Huis > W > Wat Is Het Nut Van Een Ddos Aanval?

Wat is het nut van een DDoS aanval?

Met een (Distributed) Denial-of-Service-aanval (DDoS-aanval) wordt de capaciteit van onlinediensten of de ondersteunende servers en netwerkapparatuur aangevallen. Het resultaat van deze aanval is dat diensten slecht of helemaal niet meer bereikbaar zijn voor medewerkers of klanten.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is een ARP cache vergiftiging aanval?

Zij sturen een antwoordpakket met onjuiste informatie voordat de computer die het verzoek heeft verzonden dat doet, en manipuleren zo de tabel van de computer die het verzoek heeft verzonden. Je hebt het ook over het vergiftigen van de cache.

Wat is een denial of service?

Denial of service (afgekort DoS) is een situatie waarin een computersysteem onbedoeld niet beschikbaar is voor de door de gebruiker verwachte dienstverlening.
Wat is het verschil tussen een DDoS en een DoS aanval?
Een permanente DoS (PDoS), ook bekend als phlashing, is een aanval die een systeem zo zwaar beschadigt, dat het vervangen of opnieuw geïnstalleerd moet worden. In tegenstelling tot de DDoS-aanvallen maakt de PDoS gebruik van veiligheidsproblemen op een computer, die het mogelijk maken om extern de computer te beheren.

Trouwens, hoe lang duurt een ddos aanval?

Een DDoS-aanval kan enkele uren tot enkele dagen duren, afhankelijk van de omvang en de reikwijdte van de aanval. De aanvallers richten zich meestal op de middelen van de server, zoals bandbreedte of CPU-kracht, in een poging het systeem te overbelasten en te laten crashen. Welke types DDoS-aanvallen bestaan er? Er zijn vier hoofdtypen DDoS-aanvallen:
1. Protocol aanvallen
2. Applicatie laag aanvallen
3. Volumetrische aanvallen
4. Versterkingsaanvallen
1. Protocolaanvallen maken gebruik van zwakke plekken in de werking van netwerkprotocollen om het doelsysteem met verzoeken te overladen. Deze aanvallen zijn meestal gericht op het Transmission Control Protocol (TCP), het User Datagram Protocol (UDP) of het Internet Control Message Protocol (ICMP).
2. Aanvallen op de toepassingslaag zijn gericht op specifieke toepassingen of diensten die op een server draaien. De aanvaller stuurt een groot aantal verzoeken naar de doelapplicatie in een poging deze te overbelasten en te laten crashen. Veel voorkomende toepassingen zijn webservers, e-mailservers en DNS-servers.
3. Volumetrische aanvallen zijn het meest voorkomende type DDoS-aanval. Hierbij wordt het doelsysteem overspoeld met zoveel verkeer dat het niet in staat is alle verzoeken te verwerken, wat resulteert in een dienstweigering voor legitieme gebruikers.
4. Versterkingsaanvallen maken gebruik van openbaar toegankelijke servers waarmee een aanvaller een kleine hoeveelheid gegevens kan verzenden en een veel groter antwoord ontvangt. Dit versterkt de hoeveelheid verkeer die de aanvaller kan genereren, wat het doelsysteem kan overweldigen.

Gerelateerde artikelen

Hoe nucleaire aanval overleven?

Bereid je voor om ten minste 48 uur in je schuilplaats te blijven. Verlaat in de eerste 48 uur nooit uw schuilplaats. Nucleaire producten worden gecreëerd door de nucleaire ontploffing. De meest dodelijke van deze producten is radioactief jodium.

Hoe maak je een DDoS aanval?

Een DDoS (Distributed Denial-of-Service) aanval is een poging om een computer, computernetwerk of dienst onbruikbaar te maken voor de bedoelde gebruiker. Het verschil tussen een 'gewone' dos-aanval en een distributed dos-aanval is dat in het laatste geval meerdere computers tegelijk de aanval uitvoeren.
Wat is een ransomware aanval?
Ransomware is malware die de databestanden van gebruikers versleutelt, met als doel om deze later te ontsleutelen in ruil voor losgeld. In extreme gevallen blokkeert de ransomware de toegang tot het IT-systeem door ook systeembestanden te versleutelen die essentieel zijn voor de goede werking van het systeem.

Dus, hoe ziet een ddos aanval eruit?

Zo werkt een DDos aanval

De aanvaller zal een programma gebruiken om meerdere valse verzoeken te sturen die je server doen geloven dat je zoveel bezoekers op je e-commerce website hebt dat hij al het verkeer niet aankan. Dit wordt een DoS aanval genoemd, waardoor je klanten een "denial of service" krijgen.
Wat dit betreft, welke bedrijven hebben te maken gehad met een ddos aanval? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, want er zijn veel bedrijven die ooit met een DDoS-aanval te maken hebben gehad. Enkele van de meest opvallende bedrijven die getroffen zijn door een DDoS-aanval zijn Google, Amazon, Twitter en Netflix. Deze aanvallen kunnen kostbaar en ontwrichtend zijn en deze bedrijven vaak voor langere tijd offline halen.

Is een DDoS aanval strafbaar?

Ja, een DDoS-aanval kan strafbaar zijn op grond van de Computer Fraud and Abuse Act (CFAA), die iedereen verbiedt om opzettelijk schade toe te brengen aan een computer of netwerk. De CFAA is gebruikt om personen te vervolgen die in het verleden DDoS-aanvallen hebben uitgevoerd.

Door Durware Koinzan

Vergelijkbare artikelen

Hoe verloopt een ransomware aanval? :: Welke ISO analoog?
Handige links