Huis > H > Heb Ik Een Kabelaansluiting?

Heb ik een kabelaansluiting?

Tip: het aanvragen van een internetaansluiting kun je ook doen op mijnaansluiting.nl. Op basis van je postcode zie je bij welke partij je moet zijn voor een glasvezel- of kabelaansluiting.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat kost een kabelaansluiting?

Offerte beginnende elektricien, 10 - 25 gratis offertesGemiddelde elektricien, 30 - 45 gratis offertesErvarende elektricien, 40 - 70 gratis offertes

Dit in overweging nemend, heb ik glasvezel of adsl?

Door de postcodecheck van KPN Netwerk te doen weet je zeker of je glasvezel hebt of kan krijgen. Hiermee achterhaal je namelijk welk netwerk er op jouw adres beschikbaar is. Vervolgens zie je ook welke providers en snelheden er op jouw adres leverbaar zijn.
Dienovereenkomstig, wat is het verschil tussen vdsl en glasvezel?
Een groot voordeel van glasvezel is dat uploaden even snel gaat als downloaden. Bij VDSL is de uploadsnelheid lager dan de downloadsnelheid. Hierdoor is glasvezel misschien nét wat beter geschikt voor thuiswerken. Je kunt dan supersnel bestanden uitwisselen met mensen op kantoor.

Hoe VDSL aansluiten?

De meeste huizen en kleine bedrijven hebben een koperen telefoonlijn naar het pand lopen. Deze lijn is geschikt voor zeer snelle VDSL2-signalen en kan worden gebruikt om verbinding te maken met het internet.
Om verbinding te maken met een VDSL2 dienst heeft u een VDSL2-compatibele modem en een VDSL2-compatibele router nodig. Ook moet uw provider uw lijn upgraden naar VDSL2.
Zodra u alle benodigde apparatuur hebt, moet u de modem op de router aansluiten en vervolgens de router op uw computer. Als alles goed is aangesloten, kunt u met hoge snelheid internetten. Wat is VDSL internet? VDSL is een snelle internettechnologie die snellere datasnelheden levert over koperen telefoonlijnen dan traditionele DSL-technologieën. VDSL kan worden gebruikt voor zowel internettoegang als telefoondiensten (Voice over IP of VoIP). VDSL ondersteunt datasnelheden tot 52 Mbps downstream en 16 Mbps upstream over korte afstanden van ongeveer 300 meter.

Is wifi ook sneller met glasvezel?

Tip 4: Glasvezel wifi: hogere wifisnelheid

Met glasvezel heeft het netwerk thuis een hogere snelheid. Via wifi kan glasvezel supersnel internet verspreiden, zodat je zonder te haperen kunt internetten. Extra voordeel: uploaden gaat dankzij glasvezel met de wifirouter net zo snel als downloaden.
Welke snelheid glasvezel nodig?
Wat zijn de maximale snelheden per techniek in Nederland
Maximale downloadsnelheid beschikbaar in NederlandGebruikte techniek
ADSL24 Mb/sADSL2+
VDSL200 Mb/sVDSL2
Kabel1 Gb/sDOCSIS 3.1
Glasvezel1 Gb/sFTTH

Is glasvezel stabieler?

Altijd een zeer stabiele glasvezelverbinding

Met Glasvezel Internet is jouw internetverbinding altijd stabiel en snel, ook al is je hele gezin online. De glasvezelverbinding in huis wordt niet verstoord door externe factoren, zoals de afstand tot de wijkcentrale of het internetgedrag van je buren.
Je kunt ook vragen wat is het verschil tussen kabel en adsl? Het belangrijkste verschil tussen kabel en ADSL is dat ADSL uw bestaande telefoonlijn gebruikt om breedband te leveren, terwijl kabel een speciale kabel gebruikt die door uw serviceprovider wordt aangelegd.
ADSL is over het algemeen goedkoper dan kabel, maar het kan langzamer zijn en is vaak minder betrouwbaar. Kabel daarentegen is over het algemeen duurder, maar biedt hogere snelheden en is betrouwbaarder.

Dit in overweging nemend, is adsl hetzelfde als dsl?

DSL is een categorie van technologieën die worden gebruikt om digitale gegevens te verstrekken via koperen telefoonlijnen. ADSL is een type DSL dat asymmetrische datasnelheden biedt met een maximale downloadsnelheid van 9 Mbps en een uploadsnelheid van 640 Kbps.

Door Foah Pevsner

Hoe krijg ik Bing uit Edge? :: Wat is het verschil tussen ADSL en VDSL?
Handige links