Huis > W > Wat Zeg Je Als Iets Heel Mooi Is?

Wat zeg je als iets heel mooi is?

knap, magnifiek, mooi, riant, schoon, sierlijk, smaakvol, stijlvol, welgevormd. knap (bn) : aantrekkelijk, bevallig, fraai, mooi, schitterend, sprankelend, welgevormd.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe duur is het om iets te laten 3D printen?

Hoeveel kost 3D-printen in Nederland? De prijs voor een cm3 is 0,10. Wij durven te zeggen dat wij de laagste prijs in Nederland hebben.

Men kan zich ook afvragen: wat is informeel taalgebruik?

We gebruiken het onderscheid formeel / informeel ook om naar het karakter van spreek- en schrijfsituaties te verwijzen. Formeel betekent dan 'zakelijk, officieel, tot het publieke domein behorend', informeel 'niet-zakelijk, ongedwongen, tot de privésfeer behorend'.
Wat is een ander woord voor tof?
amusant, dolletjes, enig, geinig, grappig, lollig, mieters, moppig, olijk, vrolijk, prettig, tof, vermakelijk.

Welke woorden zijn formeel?

De meest formele woorden zijn meestal de woorden die het minst gebruikt worden in alledaagse gesprekken. Deze woorden komen vaker voor in schriftelijke documenten, zoals juridische documenten, dan in gewone conversatie. Formele woorden zijn vaak langer en complexer dan alledaagse woorden, en ze kunnen minder bekend zijn bij sprekers van een taal. Wat betekent prachtig? Het woord "mooi" kan voor verschillende mensen verschillende dingen betekenen. Voor sommigen betekent het misschien fysieke aantrekkelijkheid, terwijl anderen het woord gebruiken om iets te beschrijven dat emotioneel ontroerend of spiritueel verheffend is.

Gerelateerde artikelen

Hoe zet ik iets in favorieten in Windows 10?

Om een website aan de favorieten toe te voegen, opent u de website, klikt u op de knop met de ster rechtsboven om de site aan uw favorieten toe te voegen, en vervolgens selecteert u de werkbalk Favorieten onder de optie Maken in.

Wat is een ander woord voor schitterend?

schitterend (bn) : blinkend, briljant, eclatant, flonkerend, fonkelend, glansrijk, glanzend, glimmend, luisterrijk, schel, sprankelend, stralend, vlammend. schitterend (bn) : daverend, glansrijk, grandioos, knap, magnifiek, oogverblindend, prachtig, prestigieus, subliem, uitstekend, voortreffelijk.
Dienovereenkomstig, wat zijn kenmerken van een informeel gesprek?
Gesprekken die terloops en niet met een bepaald doel worden gevoerd.

Waarom formeel taalgebruik?

Formeel taalgebruik

Het tegenovergestelde is informeel taalgebruik, dat zich juist niet aan zulke conventies houdt. Met formeel taalgebruik wordt, als alle partijen het beheersen, een specifieke context van communicatie gecreëerd waarin de communicatie veel preciezer kan zijn dan met informeel taalgebruik mogelijk is.
Dienovereenkomstig, wat is informeel schrijven? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat deze enigszins subjectief is. In het algemeen is informeel schrijven echter minder formeel dan andere soorten schrijven (zoals academisch of professioneel schrijven). Het is vaak persoonlijker en kan jargon, spreektaal of ander taalgebruik bevatten dat in het dagelijks spraakgebruik gebruikelijker is. Informeel schrijven wordt meestal gebruikt voor persoonlijke communicatie, zoals in e-mails, teksten of berichten op sociale media.

En nog een vraag, wat is tof in het belgisch?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, aangezien de betekenis van "tof" in het Belgisch kan variëren naargelang de context waarin het wordt gebruikt. Enkele mogelijke interpretaties van "tof" zijn echter "cool", "geweldig" of "geweldig".

Door Sladen Degner

Vergelijkbare artikelen

Wat is de betekenis van lef? :: Zou en zouden?
Handige links