Huis > W > Wat Is Een Website Icoon?

Wat is een website icoon?

Een favicon kan je ook wel een site-icon of pagina-icoon noemen en is simpelweg een pictogram van jouw website, merk of bedrijf. Naast het feit, dat de favicons tegenwoordig in de mobiele zoekresultaten worden weergegeven, kan het jouw website net die 'finishing touch' geven.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je een snelkoppeling van een website Google Chrome?

U kunt een webpagina aan uw plank toevoegen door meer hulpprogramma's te selecteren. Selecteer in de hoek van uw scherm Launcher, klik met de rechtermuisknop op het gewenste snelkoppelingspictogram in een lijst met apps en selecteer plakken.

Dit in overweging nemend, hoe zet ik een snelkoppeling op mijn smartphone?

Snelkoppeling op Android-apparaat

Ga naar de website waarvan je een sneltoets wilt maken. Op veel Android-toestellen zie je rechtsboven MEER staan, onder de tijdsaanduiding. Druk op deze knop en vervolgens zie je verschillende opties verschijnen, waaronder Sneltoets toev. startscherm.
Hoe krijg ik een pictogram op het bureaublad?
Snelkoppelingen toevoegen aan het bureaublad
  1. Druk op het bureaublad en houd het ingedrukt (of klik er met de rechtermuisknop op) en selecteer daarna Nieuw > Snelkoppeling.
  2. Voer de locatie van het item in of selecteer Bladeren om het item te zoeken in Verkenner, selecteer de locatie en selecteer OK.

Hoe zet ik een link op mijn beginscherm?

Er zijn een paar manieren om dit te doen. Een manier is om de pagina waarnaar u een snelkoppeling wilt maken te openen in uw webbrowser, tik vervolgens op het pictogram Delen (dit ziet eruit als een vak met een pijl die uit de bovenkant komt). Tik in het deelmenu op het pictogram Toevoegen aan beginscherm (dit ziet eruit als een vakje met een plusteken erin). Dit opent een nieuw scherm waarin u de naam van de snelkoppeling kunt bewerken, tik vervolgens op de knop Toevoegen om deze aan uw startscherm toe te voegen.
Een andere manier is het openen van de pagina waarnaar u een snelkoppeling wilt maken in uw webbrowser, tik vervolgens op het pictogram Meer (dit ziet eruit als drie puntjes in een verticale lijn). Tik in het menu Meer op het pictogram Toevoegen aan beginscherm (dit ziet eruit als een vakje met een plusteken erin). Dit opent een nieuw scherm waarin u de naam van de snelkoppeling kunt bewerken, tik vervolgens op de knop Toevoegen om deze aan uw startscherm toe te voegen. Hoe krijg ik het oorspronkelijke icoon van een website als snelkoppeling op mijn bureau blad? Om het originele pictogram van een website als snelkoppeling op uw bureaublad te krijgen, hebt u een computer met een internetverbinding nodig. Zodra u de website hebt gevonden waarvoor u een snelkoppeling wilt maken, moet u met de rechtermuisknop op het pictogram van de website klikken. Er verschijnt dan een menu en u selecteert de optie "Snelkoppeling maken". De snelkoppeling wordt dan gemaakt en u kunt deze verplaatsen naar uw bureaublad.

Gerelateerde artikelen

Wat is het domein van een website?

Een unieke naam op het internet is een domeinnaam. De domeinnaam is sidn. Veel websites gebruiken domeinnamen. Met een domeinnaam kun je een persoonlijk mailadres aanvragen.

Wat betekent een favicon?

Een favicon is namelijk het icoontje dat je ziet in de tabladen van je browser. Vaak is de favicon het logo van het bedrijf waarvan je de website bezoekt. Zo heeft elke website zijn eigen favicon. Maar een favicon wordt tegenwoordig niet alleen meer gebruikt als icoontje voor enkel de tabbladen.
Hoe maak je een favicon?
Hoe maak je een favicon?
  1. Kies het juiste logo. Een favicon stelt, in een kleine weergave, jouw logo voor.
  2. Maak er een vierkant van. Favicons worden getoond als vierkanten.
  3. Aan de slag met favicon.io. Surf naar de website https://favicon.io/ .
  4. Download je favicons en code.
  5. Een woordje over de verschillende formaten.

Dit in overweging nemend, wat is de betekenis van iconen?

Een icoon staat in het dagelijks spraakgebruik voor een representatief symbool. Meer specifieke betekenissen gelden binnen de semiotiek (vorm die overeenkomt met zijn betekenis) en de computerwereld (grafisch symbool ter herkenning van een bestandstype).
Bovendien, hoe zet ik een icoon op mijn scherm? Er zijn een paar verschillende manieren waarop je een pictogram op je scherm kunt zetten. Eén manier is om met de rechtermuisknop op je bureaublad te klikken en "Nieuw" te selecteren. Klik vervolgens op "Snelkoppeling" en blader naar de locatie van het pictogram dat u wilt gebruiken. Een andere manier is om het pictogram van zijn huidige locatie naar uw bureaublad te slepen.

Dienovereenkomstig, hoe krijg het icoon van een app terug op je scherm?

Als je een iPhone gebruikt, kun je naar de App Store gaan en op het tabblad "Updates" tikken. Zoek vervolgens de app die u aan uw startscherm wilt toevoegen en tik op de knop "Bijwerken" ernaast. Zodra de app is bijgewerkt, zou u het pictogram op uw startscherm moeten zien.

Door Sanjiv

Vergelijkbare artikelen

Hoe zet je tekst onder elkaar in HTML? :: Hoe krijg je een kleine 3?
Handige links