Huis > W > Wat Is Het Verschil Tussen Gevoelige En Bijzondere Persoonsgegevens?

Wat is het verschil tussen gevoelige en bijzondere persoonsgegevens?

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) maakt onderscheid tussen persoonsgegevens en bijzondere persoonsgegevens. Bijzondere persoonsgegevens zijn gevoelige gegevens; de verwerking ervan kan iemands privacy ernstig beïnvloeden. Daarom zijn bijzondere persoonsgegevens extra beschermd door de wet.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen TIFF en PSD?

Opslaan met de compressie optie heeft een kwaliteitsverlies maar dit is niet met het blote oog waarneembaar. Sla op als PSD als u aan een project werkt.

Welke gegevens zijn openbaar KvK?

Bij eenmanszaken (zzp'ers), vof's en maatschappen zijn dit de persoonsnaam, privéadres, geboortedatum, geboorteplaats en datum overlijden. Daarnaast staan er ook gegevens in die indirect te herleiden zijn tot een persoon.
Trouwens, welke persoonsgegevens mag je vragen?
Denk aan voornaam, achternaam, geslacht, geboortedatum, geboorteplaats, straatnaam, postcode, woonplaats, telefoonnummer (mobiel en vast), en e-mailadres. Een BSN mag alleen door overheidsinstanties gebruikt worden en door organisaties buiten de organisatie als dat in een wet staat.

Vervolgens, is geboortedatum een bijzonder persoonsgegeven?

Ja, geboortedatum wordt onder GDPR beschouwd als bijzondere persoonsgegevens. Dit komt omdat het kan worden gebruikt om een persoon te identificeren, en het wordt beschouwd als gevoelige informatie. Wat gebeurt er als je de AVG niet naleeft? Als u niet voldoet aan de vereisten van de Anti-Virus Guard (AVG), kan uw computer worden geïnfecteerd met een virus of andere kwaadaardige software. Bovendien kunnen uw persoonlijke gegevens in gevaar komen als u geen actuele antivirusbescherming hebt.

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen JPG en TIFF?

Je kunt kleine bestanden maken met JPG. De niet-destructieve compressiemethode wordt gebruikt om TIFF te comprimeren. TIFF zal een andere manier van informatie ordenen toepassen om de afbeelding kleiner te maken. Uw afbeelding behoudt dezelfde kwaliteit.

Trouwens, is de avg van toepassing op natuurlijke personen?

Verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad1, de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming ('AVG') van de Europese Unie ('EU'), regelt de verwerking van persoonsgegevens van natuurlijke personen in de EU door een natuurlijk persoon, een onderneming of een organisatie.
Wat valt er onder privacy gevoelige informatie?
Denk aan NAW-gegevens, geboortedatum, burgerservicenummer (BSN), relatienummer, e-mail-adres, rekeningnummer, telefoonnummer etc. Ook gegevens die in combinatie tot een persoon te herleiden zijn, zijn van belang.

Trouwens, hoe schrijf je een toestemmingsbrief?

Hieronder kruis ik voor welke gegevensverwerkingen ik toestemming geef. Ik geef toestemming onder deze voorwaarden: - Mijn toestemming geldt alleen voor de hieronder beschreven redenen, gegevens en personen / instellingen. Voor nieuwe gegevensverwerkingen vraagt het wijkteam mij opnieuw om toestemming.
Daarvan, welke persoonsgegevens mag je niet opslaan? Er zijn een paar categorieën persoonsgegevens die u niet mag opslaan, waaronder:
-gevoelige persoonsgegevens, zoals gezondheidsinformatie, genetische informatie of informatie over iemands seksleven
-persoonlijke gegevens die gebruikt kunnen worden om identiteitsdiefstal te plegen, zoals sofi-nummers of creditcardnummers
-persoonlijke gegevens die gebruikt kunnen worden om iemand te discrimineren, zoals informatie over iemands ras of religie
-persoonlijke gegevens van kinderen

Welke persoonsgegevens mag je niet opslaan in het systeem?

Er zijn een paar soorten persoonlijke gegevens die u niet in uw systeem moet opslaan:
1. Gevoelige gegevens zoals sofinummers, creditcardnummers en gezondheidsinformatie mogen niet in uw systeem worden opgeslagen. Dit soort gegevens loopt een hoger risico op diefstal en moet op een veilige locatie worden bewaard.
2. Persoonlijke gegevens die niet langer nodig zijn, moeten uit uw systeem worden gewist. Het bewaren van oude gegevens verhoogt het risico op een datalek en kan uw systeem onoverzichtelijk maken.
3. Gegevens die niet goed zijn geanonimiseerd, mogen niet in uw systeem worden opgeslagen. Als persoonsgegevens niet goed zijn geanonimiseerd, kunnen personen opnieuw uit de gegevens worden geïdentificeerd. Dit kan leiden tot privacyschendingen en juridische problemen.

Door Arlette Opoka

Vergelijkbare artikelen

Kan iedereen bijles geven? :: Is de AVG van toepassing op cookies?
Handige links