Huis > W > Wie Vraagt Een Exploitatievergunning Aan?

Wie vraagt een exploitatievergunning aan?

U vraagt een exploitatievergunning aan als u een horecazaak start, overneemt of uitbreidt. Waar moet ik deze vergunning aanvragen? De exploitatievergunning vraagt u aan bij de gemeente waarin uw bedrijf zich bevindt. Niet alle gemeenten stellen een exploitatievergunning verplicht.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe vaak vraagt WhatsApp om pincode?

Als u deze zescijferige PIN-code niet invoert, kunt u zeven dagen lang niet inloggen. U wordt dan om de paar dagen gevraagd de code opnieuw in te voeren. U kunt een nieuwe code instellen als u de PIN bent vergeten.

Mensen vragen ook: wat heb je nodig voor een exploitatievergunning?

Voorwaarden. Als u een exploitatievergunning horecabedrijf aanvraagt, wordt er gekeken of het bedrijf past op de plek waar u het wilt hebben. Ook wordt er gekeken of de eigenaar en de leidinggevenden geschikt zijn om een horecaonderneming te leiden.
Hoe duur is een exploitatievergunning?
Een exploitatievergunning horeca kost € 1.402. Dit bedrag moet u ook betalen als u de vergunning niet krijgt.

Wie controleert sociale hygiene?

Er is niet één antwoord op deze vraag, aangezien de sociale hygiëne door verschillende instanties kan worden gecontroleerd, afhankelijk van de context. In een schoolomgeving kan de sociale hygiëne bijvoorbeeld worden gecontroleerd door de schoolleiding en het personeel, terwijl ze op de werkplek kan worden gecontroleerd door de personeelsafdeling van het bedrijf. In het algemeen wordt de sociale hygiëne echter gecontroleerd door degene die verantwoordelijk is voor een schone en gezonde omgeving. Mensen vragen ook: welke vergunningen heb ik nodig voor een speelhal? Er zijn een paar verschillende soorten vergunningen die u nodig kunt hebben voor een speelhal, afhankelijk van het specifieke bedrijf en de locatie. U kunt een algemene bedrijfsvergunning, een vergunning voor detailhandel, een bestemmingsplan en/of een bouwvergunning nodig hebben. Informeer bij uw gemeente of provincie welke specifieke vergunningen voor uw bedrijf nodig zijn.

Gerelateerde artikelen

Waarom vraagt Google steeds om wachtwoord?

Mogelijk ziet u een foutbericht wanneer u zich aanmeldt bij een app van derden, zoals Apple's Mail-app of Microsoft Outlook, als u een onjuist wachtwoord hebt. Mogelijk moet u de app bijwerken of een veiligere app gebruiken als u nog steeds de foutmelding ziet nadat u uw wachtwoord hebt ingevoerd.

Je kunt ook vragen hoe lang is een drank en horecavergunning geldig?

De drank- en horecavergunning is niet gebonden aan een geldigheidstermijn. De vergunning blijft geldig totdat er een nieuwe of gewijzigde vergunning wordt verstrekt, de vergunning vervalt of wordt ingetrokken.
Wat is nodig voor horecavergunning?
Veelgestelde vragen over horecavergunningen

Als horecabedrijf moet je aan een aantal regels voldoen. Zo heb je een exploitatievergunning nodig en zijn er omgevingsvergunningen en milieuvergunningen waar je zeker naar moet kijken. Ook heb je te maken met de hygiënecode en geldt sinds 2021 de nieuwe Alcoholwet.

Wat mag je zonder horecavergunning?

Deze horeca-activiteiten mogen zonder exploitatievergunning plaatsvinden:
  • hotels met horeca-activiteiten uitsluitend voor hotelgasten.
  • alcoholvrije horeca in winkels (maximaal 20 procent of 20m2 van het oppervlakte) zonder terras.
  • horeca in grootschalige tuincentra en warenhuizen.
Wat heb je nodig om een theetuin te beginnen? Als u een theetuin wilt beginnen, hebt u een paar dingen nodig. Ten eerste heb je een ruimte nodig om de theeplanten te laten groeien. Deze ruimte kan in uw achtertuin zijn, of u kunt land huren van een plaatselijke boerderij. Ten tweede moet u theeplanten kopen bij een kwekerij. Zodra u uw planten hebt, moet u ze verzorgen door ze regelmatig water te geven en te bemesten. Ten slotte moet u de theebladeren oogsten wanneer ze klaar zijn.

En nog een vraag, hoe duur is een alcoholvergunning?

Een alcoholvergunning kan duur zijn, afhankelijk van het type vergunning en de staat waarin deze zich bevindt. Zo kan een drankvergunning in Californië meer dan 3000 dollar kosten, terwijl een bier- en wijnvergunning slechts een paar honderd dollar kost.

Door Leler

Vergelijkbare artikelen

Wat zijn de kosten van een omgevingsvergunning? :: Kan iemand screenshot maakt op WhatsApp?
Handige links