Huis > W > Wat Is Een Meme?

Wat is een meme?

Betekenis: Meme

Een internetmeme is een populaire foto of video die viraal wordt verspreid. Het verschil bij een normale viral is dat het origineel door verschillende internetgebruikers wordt bewerkt, waardoor er nieuwe verschijningsvormen ontstaan.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe spreek je uit meme?

Volgens Dawkins moet de term'meme' zo worden uitgesproken dat het rijmt op het Engelse 'cream'. De Nederlandse uitspraak ligt dichter bij'miem' dan bij'mehmeh', zoals sommigen denken dat je het zou moeten uitspreken.

Wie heeft het woord meme bedacht?

Het woordje werd bedacht door schrijver Richard Dawkins, die het gebruikte om uit te drukken hoe cultuur zich verspreidt. Vandaag zijn memes hoofdzakelijk foto's, video's of GIFs die op het internet circuleren en met een enorme snelheid verspreid worden.
Bovendien, wat zijn de kenmerken van een meme?
De zogenaamde memes (uitspraak: miems), zijn stukjes cultuur die snel en gemakkelijk verspreid, gedeeld en geconsumeerd worden via een medium, zoals het internet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan plaatjes met tekst, een filmpje of een andere vorm van een 'internet-fenomeen'.

Hoe maak je een meme van een filmpje?

Er zijn een paar manieren om van een video een meme te maken. Eén manier is om een scène uit de video te nemen en er een gif van te maken. Een andere manier is om een screenshot van de video te maken en er tekst aan toe te voegen. Hoe is meme ontstaan? Het woord meme is bedacht door Richard Dawkins in zijn boek The Selfish Gene uit 1976. Hij definieerde het als "een idee, gedrag of stijl die zich binnen een cultuur van persoon tot persoon verspreidt."
Het concept van memes is gebruikt om de verspreiding van ideeën en cultuur door de geschiedenis heen te verklaren. Men denkt dat memes een rol hebben gespeeld in de evolutie van menselijk gedrag en cognitie.
Er is bewijs dat memes al bestaan sinds het begin van de menselijke geschiedenis. Er zijn bijvoorbeeld grotschilderingen waarop dieren staan afgebeeld die lijken op moderne memes.
Sommige wetenschappers geloven dat memes de sleutel zijn tot het begrijpen van de menselijke geest. Zij denken dat memes ons kunnen helpen beter te begrijpen hoe onze gedachten en ons gedrag worden gevormd door onze cultuur.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je een meme van een filmpje?

Je hoeft niet lang te wachten op plezier met de meme video generator. De meme video's moeten worden omgezet in grappige meme video's. Zet een grappig bijschrift onder de foto of video om het grappiger te maken.

Hoe spreek je uit meme?

De uitspraak van meme

Volgens Dawkins, die de term bedacht, moet 'meme' worden uitgesproken zodat het rijmt op het Engelse 'cream'. Voor Nederlanders ligt de uitspraak dus dichter bij 'miem' dan bij 'mehmeh', zoals sommigen denken dat je het wellicht zou moeten uitspreken.
Hoe oud zijn memes?
De originele meme betekenis stamt uit het jaar 1976, toen het boek "The Selfish Gene" uitkwam van ethisch deskundige, evolutionair bioloog, auteur en prominent atheïst Richard Dawkins. In het boek werd evolutie behandeld op basis van de het boek "Adaptation and Natural Selection" uit 1966.

Dus, wat is een grappige meme?

Op internet staan grappige plaatjes bekend als 'memes'. Maar in de wetenschappelijke wereld wordt dit woord al veel langer gebruikt.
Je kunt ook vragen wat is een normies? Een normie is een term om iemand aan te duiden die als normaal of mainstream wordt beschouwd.

Wat betekent me me?

Als je een vraag stelt als "Wat betekent me me?" is het moeilijk een duidelijk antwoord te geven, omdat het antwoord afhangt van hoe je de vraag interpreteert.
Als je vraagt naar de grammaticale functie van het woord "me", dan is het antwoord dat "me" een persoonlijk voornaamwoord is dat functioneert als voorwerp van een werkwoord of voorzetsel. Met andere woorden, "ik" wordt gebruikt om te verwijzen naar iemand die de ontvanger is van een actie of die door iets wordt beïnvloed. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: "Hij gaf me een boek" of "Ik zoek een woning bij mij in de buurt."
Als je daarentegen vraagt naar de betekenis van de uitdrukking "mij mij", dan is het antwoord minder duidelijk. Deze zin kan een paar verschillende dingen betekenen, afhankelijk van hoe hij gebruikt wordt. Het zou bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden als een op zichzelf gerichte verklaring, in welk geval het gewoon "ik ben" zou betekenen. Ook kan het worden gebruikt om de aandacht op zichzelf te vestigen, in welk geval het zoiets betekent als "kijk naar mij" of "let op mij". Het kan ook sarcastisch gebruikt worden, dan betekent het zoiets als "Ja, natuurlijk" of "Alsof".

Door Lindeberg

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een goede meme? :: Hoe weet ik of een mailadres klopt?
Handige links