Huis > W > Wat Is 1 Decimaal?

Wat is 1 decimaal?

1 decimaal is op 1 getal achter de komma, bij twee logischerwijs maar twee getallen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe reken je van binair naar decimaal?

De eerste methode is een korte deling door twee en de tweede methode is een vergelijking met afnemende machten van twee en aftrekking.

Dus, wat komt er na duizendsten?

H = honderdtallen, T = tientallen, E = eenheden en t = tienden, h = honderdsten, d = duizendsten.
Hoe schrijf je een decimaal getal?
In Nederland en België wordt een komma gezet tussen 'hele getallen' en decimalen (die niet voor niets ook wel 'de cijfers achter de komma' genoemd worden). Het decimaalteken wordt gebruikt in geldbedragen, maar ook in andere getallen. Voorbeelden: (1) Jan Douwe is 1,96 m lang.

Is 12 een rationaal getal?

Ja, 12 is een rationaal getal. Een rationaal getal is elk getal dat kan worden uitgedrukt als een breuk, waarbij zowel de teller als de noemer gehele getallen zijn. In het geval van 12 kan het worden uitgedrukt als de breuk 12/1. Hoe rond je af op 1 decimaal? Er zijn een paar manieren om af te ronden op 1 decimaal.
Eén manier is om te kijken naar het getal achter de komma waarnaar je wilt afronden. Als het een 5 of hoger is, rond je het getal naar boven af. Als het een 4 of lager is, rond je het getal naar beneden af.
Als je bijvoorbeeld het getal 1,45 wilt afronden op 1 decimaal, kijk je naar het getal achter de komma, en dat is 4. Omdat 4 minder is dan 5, rond je 1,45 af op 1,4.
Een andere manier om af te ronden op 1 decimaal is om altijd naar boven af te ronden. Dus als je 1,45 wilt afronden op 1 decimaal, rond je af naar boven op 1,5.
Een derde manier om af te ronden op 1 decimaal is het zogenaamde "half afronden naar even". Dit betekent dat als het getal achter de komma waarnaar je wilt afronden een 5 is, je kijkt naar het getal voor de 5. Als dat getal even is, rond je het oorspronkelijke getal af naar beneden. Als dat getal oneven is, rond je het oorspronkelijke getal naar boven af.
Dus als je 1,45 wilt afronden op 1 decimaal met deze methode, kijk je naar het getal voor de 5, dat is 4. Omdat 4 een even getal is, rond je 1,45 af naar beneden tot 1,4.
Er zijn nog andere afrondingsmethoden, maar dit zijn de meest voorkomende.

Gerelateerde artikelen

Wat betekent decimaal tellen?

Het tientallig stelsel is een getallensysteem dat wordt gebruikt om getallen weer te geven. De plaats van een cijfer in een getal bepaalt mede zijn bijdrage aan het getal.

Hoeveel is 2 decimalen?

Afronden op hoeveel decimalen

Een "krom" getal met veel decimalen (cijfers achter de komma) kun je op verschillende manieren afronden: 5,27439 is afgerond op 1 cijfer achter de komma: 5,3 (naar boven afgerond) 5,27439 is afgerond op 2 cijfers achter de komma: 5,27.
Wat is een 2 decimaal?
De cijfers achter de komma noem je decimalen. 7,21 is een getal met 2 cijfers achter de komma, dit is dus een getal met 2 decimalen. De getallen achter de komma hebben ook een waarde. Het getal 2,1 is hetzelfde als 2,10 en 2,100 enz.

Dienovereenkomstig, wat is 5 duizendste?

Elk stukje van 0,001 is een duizendste en staan op de derde plek achter de komma. Hoe verder het cijfer achter de komma staat, hoe minder het waard is.
Wat zijn de tientallen? De tientallen zijn de getallen van 10 tot 19. Het zijn alle getallen die eindigen op een 0.

Wat zijn tienden wiskunde?

Tienden zijn een manier om getallen die kleiner zijn dan één weer te geven. Als we iets in tien gelijke delen verdelen, is elk deel een tiende. Dus als we een geheel getal als vijf hebben, kunnen we het weergeven als vijf tienden door het in tien gelijke delen te verdelen en het als 0,5 te schrijven. Tienden kunnen worden weergegeven met decimalen of breuken.

Door Fenella Gingles

Hoe schrijf je duizendste? :: Wat is een goede camera voor smartphone?
Handige links