

Waar kan je het beste je pc laten bouwen?

Bij YourBuild zullen we je daarom altijd van eerlijk advies voorzien en wij doen niets liever dan jou helpen aan een pc die perfect bij jou past. Om je hierbij te helpen hebben wij hard gewerkt aan het ideale hulpmiddel, onze configurator. Deze PC Builder is overzichtelijk en makkelijk in gebruik.
Je kunt ook vragen hoe moet je een computer in elkaar zetten? Hoe zet ik een computer in elkaar
1. Koop alle onderdelen. U hebt een kast, een moederbord, een CPU, een voeding, RAM, een harde schijf en een CD-drive nodig. Misschien wilt u ook een geluidskaart, een videokaart en andere randapparatuur aanschaffen.
2. Plaats het moederbord in de kast. In de meeste kasten zijn standoffs aangebracht om te voorkomen dat het moederbord de kast raakt en kortsluiting maakt.
3. Installeer de CPU en de CPU-koeler. Zorg ervoor dat u thermische pasta gebruikt als de koeler er niet bij zit.
4. Installeer het RAM-geheugen.
5. Installeer de harde schijf en het CD-station.
6. Sluit alle kabels aan. Hieronder vallen de voedingskabels, de datakabels en de kabels van het voorpaneel.
7. Start de computer op en installeer een besturingssysteem.

Bovendien, hoe lang duurt het om een computer te maken?

Het antwoord op deze vraag hangt af van een aantal factoren, waaronder het type computer dat wordt gemaakt, de complexiteit van het ontwerp en het fabricageproces. Een eenvoudige desktopcomputer kan meestal in een paar uur in elkaar worden gezet, terwijl een complexere computer, zoals een laptop of een spelcomputer, een dag of meer in beslag kan nemen. De tijd die nodig is om een computer te maken varieert ook afhankelijk van het type computer. Een desktopcomputer kan in enkele dagen worden vervaardigd, terwijl de productie van een laptop of gaming-pc weken of zelfs maanden in beslag kan nemen.

Door Zuckerman Athas

Vergelijkbare artikelen

Hoe duur is een computer? :: Welk besturingssysteem gebruik ik?
Handige links