Huis > W > Wat Is Ransomware En Hoe Werkt Het?

Wat is ransomware en hoe werkt het?

“Ransom” is Engels voor 'losgeld'. Dus ransomware doet precies wat het woord insinueert: het gijzelt gegevens of systemen voor losgeld. Deskundigen spreken soms ook van encryptietrojanen: het gijzelen van de gegevens gebeurt doordat deze door de malware worden geëncrypteerd of versleuteld.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat werkt op 12 volt?

Om elektronische apparatuur geschikt te maken voor het 230 Volt net, wordt deze 230 Volt wisselspanning in het apparaat met een transformator en gelijkrichter omgezet in een lagere gelijkspanning.

En nog een vraag, hoe kan ransomware zich zo snel verspreiden?

De manieren waarop ransomware zich meestal verspreidt zijn: Via e-mails van afzenders die u niet kent. En die een inhoud bevatten waarmee geprobeerd wordt u te verleiden om op een link te klikken of een bijlage te openen. Beveiligingslekken in kwetsbare software.
Wat dit betreft, wat is ransomware en hoe komt het op je computer?
Besmetting verloopt via kwaadaardige bestanden (meestal in e-mailbijlages) of via een lek op de pc door niet-bijgewerkte software. In dat laatste geval kan de ransomware op de pc komen zonder dat je zelfs ergens op hoeft te klikken. Verdachte bestanden in e-mails zijn: zip-, exe-, js-, lnk- en wsf-bestanden.

Mensen vragen ook: hoe herken je ransomware?

Om ransomware te herkennen, moet u zich bewust zijn van de typische kenmerken van dit type malware. ransomware is een type malware dat is ontworpen om bestanden te versleutelen of de toegang tot een systeem te blokkeren, meestal om het slachtoffer geld af te persen. Ransomware wordt vaak verspreid via phishing e-mails of door exploit kits die gebruik maken van kwetsbaarheden in software. Zodra een systeem is geïnfecteerd met ransomware, zal de aanvaller meestal een bericht weergeven waarin hij eist dat er losgeld wordt betaald om de bestanden te ontsleutelen of weer toegang te krijgen tot het systeem. Ransomware kan moeilijk te verwijderen zijn en kan speciale tools of expertise vereisen. Als u vermoedt dat uw systeem is geïnfecteerd met ransomware, moet u contact opnemen met een specialist in het verwijderen van malware of uw antivirusleverancier voor hulp. Hoe bescherm ik me tegen ransomware? Er zijn een paar dingen die u kunt doen om u te beschermen tegen ransomware:
Houd uw besturingssysteem en software up-to-date met de laatste beveiligingspatches.
Installeer en draai een antivirusprogramma en scan uw computer regelmatig.
Wees voorzichtig met wat u aanklikt en downloadt, vooral van onbekende bronnen.
Open geen e-mailbijlagen van onbekende afzenders.
Maak regelmatig back-ups van uw belangrijke bestanden, zodat u ze kunt herstellen als ze versleuteld raken.

Gerelateerde artikelen

Waarom werkt mijn Bluetooth niet op mijn iPhone?

Als u geen verbinding kunt maken met een van deze apparaten, controleer dan of het accessoire en het apparaat dicht bij elkaar staan. Zet het accessoire uit en weer aan. Zorg ervoor dat het accessoire is opgeladen of op de stroom is aangesloten.

Wat kun je het beste doen wanneer je te maken hebt met ransomware?

De Nederlandse politie adviseert dan ook bij een ransomware-aanval: betaal niet. Doe wel aangifte en meld de aanval ook bij de Fraudehelpdesk.
Wat mag je zeker niet doen als slachtoffer van ransomware?
Bescherming tegen ransomware - een infectie voorkomen. Klik nooit op onveilige links: vermijd links in spamberichten of op onbekende websites. Als u op kwaadaardige links klikt, kan een automatische download worden gestart, wat kan leiden tot infectie van uw computer.

Hoe kan een computer virus zich verspreiden?

Een computervirus kan gegevens op een computer beschadigen of verwijderen, een e-mailprogramma gebruiken om het virus naar andere computers over te brengen of zelfs alle gegevens op de vaste schijf wissen. Computervirussen worden vaak verspreid door bijlagen in e-mailberichten of via chatberichten.
Hoe kan malware zich verspreiden? Malware, of kwaadaardige software, is software die wordt gebruikt om een computersysteem te beschadigen of te verstoren. Er zijn vele manieren waarop malware zich kan verspreiden, onder meer via e-mailbijlagen, downloads van onbetrouwbare websites en besmette verwijderbare media zoals USB-stations. Zodra een systeem is geïnfecteerd, kan malware zich verspreiden naar andere systemen in hetzelfde netwerk. Malware kan ook worden verspreid via social engineering, waarbij aanvallers gebruikers verleiden tot handelingen die hun systeem infecteren, zoals het klikken op een schadelijke link.

Daarvan, wat te doen tegen cyberaanvallen?

Er is niet één antwoord op de vraag hoe u zich moet beschermen tegen cyberaanvallen, want er zijn veel verschillende soorten aanvallen en elke aanval vereist een andere aanpak. Enkele algemene tips om u te beschermen tegen cyberaanvallen zijn:
Uw software en besturingssysteem up-to-date houden met de laatste beveiligingspatches. Sterke wachtwoorden en authenticatie met twee factoren gebruiken. Toegang tot gevoelige gegevens en systemen beperken.

Door Hitt Lex

Vergelijkbare artikelen

Hoe gaat een ransomware aanval in een bedrijf in zijn werk? :: Hoe moet je beginnen met een email?
Handige links