Huis > W > Wat Is Een Handletteren?

Wat is een Handletteren?

Handlettering is het creatief vormgeven van letters. Het gaat meer om het tekenen of schilderen van letters, dan om het schijven op de traditionele manier. Elke letter wordt met veel geduld en precisie op creatieve wijze samengesteld uit verschillende herhalende vormen.

Lees verder

Waarom Handletteren?

Bovendien is handlettering heel ontspannend, want je bent zo geconcentreerd bezig met tekenen, dat je geen tijd hebt om aan andere dingen te denken. Reden te meer dus om het een keertje te proberen!
Wat kun je doen met Handletteren?
Wat kun je met handletteren

Met handletteren kun je van alles. Je kunt bijzondere of inspirerende quotes heel mooi opschrijven, brieven schrijven, decoraties maken en bijvoorbeeld cadeautjes bijzonder afwerken. In principe kun je met handlettering alles schrijven of illustreren dat jij mooi of leuk vindt.

Wat heb je nodig om te kalligraferen?

Voor kalligrafie heb je een kalligrafiepen, penpunt, inkt en papier nodig. Je moet ook weten hoe je de pen moet vasthouden en hoe je de verschillende streken maakt. Wat kun je doen met kalligrafie? Er zijn veel dingen die je met kalligrafie kunt doen. Je kunt er brieven mee schrijven, kaarten mee maken, kunstwerken mee maken en nog veel meer.

Hoe begin je met Handletteren?

Om te beginnen heb je een zwarte stift/pen nodig met een niet al te dikke punt. Ik gebruik erg graag stabilo fineliners (ook leuk om te handletteren met kleurtjes!) of mijn iets dikkere Stabilo GREENpoint 0.8. Schets je graag eerst met potlood? Kies dan een zacht b-potlood, bijvoorbeeld 2B.
Men kan zich ook afvragen: wat zegt handschrift over intelligentie?
Wie klein schrijft, is meestal verlegen of teruggetrokken, leergierig, geconcentreerd en erg nauwkeurig. Als je letters een gemiddelde grootte hebben, kan je je goed aanpassen aan verschillende situaties. Mensen met een groot handschrift zijn meestal erg openhartig, sociaal en houden van aandacht.

Wat zegt je handschrift over je karakter?

Als je letters recht schrijft ben je eerder op logica gericht dan op emotie. Je bent pragmatisch en stabiel. Als je woorden schuin richting rechts opschrijft, duidt dat erop dat je gefocust bent op je hart. Je bent vriendelijk, sentimenteel en impulsief.
Wat betekent een slordig handschrift? Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat het voor verschillende mensen verschillende dingen kan betekenen. Voor sommigen kan het gewoon een gevolg zijn van het feit dat ze niet de tijd nemen om netjes te schrijven of om te beginnen geen goed handschrift hebben. Voor anderen kan het een teken zijn van een ernstiger probleem zoals dysgrafie, een neurologische aandoening die iemands vermogen om geschreven taal te produceren aantast.

Welk lettertype leest het prettigst?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van de voorkeuren van de individuele lezer. Sommige mensen vinden schreefloze lettertypes zoals Arial of Helvetica prettiger om te lezen, terwijl anderen de voorkeur geven aan schreefloze lettertypes zoals Times New Roman of Georgia. Uiteindelijk is het belangrijk te experimenteren met verschillende lettertypes om te zien welke voor jou het prettigst lezen.

Door Ginsberg Sulley

Hoe kan je je eigen muziek maken? :: Hoe krijg je een mooi schrift?
Handige links