Huis > W > Wat Is De Verzameling Van Q?

Wat is de verzameling van Q?

De verzameling van de rationale getallen bevat alle getallen die te schrijven zijn als een deling van twee gehele getallen. Deze verzameling noem je Q . "Ratio" betekent "verhouding" . Q bevat dus alle getallen die als pq geschreven kunnen worden en waarvoor geldt dat p en q gehele getallen zijn.

Lees verder

Is 12 een rationaal getal?

Rationale getallen zijn op te delen in natuurlijke getallen, gehele getallen en breuken. Dit zijn alle getallen die hoger of gelijk zijn aan 0 zonder decimalen achter de komma, zoals: 0, 1, 2, 3, De getallen 193 en 12.451.015 zijn bijvoorbeeld ook natuurlijke getallen.
Dit in overweging nemend, kan een natuurlijk getal een kommagetal zijn?
Dit zijn alle getallen die hoger of gelijk zijn aan 0 zonder decimalen achter de komma, zoals: 0, 1, 2, 3, De getallen 193 en 12.451.015 zijn bijvoorbeeld ook natuurlijke getallen.

Kan een getal rationaal en Irrationaal zijn?

Een getal kan zowel rationaal als irrationeel zijn, afhankelijk van hoe het gedefinieerd of gebruikt wordt. Een rationaal getal is een getal dat kan worden uitgedrukt als een breuk p/q waarbij p en q gehele getallen zijn en q niet gelijk is aan nul. Een irrationeel getal is een getal dat niet kan worden uitgedrukt als een breuk p/q waarbij p en q gehele getallen zijn en q niet gelijk is aan nul. Vervolgens, welk soort getal is een kommagetal? Een kommagetal is een getal dat een komma bevat, zoals 1.000 of 100.000.

Kan een negatief getal een natuurlijk getal zijn?

De verzameling van natuurlijke getallen wordt wel aangeduid met het symbool N. De verzameling van gehele getallen (Z) bevat naast de natuurlijke getallen ook de gehele negatieve getallen, dus,-3,-2,-1,0,1,2,3,...
Wat is een even natuurlijk getal?
Natuurlijke getallen kan men opdelen in twee groepen: de even en de oneven natuurlijke getallen. Getallen die zich laten schrijven in de notatie n + n = 2n, waarbij n een element is van de verzameling der natuurlijke getallen , noemt men even natuurlijke getallen.

Bovendien, hoe rond je af op een heel getal?

Afronden op een heel getal betekent geen cijfers meer achter de komma.
  1. 8,7 wordt 9 want een 7 (= het eerste cijfer dat je niet meer laat staan) betekent het cijfer ervoor met 1 ophogen.
  2. 6,45 wordt 6 want een 4 (= het eerste cijfer dat je niet meer laat staan) betekent dat er niets verandert aan het cijfer ervoor.
Wat is het grootste geheel getal? Het grootste gehele getal is 2147483647.

En nog een vraag, is 2 5 een natuurlijk getal?

Ja, 2 5 is een natuurlijk getal. Het is het product van de twee natuurlijke getallen 2 en 5.

Door Elsa

Vergelijkbare artikelen

Wat kan je doen met 50 GB? :: Waarom hebben we 10 cijfers?
Handige links