Huis > H > Hoe Kan Ik Rooten?

Hoe kan ik rooten?

Root wordt op Android meestal geactiveerd via twee apps: Superuser of SuperSU. Deze apps gebruiken de verkregen root-rechten om andere apps van root te voorzien. Stel: je installeert een app die om root-rechten vraagt. Dan kunnen SuperUser en SuperSU deze toekennen.

Lees verder

Wat is rooten van tablet?

De term 'rooten' wordt gebruikt bij het 'hacken' van een Android device. Het rooten van een smartphone of tablet betekent dat door een softwarematige update toegang verkregen wordt tot de 'root' van het apparaat.
Waarom een Android telefoon rooten? Er zijn veel redenen om een Android-telefoon te rooten. Sommige mensen doen het om toegang te krijgen tot functies die niet beschikbaar zijn op standaard Android-toestellen. Anderen doen het om de prestaties van hun toestel te verhogen of om aangepaste ROM's te installeren. Weer anderen doen het om bepaalde soorten apps te kunnen draaien waarvoor roottoegang nodig is. Wat de reden ook is, er zijn veel mensen die ervoor kiezen om hun Android-apparaten te rooten.

Trouwens, wat kun je doen met een rooted android?

Een gerootte Android is een apparaat dat zodanig is aangepast dat de gebruiker toegang krijgt tot het rootbestandssysteem. Dit betekent dat de gebruiker volledige controle heeft over het apparaat en alle gewenste wijzigingen kan aanbrengen.
Enkele dingen die gedaan kunnen worden met een gerootte Android zijn:
- Een aangepaste ROM installeren
- Een aangepaste kernel installeren
- De processor overklokken
- De processor onderklokken
- De opstartanimatie veranderen
- De lettertypes veranderen
- De pictogrammen veranderen
- en nog veel meer!

Door McKee Lenker

Hoe video draaien op pc? :: Waarom kan ik geen dvd afspelen op mijn laptop?
Handige links