Huis > W > Wat Moet Je Doen Na Het Zetten Van Een Tattoo?

Wat moet je doen na het zetten van een tattoo?

TATTOO NAZORG IN HET KORT
  1. Luister naar het advies van je tattoo artiest.
  2. Maak je tattoo regelmatig schoon.
  3. Smeer nooit te veel tattoo crème.
  4. Pluk en trek niet aan velletjes en korsten.
  5. Blijf uit de zon totdat je tattoo geheeld is.
  6. Vermijd water zoveel mogelijk met je tattoo.
  7. Verzorg je tattoo totdat 'ie genezen is.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe moet je WinRAR downloaden?

De software Winrar kan gratis worden gedownload op Winrar.co.uk. U zult iets ontvangen. De software wordt geopend in Winrar. Na het uitpakken van de software ziet u het installatiebestand.

Is Unicura goed voor tattoo?

Een goede aanrader is Unicura, een fijne zeep die vaak ook wordt aangeraden door tattooshops. Vaak wordt geadviseerd je tattoo twee keer per dag schoon te maken met zeep. Was de tattoo met schone handen en dep hem achteraf droog met een schone handdoek.
Is antibacteriele zeep beter?
Antibacteriële handzepen zouden beter zijn voor je gezondheid, omdat deze zo goed als alle bacteriën verwijderen. Maar uit onderzoek blijkt dat het gebruik van antibacteriële handzeep niet beter is dan het gebruik van gewone handzeep met water. Je kunt het beste de handen met vloeibare zeep wassen.

Hoe lang mag je niet douchen met een tattoo?

De algemene vuistregel voor douchen met een nieuwe tatoeage is om 2-3 dagen te wachten voordat je hem nat maakt. Dit geeft de tatoeage de tijd om een beschermende barrière over de wond te vormen. Zodra de tatoeage is genezen, kun je gewoon douchen. Zorg ervoor dat je de tatoeage niet schrobt of agressieve chemicaliën gebruikt, want dit kan schade veroorzaken. Welke Bepanthen gebruiken voor tattoo? Bepanthen is een merkgeneesmiddel dat vrij verkrijgbaar is en wordt gebruikt voor de behandeling van lichte huidaandoeningen zoals luieruitslag, huidirritaties en kleine snij- en schaafwonden. Het wordt niet aanbevolen voor gebruik op open wonden of gebroken huid.
Bij het kiezen van een Bepanthen product voor de verzorging van tatoeages is het belangrijk een product te kiezen dat speciaal ontworpen is voor gebruik op tatoeages. Deze producten bevatten meestal een hogere concentratie actieve ingrediënten dan producten voor algemeen gebruik, en ze kunnen ook extra ingrediënten bevatten die helpen om het getatoeëerde gebied te beschermen en te genezen.
Sommige tatoeëerders raden aan Bepanthen zalf te gebruiken gedurende de eerste dagen na het zetten van een tatoeage, omdat het helpt het gebied vochtig te houden en voorkomt dat de tatoeage uitdroogt. Zodra de tattoo genezen is, kan Bepanthen crème gebruikt worden om de tattoo er op zijn best uit te laten zien.

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

En nog een vraag, is nivea goed voor een tattoo?

Niet met Vaseline, Uierzalf of Nivea smeren. Dit dekt de wond af en belemmert het genezingsproces. Zorg dat je tijdens het genezingsproces: de tattoo/wond zo min mogelijk aanraakt (was eerst je handen voordat je de tattoo verzorgt)
Hoe vaak Bepanthen op tattoo?
vooral niet krabben! Als het te veel jeuk mag je een druppeltje Bepanthen zalf op smeren, anders is na 1 week: 1 keer per dag insmeren ruim voldoende. Na twee weken is je tatoeage genezen.

Wat gebeurt er als je je tattoo niet insmeert?

Als de tatoeage heelt zal er nog wondvocht en inkt uitlopen, waardoor de kleding aan de plek vast kan plakken. Het is erg pijnlijk om dat weer los te krijgen en je kunt korstjes of velletjes meetrekken.
Mensen vragen ook: wat moet je niet doen als je net een tattoo hebt? Als je voor het eerst een tatoeage laat zetten, is het belangrijk het volgende te vermijden:
Stel je tattoo niet langdurig bloot aan de zon. Hierdoor zal de tattoo vervagen en de kleuren gaan bloeden.
-Drenk je tattoo niet langdurig in water. Hierdoor zal de tattoo vervellen en zullen de kleuren uitlopen.
Pluk niet aan je tattoo. Hierdoor gaat de tattoo schuren en vervagen de kleuren.
Krab niet aan je tattoo. Hierdoor gaat de tattoo bloeden en lopen de kleuren uit.

Trouwens, is uierzalf goed voor een tattoo?

Nee, uierzalf is niet goed voor een tatoeage. Het is belangrijk om je tattoo schoon en gehydrateerd te houden, maar uierzalf kan juist een infectie veroorzaken.

Door Sadowski Clevinger

Vergelijkbare artikelen

Is webnode gratis? :: Waarmee tattoo schoonmaken?
Handige links