Huis > W > Wat Heb Je Nodig Om Eigen Muziek Te Maken?

Wat heb je nodig om eigen muziek te maken?

Computer. Interface (geluidskaart) DAW (muziek software) Monitoren (en in dat geval ook je akoestiek) of hoofdtelefoon.
...
Computer
  • Minimaal 8 gig intern geheugen; hoe meer hoe beter.
  • I5 of i7 processor (zo snel mogelijk).
  • Eén of twee SSD harde schijven.
  • Bij voorkeur een harde schijf om backups te maken.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een PowerPoint presentatie maken?

Als u een nieuwe presentatie wilt maken, kiest u de optie lege presentatie. Kies een van de sjablonen als u een kant-en-klaar ontwerp wilt gebruiken.

Dienovereenkomstig, wat kost een muziekstudio?

Prijzen
Uurprijs studioinclusief technicus/producer€ 49,95
Huur studiozonder technicus of producer (per drie uur)€ 59,95
CD/DVD duplicatieinclusief bedrukking (per 100 stuks)€ 199,95
Huur zanginstallatiebasis set met 3 microfoons (afhalen)€ 49,95
Huur monitoractieve monitor (met statief en bekabeling)€ 24,95
Hoe begin je met beats maken?
Je hebt nu alles in huis om een beat te kunnen maken! Tip: een USB-microfoon is een audio interface en microfoon in één!
...
Je hebt nodig:
  1. Een DAW (digital audio workstation, (bijv: Cubase, Ableton, Studio One of Logic)
  2. Audio interface (externe geluidskaart)
  3. Studiomonitoren (speakers die het geluid neutraal houden)

Wat heb je nodig om een nummer op te nemen?

Om een liedje op te nemen heb je een paar dingen nodig. Ten eerste heb je een microfoon nodig. Dit kan een studiomicrofoon zijn, of zelfs een microfoon op je computer. Vervolgens heb je een audio-interface nodig. Hiermee kun je je microfoon aansluiten op je computer. Tot slot heb je opnamesoftware nodig. Dit gebruik je om je stem op te nemen. Welke software voor MIDI keyboard? Er zijn veel software programma's die gebruikt kunnen worden voor MIDI keyboard input. Enkele populaire keuzes zijn:
-MIDI Maestro
-MIDIGram
-MIDI Keyboardist
Elk programma heeft zijn eigen unieke set functies, dus het is belangrijk om er een te kiezen die aan je specifieke behoeften voldoet. MIDI Maestro, bijvoorbeeld, biedt een breed scala aan gereedschappen voor het maken en bewerken van MIDI-sequenties, terwijl MIDIGram meer gericht is op live-optredens. MIDI Keyboardist is een goede keuze als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijk programma dat zowel in de studio als live gebruikt kan worden.

Gerelateerde artikelen

Hoe zet je muziek op je mp3 speler?

U kunt een mp3-bestand op uw mp3-speler zetten. De gemakkelijkste manier om dit te doen is via Windows Verkenner, maar het is meestal alleen mogelijk met 'naamloze apparaten'. Er is een optie om een microSD-kaart in te steken.

Vervolgens, welk programma gebruikt nicky romero?

Welk programma gebruikt Nicky Romero? Daarnaast presenteert Romero elke zaterdagavond van 00.00 tot 01.00 uur Protocol Radio op SLAM!, waarin hij studiomixen, mash-ups en pas uitgekomen singles van zijn label Protocol Recordings draait.
Welke software gebruikt Martin Garrix?
Om zijn muziek te maken maakt Garrix gebruik van het softwarepakket FL Studio.

Hoe maak je een eigen studio?

Hoe creëer je je eigen budget studio?
  1. BUDGET STUDIO. Voor de wat meer gevorderde producers onder ons zal het geen verrassing meer zijn.
  2. WORKSTATION. Om te beginnen heb je natuurlijk een fatsoenlijke computer nodig.
  3. EXTERNE AUDIO INTERFACE.
  4. SCHERM.
  5. DAW.
  6. MONITORING.
  7. HARDWARE.
  8. STUDIO.
Dit in overweging nemend, hoe maak je een studio? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, aangezien er verschillende manieren zijn om een studio in te richten. Enkele belangrijke zaken waarmee rekening moet worden gehouden bij het creëren van een studioruimte zijn akoestiek, verlichting en ergonomie. Akoestiek is belangrijk omdat het de geluidskwaliteit van opnames kan beïnvloeden. Slechte akoestiek kan leiden tot galm en echo, wat storend kan zijn en moeilijk om mee te werken. Verlichting is ook belangrijk, zowel om praktische redenen als om een bepaalde sfeer te creëren. Goede verlichting kan helpen om vermoeide ogen te verminderen en de ruimte uitnodigender te maken. Ergonomie is ook belangrijk, want een studioruimte moet comfortabel en functioneel zijn. Dit omvat zaken als plaatsing van het meubilair, bureauhoogte en monitorpositie.

Bovendien, hoe kan ik zang opnemen?

Er zijn een paar verschillende manieren om zang op te nemen. De meest gebruikelijke manier is het gebruik van een microfoon, die kan worden aangesloten op een audio-interface of een digitale recorder. Je kunt ook een softwareprogramma als Audacity gebruiken om je zang rechtstreeks in je computer op te nemen. Als u een microfoon gebruikt, moet u ervoor zorgen dat die goed voor uw mond is geplaatst, zodat uw stem duidelijk wordt opgevangen. Je moet ook een popfilter gebruiken om de hoeveelheid plosieven (harde "p"- en "b"-geluiden) in je opname te verminderen. Zodra je je microfoon hebt ingesteld, kun je beginnen met het opnemen van je zang. Als u een digitale recorder gebruikt, drukt u op de opnameknop en begint u te zingen. Gebruik je een softwareprogramma als Audacity, dan maak je een nieuw spoor aan en druk je op de opnameknop. Als je klaar bent met opnemen, kun je je zang terugluisteren en ervoor zorgen dat deze helder klinkt en op het juiste niveau staat.

Door Erinn

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een raster in Photoshop? :: Hoe gebruik je FL Studio?
Handige links