Huis > W > Wat Is Denial?

Wat is denial?

Denial of service (afgekort DoS) is een situatie waarin een computersysteem onbedoeld niet beschikbaar is voor de door de gebruiker verwachte dienstverlening.

Lees verder

Wat is een botnetbeheerder?

Een botnetbeheerder stuurt een computervirus of computerworm het internet op, die andere computers infecteren met een bot. De bot op de geïnfecteerde computer logt in op een door de beheerder bepaalde server. Een spammer koopt toegang tot het botnet van de beheerder.
Dienovereenkomstig, hoe komt een botnet op je computer?
Helaas kan een Trojaans paard een sluimerend bestaan op de computer leiden en onopgemerkt blijven totdat de hacker besluit het te gebruiken. Wanneer er genoeg computers met zulke ingebouwde achterdeurtjes voorhanden zijn, combineert de hacker ze tot een netwerk: het botnet.

Waarom huren cybercriminelen een botnet?

Er zijn een paar redenen waarom cybercriminelen een botnet kunnen huren. Ten eerste kunnen botnets worden gebruikt voor DDoS-aanvallen (Distributed Denial of Service), waardoor een server wordt overbelast met verzoeken en vastloopt. Dit kan worden gebruikt om een website offline te halen of de activiteiten van een bedrijf te verstoren. Ten tweede kunnen botnets worden gebruikt om spam of phishing e-mails te versturen. Door grote aantallen e-mails te versturen, kunnen cybercriminelen de kans vergroten dat iemand op een schadelijke link of bijlage klikt. Ten slotte kunnen botnets worden gebruikt om cryptocurrency te delven. Door de rekenkracht van de computers in het botnet te gebruiken, kunnen cybercriminelen geld verdienen door transacties op de blockchain te verifiëren. Wat is een DDoS aanval en waarom vinden ze plaats? Een DDoS-aanval is een soort cyberaanval waarbij een aanvaller probeert een website of onlinedienst plat te leggen door deze te overspoelen met internetverkeer van meerdere computers. Deze aanvallen worden meestal uitgevoerd door botnets, netwerken van geïnfecteerde computers die heimelijk door de aanvaller worden gecontroleerd. DDoS-aanvallen kunnen een website of dienst traag of volledig onbeschikbaar maken, en kunnen zeer moeilijk te verdedigen zijn.
Er zijn veel motieven om een DDoS-aanval uit te voeren, waaronder politiek activisme, misdaad en wraak. In sommige gevallen willen aanvallers gewoon verstoring veroorzaken of de website van een concurrent neerhalen. DDoS-aanvallen kunnen zeer kostbaar en schadelijk zijn en internetgebruikers veel ongemak bezorgen.

Dienovereenkomstig, waar staat abn voor in abn amro?

Algemene Bank Nederland (ABN)

Het hoofdkantoor van ABN (toen nog de Nederlandse Handel-Maatschappij) huisde in het huidige pand van Stadsarchief Amsterdam.
En nog een vraag, wat biedt abn amro aan?
ABN AMRO biedt onze particuliere, private banking en zakelijke klanten een volledig producten- en dienstenpakket aan. Wij bieden diepgaande financiële expertise, brede kennis van vele sectoren en een internationaal netwerk ten behoeve van nationale en internationale activiteiten.

Daarvan, wie is eigenaar van abn amro?

Overname Fortis/ABN AMRO

Op 3 oktober 2008 heeft de Nederlandse overheid Fortis/ABN AMRO Nederland overgenomen. De overheid nam ook aandelen van Fortis Verzekeringen Nederland en Fortis Corporate Insurance over. De aandelen werden ondergebracht in een speciale stichting.
Wat doet een malware? Een malware is een stuk software dat is ontworpen om een computersysteem te beschadigen of te verstoren. Het kan zich verspreiden via e-mailbijlagen, links naar sociale media en geïnfecteerde websites. Malware kan persoonlijke informatie stelen, bestanden verwijderen en systeemhardware beschadigen.

Wat betekent een ransomware?

Ransomware is een type malware dat de bestanden van een slachtoffer versleutelt en losgeld eist in ruil voor een decoderingssleutel. Ransomware wordt meestal verspreid via e-mailbijlagen of door een geïnfecteerde website te bezoeken. Zodra de computer van een slachtoffer is geïnfecteerd, zal de ransomware zijn bestanden versleutelen en een losgeldbrief weergeven met instructies over hoe het losgeld te betalen. Losgeldbetalingen worden meestal gedaan via cryptocurrency, zoals Bitcoin, en zijn vaak zeer moeilijk te traceren.

Door Townsend Timmons

Vergelijkbare artikelen

Is Minecraft Bedrock gratis? :: Hoe voorkom je een DDoS?
Handige links