Huis > W > Wat Gebeurt Er Als Je Een Onbekend Nummer Terugbelt?

Wat gebeurt er als je een onbekend nummer terugbelt?

Als u terugbelt, krijgt u niemand aan de lijn. De telefoon blijft overgaan of u krijgt een pieptoon te horen, waardoor u denkt dat de ander heeft opgehangen. U bent echter in 'gesprek' met een duur betaalnummer in het buitenland. U heeft pas door wat er is gebeurd als u op uw telefoonrekening hoge bedragen ziet staan.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welk E-nummer is MSG?

E621 Mononatriumglutamaat is ook bekend als Ve-tsin. Het wordt gebruikt als smaakversterker.

Mensen vragen ook: wat is belfraude?

Belfraude is een vorm van oplichting waarbij iemand een melding van een gemiste oproep krijgt of een SMS ontvangt met het verzoek om terug te bellen. De melder ontdekt dit strafbare feit vaak als hij een (veel te) hoge telefoonrekening krijgt.
En nog een vraag, hoe kan je zien of je iphone is gehackt?
Hoe kan ik herkennen of mijn iPhone gehackt is?
  • Er worden apps gedownload, zonder dat je dat zelf deed.
  • Er wordt gebeld, gesms't of ge-emaild, zonder dat je dat zelf deed.
  • Er gebeuren acties op het scherm van je iPhone zonder dat je dat zelf doet.

Dit in overweging nemend, wat kunnen hackers met je gegevens?

Hackers kunnen uw gegevens gebruiken voor identiteitsdiefstal, fraude of andere misdrijven. Ze kunnen uw gegevens ook verkopen op de zwarte markt of gebruiken om u te chanteren. Wat betekent het als je account gehackt is? Als uw account is gehackt, betekent dit dat iemand onbevoegd toegang heeft gekregen tot uw account en deze mogelijk gebruikt voor kwaadaardige doeleinden. Dit kan inhouden dat iemand toegang krijgt tot uw persoonlijke gegevens, spam of phishing e-mails verstuurt of uw account gebruikt om malware te verspreiden. Als u vermoedt dat uw account is gehackt, moet u onmiddellijk uw wachtwoord wijzigen en de serviceprovider op de hoogte brengen.

Gerelateerde artikelen

Wat gebeurt er met een zip bestand?

Wat is een zip-bestand? Een zip-bestand is een gecomprimeerd bestand. De bestandsgrootte van een gecomprimeerd bestand is kleiner dan de andere bestanden. Het zip-bestand neemt minder opslagruimte in beslag en u kunt alle afzonderlijke bestanden samenvoegen tot één bestand.

Men kan zich ook afvragen: hoe word je gehacked?

Hacken kan op verschillende manieren:
  • Wachtwoord stelen – Iemand anders kan daarna je skins of coins stelen, je foto's downloaden.
  • Via een onbeveiligd wifi-netwerk – De gegevens die je verstuurt via een gratis, openbaar wifi-netwerk kunnen door iedereen worden gelezen en zijn dus makkelijk te stelen.
Trouwens, hoe weet je of je email account gehackt is?
Je herkent je inlogactiviteit niet.

Bij veel e-maildiensten kun je de IP-adressen zien waarmee op je account is ingelogd. Als je ontdekt dat er via een IP-adres aan de andere kant van de wereld is ingelogd, kan dit een teken zijn dat je bent gehackt.

Wat dit betreft, wat kunnen mensen met je whatsapp nummer?

Meestal gebeurt dit met een voor de ontvanger onbekend nummer. Via via weten de fraudeurs bijvoorbeeld jouw nummer te bemachtigen en dat van een goede vriend van je. Met het telefoonnummer van die vriend kunnen ze in WhatsApp of andere sociale media zijn of haar profielfoto zien.
Men kan zich ook afvragen: kun je via whatsapp opgelicht worden? Ja, je kunt worden opgelicht via WhatsApp. Er zijn een paar manieren waarop dit kan gebeuren. Iemand kan je bijvoorbeeld een bericht sturen waarin staat dat hij van een bepaald bedrijf is en je een baan aanbiedt. Ze kunnen je dan om persoonlijke informatie vragen, zoals je bankrekeningnummer, om je geld te sturen. Of iemand kan u een bericht sturen waarin staat dat hij een geweldige deal heeft voor een product of dienst, en u vervolgens vragen op een link te klikken die u naar een valse website brengt. Zodra u uw persoonlijke gegevens op de website invoert, kan de oplichter deze gebruiken om uw geld of uw identiteit te stelen.

Hoe komt een vreemde in mijn WhatsApp?

Als je WhatsApp gebruikt, zijn je berichten standaard end-to-end versleuteld. Dit betekent dat alleen jij en de persoon met wie je communiceert kunnen lezen wat er wordt verzonden, en niemand daartussen, zelfs WhatsApp niet. WhatsApp kan echter niet voorkomen dat mensen de app gebruiken om bedrog en verkeerde informatie te verspreiden. Het is belangrijk goed na te denken over wat je deelt op WhatsApp en informatie te verifiëren voordat je deze deelt.

Door Frederica

Vergelijkbare artikelen

Hoe apparaat toevoegen aan Bluetooth? :: Hoe moet ik een bericht doorsturen?
Handige links