Huis > K > Kan Phishing Via Whatsapp?

Kan phishing via WhatsApp?

Phishing gebeurt vaak via (nep)mailtjes. Maar opgelet: ook via sms'jes en WhatsApp kan er gehengeld worden naar jouw persoonlijke gegevens of geld. In dit artikel vind je enkele voorbeelden van pogingen tot phishing via SMS en WhatsApp.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe WhatsApp blokkade omzeilen?

Er zijn 3 manieren om een nieuwe account aan te maken. Uw mobiele telefoonnummer wordt gekoppeld aan de account. Een groepsbericht wordt gebruikt om contact op te nemen. Is het mogelijk dat u deze persoon nog iets wil laten weten? Een persoon stuurt een bericht.

En nog een vraag, wie smst er nog?

"Het zal veel mensen misschien verbazen, maar dit jaar zegt 74 procent van de Nederlanders nog te sms'en. Ter vergelijking: in 2010, op het hoogtepunt van de sms, was dit 88 procent. Deze cijfers zeggen alleen niets over de hoeveelheid sms'jes die een Nederlander in een jaar stuurt."
Hoe moet ik een bericht doorsturen?
Tekstbericht doorsturen (Android)

Tik op het gesprek waarin het bericht staat dat u wilt doorsturen. Plaats uw vinger langere tijd op het bericht dat u wilt doorsturen. Als er een balk over het bericht verschijnt, is het appje geselecteerd. Tik rechtsboven op de pijl naar rechts.

Dus, hoe stuur ik een sms met smartphone?

Aangenomen dat u een stap-voor-stap handleiding wilt voor het versturen van een tekstbericht:
1. Open de berichten-app op uw smartphone. Deze is meestal vooraf geïnstalleerd op uw toestel.
2. Zoek het contact dat u een bericht wilt sturen. Dit kun je doen door door je contactenlijst te scrollen of het contact te zoeken in de zoekbalk.
3. Zodra u het contact hebt gevonden, tikt u op hun naam om een nieuw bericht te openen.
4. Typ uw bericht in het daarvoor bestemde tekstvak.
5. 5. Zodra u klaar bent, tikt u op de knop Verzenden om uw bericht te verzenden. Hoe een bericht doorsturen naar email? Om een bericht door te sturen naar e-mail, opent u het bericht in uw e-mailprogramma en klikt u vervolgens op de knop "Doorsturen". Dit opent een nieuw e-mailbericht met het oorspronkelijke bericht als bijlage. U kunt dan het e-mailadres van de persoon aan wie u het bericht wilt doorsturen toevoegen in het veld "Aan" en op de knop "Verzenden" klikken.

Gerelateerde artikelen

Waarom blijven vinkjes WhatsApp grijs?

Een grijs vinkje geeft aan dat een bericht is verzonden, maar dat het niet is afgeleverd op de telefoon van de andere persoon. De telefoon van de ontvanger staat uit of het internet werkt niet, dus het bericht komt niet aan.

Hoe weet je of een link veilig is?

Weet je wat je moet checken? Check de URL (het adres) van een link door er met er met je muis op te gaan staan (niet klikken natuurlijk!). Kijk goed of je vreemde dingen (rare tekens, vreemde woorden) in de URL ziet staan. Check het e-mailadres van de afzender.
En nog een vraag, hoe controleer ik een link?
Controleer eerst wat het echte internetadres is waarnaar je verwezen wordt door met je muispijltje/cursor over de link te bewegen. Tot slot, soms is de volledige link niet direct zichtbaar. Dus is het slim om altijd eerst de link te controleren voordat je erop klikt.

Dus, kan je een virus krijgen van een site?

Een virus kan op allerlei manieren op je computer, smartphone of tablet zijn gekomen als je apparaat niet goed beveiligd is. Je hebt bijvoorbeeld op een link geklikt waarmee je op een website bent gekomen die op dat moment een virus op je computer heeft gezet.
Daarvan, hoe moeilijk is hacken? Hacken is het opsporen en uitbuiten van zwakke plekken in computersystemen en netwerken. Soms wordt hacken gedaan met de bedoeling schade te berokkenen, maar soms ook om toegang te krijgen tot informatie of middelen die anders niet beschikbaar zouden zijn.
De moeilijkheidsgraad van hacken hangt af van een aantal factoren, waaronder het beveiligingsniveau van het systeem of netwerk dat het doelwit is en de vaardigheden en kennis van de hacker. In het algemeen wordt het echter steeds gemakkelijker om in te breken in systemen en netwerken door de proliferatie van online beschikbare informatie en hulpmiddelen.

Dienovereenkomstig, kan een hacker zien wat je typt?

Ja, een hacker kan zien wat u typt als hij toegang heeft tot uw computer of apparaat. Ze kunnen zien wat u in real-time typt of ze kunnen toegang krijgen tot opgeslagen bestanden of logboeken van wat u in het verleden hebt getypt. Er zijn verschillende manieren waarop hackers toegang kunnen krijgen tot deze informatie, dus het is belangrijk dat u zich bewust bent van de risico's en stappen onderneemt om uzelf te beschermen.

Door Santini

Vergelijkbare artikelen

Hoe verstuur ik pakket naar USA? :: Wat als je op een sms link hebt geklikt?
Handige links