Huis > W > Wat Is Gastbeleving?

Wat is gastbeleving?

Gastbeleving is de optelsom aan ervaringen die een hotelgast heeft vanaf het moment dat deze boekt tot na het uitchecken. Gastbeleving speelt zich ook online af, een plek die vaak vergeten wordt door hoteliers in hun strategie voor een optimale gastbeleving. Bij GuestCompass noemen we het ook wel “online gastbeleving”.

Lees verder

Je kunt ook vragen welke kleur staat voor gastvrijheid?

De kleur blauw zorgde voor veel activiteit in de deltagolven van de hersenen, wat een diepe staat van ontspanning aangeeft. Daarnaast gaven hoge thetagolven ook creatieve en zeer emotionele banden aan. Dit komt overeen met de algemene omschrijving van blauw als gastvrij, rustig en ontspannen.
Wat is een goede gastheer?
Volgens encyclopedie Ensie is gastheerschap "het verzorgen van een gast en hem of haar oprechte aandacht bieden, met als doel de gast zich zo welkom mogelijk te laten voelen".
...
Goed gastheerschap bestaat uit:
  • Het volledig ontzorgen van je gasten.
  • Klantgericht werken.
  • Klantvriendelijkheid.

Wat is het verschil tussen gastvrijheid en hospitality?

Gastvrijheid is het geven van zorg en aandacht aan gasten. Hospitality verwijst naar de industrie die diensten verleent aan gasten, waaronder accommodatie, restaurants en evenementenplanning. Waar komt gastvrijheid vandaan? Er zijn veel verschillende interpretaties van het woord gastvrijheid, maar de meesten zijn het erover eens dat het gaat om een warm welkom en dat gasten zich op hun gemak voelen. Het begrip gastvrijheid komt in de meeste culturen voor en gaat duizenden jaren terug. In de Bijbel bijvoorbeeld worden Abraham en Sarah beschreven als gastvrij voor vreemdelingen, en het boek Spreuken spoort lezers aan om gastvrijheid te verlenen aan behoeftigen. Ook de oude Grieken hechtten veel waarde aan gastvrijheid en de beroemde filosoof Aristoteles schreef er zelfs een verhandeling over. In de horeca bestaan er verschillende theorieën over waar gastvrijheid vandaan komt. Een populaire theorie is dat het een aangeboren kwaliteit is, terwijl anderen beweren dat het iets is dat door ervaring kan worden geleerd.

Hoe laat je iemand zich welkom voelen?

De 5 principes die zorgen dat gasten zich thuis voelen
  1. Laat iedereen weten dat jij gasten ontvangt.
  2. Ga voorbij aan procedures, geef erkenning.
  3. Wees als organisatie transparant over wie je bent.
  4. Wees vrijgevig en schenk goede koffie.
  5. The power of goodbye.
Wat is de toegevoegde waarde van gastvrijheid?
Investeren in hospitality en gastvrijheid leidt tot meer toegevoegde waarde, onderscheidend vermogen en het versterken van het imago van de (facilitaire) organisatie. De ontwikkeling van hospitality creëert bovendien een hogere tevredenheid van medewerkers en klanten.

Mensen vragen ook: wat is sparq?

Werken voor SPARQ

Je werkt voor multinationals, bekende advocatenkantoren en luxe banken en zorgt ervoor dat hun gasten een perfecte eerste indruk krijgen van het bedrijf. Om je hierbij te helpen bieden we bij SPARQ diverse trainingen aan die je direct kunt toepassen binnen je werkzaamheden.
Wat is goede hospitality? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, want het is subjectief en kan per persoon verschillen. Maar in het algemeen betekent goede gastvrijheid dat een gastheer alles in het werk stelt om het zijn gasten naar de zin te maken. Dit kan dingen inhouden als het verstrekken van verfrissingen, attent zijn en in gesprek gaan, en ervoor zorgen dat de gasten alles hebben wat ze nodig hebben.

Wat doe je als hospitality?

Een horecamedewerker is verantwoordelijk voor het verlenen van zorg en diensten aan gasten in een hotel, motel of andere accommodatie. Ze kunnen werken in verschillende functies, waaronder baliemedewerker, huishoudster en conciërge. Hospitality werknemers moeten in staat zijn om uitstekende klantenservice te bieden en een positieve houding te behouden.

Door Lantha Burtis

Welke soort hackers heb je en wat zijn hun doelen? :: Wat valt onder gastvrijheid?
Handige links