Huis > I > Is Het Dè Of Dé?

Is het dè of dé?

Dé is de gangbare manier om het woord de in schrijftaal een klemtoon te geven. Dè is een alternatieve spelling van “dé” die je soms tegenkomt, maar beter kunt vermijden.

Lees verder

Dienovereenkomstig, hoe schrijf je een informerend artikel?

Houd het boeiend en leuk om te lezen.

Schrijf daarom je tekst op een vermakelijke manier, waardoor het leuker wordt om de informatie op te zuigen voor je bezoeker. Zo kun je een tekst leuker en boeiender maken door het vertellen van een verhaal. Dit kan bijvoorbeeld een praktijk voorbeeld zijn of een metafoor.
Dus, hoe schrijf je een article?
Hoe schrijf ik een artikel?
  • Onderzoek hoe andere schrijvers het aanpakken.
  • Zorg dat de mensen jouw stuk willen lezen.
  • ​Houd de aandacht van de lezer vast.
  • ​Breng een duidelijke en relevante boodschap over.
  • Zorg dat het artikel begrijpelijk is voor de doelgroep.
  • ​Baseer je op eigen onderzoek.
  • Verwijs naar bronnen.

Mensen vragen ook: hoe schrijf ik een vakartikel?

Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat het kan variëren afhankelijk van het soort artikel dat u schrijft en voor welk doel. Er zijn echter enkele algemene tips die je kunt volgen om je te helpen een professioneel artikel te schrijven:
Kies een onderwerp waar je verstand van hebt en dat je publiek zal interesseren.
Doe onderzoek en zorg dat je feiten kloppen.
Schrijf duidelijk en beknopt.
Bewerk je artikel zorgvuldig voordat je het indient. Trouwens, wat is 1 op 1? In de wiskunde is een één-op-één functie een functie tussen twee verzamelingen die aan elk element van de eerste verzameling precies één element van de tweede verzameling toekent. Met andere woorden, voor elk element x in de eerste verzameling is er een uniek element y in de tweede verzameling zodat de functie x toewijst aan y. Een functie die niet een-op-een is, wordt veel-op-een genoemd.

En nog een vraag, hoeveel palindromen zijn er?

Van de 90 tweecijferige getallen (10 tot en met 99) zijn er 9 een palindroom (11, 22, 33, 44, 55, 66, 77, 88 en 99), dus p(2) = 0,1. Verder geldt dat p(3) = 0,1, p(4) = 0,01, p(5) = 0,01 en p(6) = 0,001.
Welke naam bestaat uit twee palindromen?
Spiegelwoord. Een spiegelwoord kan net als een palindroom ook achterstevoren gelezen worden, alleen is het dan een totaal ander woord. Een simpel voorbeeld hiervan is 'een', wat omgekeerd 'nee' is.

Hoe schrijf je functietitels?

functie, functienaam, functiebenaming, functieaanduiding (hoofdletter) Functiebenamingen en titels, al dan niet gevolgd door een naam, schrijven we volgens de spellingregels met kleine letters. Ook Engelse functieaanduidingen schrijven we met kleine letters.
Dienovereenkomstig, wat moet je met een hoofdletter schrijven? Er is niet één definitief antwoord op deze vraag. Het hangt af van de stijlgids die u gebruikt. Sommige stijlgidsen raden aan alle woorden in titels met een hoofdletter te schrijven, terwijl andere alleen het eerste woord en eigennamen met een hoofdletter schrijven.

En nog een vraag, hoe type je hoofdletter e?

Er zijn twee manieren om een hoofdletter E te typen. De eerste is door de Shift-toets ingedrukt te houden tijdens het typen van de letter E. De tweede is door de Caps Lock-toets te gebruiken. Om Caps Lock te activeren, drukt u op de Caps Lock-toets. Als Caps Lock aan staat, worden alle letters in hoofdletters getypt. Om Caps Lock uit te schakelen, drukt u nogmaals op de Caps Lock-toets.

Door Tanaka Fazulla

Hoe moet je een zin formuleren? :: Hoe schrijf je éen?
Handige links