Huis > H > Hoeveel Mensen Zaten Er In Het Paard Van Troje?

Hoeveel mensen zaten er in het Paard van Troje?

In de buik van het paard zaten dertig soldaten verstopt, en twee spionnen in de mond. Andere bronnen vermelden andere aantallen namen: Apollodorus 50, Tzetzes 23 en Quintus Smyrnaeus 30, maar ze beweren dat er nog meer waren. De late traditie hield het op veertig man, namelijk: Odysseus (aanvoerder)

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoeveel Kbps is cd kwaliteit?

De geluidskwaliteit op een CD is 1.411 kbps.

Wat doet een spyware?

Spyware. Spyware klinkt misschien als een gadget uit een James Bond-film, maar het is een algemene term voor kwaadaardige software die uw pc of mobiele apparaat infecteert en informatie over u, uw internetgebruik en surfgedrag en andere zaken verzamelt.
Waar ligt de stad Troje?
Troje of Truva ligt 30 kilometer ten zuiden van Canakkale in Turkije en op circa zes kilometer van de zeestraat de Dardanellen in Turkije. De moderne naam voor het archeologische Troje is Hissarlik, wat "plaats van vestingen" betekent.

Wat dit betreft, wat is een worm voor een virus?

Een worm is een type virus dat zichzelf kan verspreiden en schade kan veroorzaken. Wormen kunnen dit vaak doen door gebruik te maken van zwakke plekken in de beveiliging van software. Mensen vragen ook: wat is het ergste computer virus? Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het afhangt van individuele voorkeuren en meningen. Enkele van de meest genoemde ergste computervirussen zijn echter de volgende:
-Love Bug/ILOVEYOU: Dit virus, dat voor het eerst werd uitgebracht in 2000, verspreidde zich snel over de wereld en veroorzaakte naar schatting 5,5 miljard dollar schade. Het virus werd verspreid via e-mail, vermomd als een liefdesbrief, en infecteerde een computer wanneer deze werd geopend. Eenmaal geïnfecteerd, stuurde het virus zichzelf naar alle contacten in het adresboek van het slachtoffer.
Melissa: Dit virus, dat voor het eerst werd vrijgegeven in 1999, verspreidde zich ook via e-mail. Het repliceerde zichzelf en stuurde zichzelf naar de eerste 50 contacten in het adresboek van het slachtoffer. Het virus veroorzaakte aanzienlijke verstoringen doordat het computers liet crashen en e-mailservers platlegde.
-Sasser: Dit virus, dat voor het eerst werd uitgebracht in 2004, is gericht op computers met het Windows-besturingssysteem. Het maakt gebruik van een fout in het systeem om toegang te krijgen en repliceert zichzelf en voert denial-of-service-aanvallen uit. Dit virus veroorzaakte wijdverspreide verstoringen doordat duizenden computers werden geïnfecteerd. -Conficker: Dit virus, dat voor het eerst werd vrijgegeven in 2008, richt zich op computers met het Windows-besturingssysteem. Het valt op door zijn vermogen om zich snel te verspreiden en zijn geavanceerde ontwijkingstechnieken. Het virus veroorzaakte aanzienlijke verstoringen doordat miljoenen computers werden geïnfecteerd en onderdeel werden van een botnet.

Gerelateerde artikelen

Hoeveel kost een goedkope laptop?

De goedkoopste Mac, de Macbook Air, kost rond de 1.099, terwijl een fatsoenlijke Windows-laptop rond de 500 kost.

Wat gebeurt er als je een virus op je computer hebt?

Een computervirus is een stukje software dat een computer kan 'infecteren', zichzelf installeert en kopieert naar andere computers, zonder dat de gebruikers dit weten of daarvoor toestemming hebben gegeven. Meestal nestelt het zich in andere computerprogramma's, databestanden of de opstartsector van een harde schijf.
Vervolgens, wat zijn de gevaren van een computervirus?
Computervirussen worden als schadelijk beschouwd omdat ze schijfruimte en computertijd in beslag nemen van de besmette computers. In ernstige gevallen kunnen virussen binnen in de computer schade aanrichten, bijvoorbeeld door het wissen en verspreiden van gevoelige gegevens.

Is Troy waargebeurd?

Het paard van Troje

Wel zijn er latere bronnen die schrijven over het verhaal van de soldaten die in een houten paard de stadmuren van Troje weten binnen te komen om in de nacht er weer uit te glippen en de poorten open te zetten voor de Grieken. Vaststellen dat dit verhaal waargebeurd is kan men dus niet.
Trouwens, wat is de oorzaak van de trojaanse oorlog? De Trojaanse oorlog werd uitgevochten tussen Griekenland en Troje. De oorzaak van de oorlog was de ontvoering van Helena, de vrouw van de Griekse koning Menelaos, door de Trojaanse prins Paris.

En nog een vraag, waren trojanen turken?

Het antwoord op deze vraag is niet helemaal duidelijk. Sommige geleerden geloven dat de Trojanen in feite Turken waren, terwijl anderen geloven dat zij dat niet waren. Het is mogelijk dat de Trojanen een mengeling waren van verschillende volkeren, waaronder zowel Turken als niet-Turken.

Door Pollard

Vergelijkbare artikelen

Hoe vind ik URL van website? :: Wat is mijn ipadres?
Handige links