Huis > H > Hoe Vervoeg Je De Subjonctif?

Hoe vervoeg je de subjonctif?

Om regelmatige werkwoorden in de subjonctif (aanvoegende wijs) te vervoegen, gebruiken wij de 3e persoon meervoud (ils) van de présent (onvoltooid tegenwoordige tijd). Vervolgens verwijderen wij het -ent uiteinde en voegen wij -e, -es, -e, -ions, -iez, en -ent toe.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe vervoeg je het werkwoord uploaden?

I uploaded, you uploaded, we uploaded.

Wat is subjonctif in het Frans?

In de Franse taal is de subjonctif alles behalve ouderwets en wordt het nog volop gebruikt. Zowel in gesproken als geschreven taal: "Je veux que tu sois heureux". Je herkent de subjonctif (aanvoegende wijs) in een bijzin na 'que' en na bepaalde voegwoorden eindigend op -que.
Vervolgens, hoe vertaal je de subjonctif?
De subjonctif is een werkwoordvorm die in het Nederlands vroeger veel gebruikt werd, maar tegenwoordig alleen nog heel zelden voorkomt. We noemen het de aanvoegende wijs. We kennen het nu nog in uitdrukkingen als: Leve de Koning, Leve de Koningin.

Wat is het verschil tussen subjonctif en Indicatif?

De indicatieve wijs wordt gebruikt om feiten en objectieve werkelijkheid uit te drukken, terwijl de subjunctieve wijs wordt gebruikt om subjectiviteit, twijfel of onzekerheid uit te drukken. Met andere woorden, de indicatieve wijs wordt gebruikt voor objectieve uitspraken, terwijl de subjunctieve wijs wordt gebruikt voor subjectieve uitspraken.
De aanvoegende wijs wordt vaak gebruikt in de bijzin als de hoofdzin in de aantonende wijs staat. Bijvoorbeeld, in de zin "Ik eis dat hij vertrekt" staat de hoofdzin in de aanwijzende wijs (ik eis), terwijl de bijzin in de aanvoegende wijs staat (hij vertrekt). Hoe vorm je een Futur Simple? De Futur Simple is een werkwoordstijd die wordt gebruikt om een actie te beschrijven die in de toekomst zal plaatsvinden. Om de Futur Simple te vormen, moet je de juiste vervoeging van het werkwoord gebruiken. Bijvoorbeeld, het werkwoord "eten" is "kribbe". De Futur Simple vervoeging van dit werkwoord zou zijn "je mangerai," wat betekent "ik zal eten".

Vervolgens, wat is de gérondif?

De gérondif (het gerundium) wordt gevormd met en + het onvoltooid deelwoord. Het wordt gebruikt om aan te geven dat twee handelingen gelijktijdig plaatsvinden. Het heeft hetzelfde onderwerp als het hoofdwerkwoord.
Dienovereenkomstig, wat is subjonctif passe?
De verleden tijd van de aanvoegende wijs wordt gebruikt voor handelingen die plaatsvinden voor de handeling in de hoofdzin. Dit verschilt van de tegenwoordige tijd van de aanvoegende wijs, die tegenwoordige of opeenvolgende handelingen beschrijft.

Vervolgens, hoe vervoeg je être?

Vervoeging van être
  • je suis.
  • tu es.
  • il/elle est.
  • nous sommes.
  • vous êtes.
  • ils/elles sont.
Hoe vervoeg je aller? Het werkwoord aller is een onregelmatig werkwoord in de Franse taal, wat betekent dat de vervoeging ervan niet de normale regels voor Franse werkwoorden volgt. Aller wordt als volgt vervoegd:
Je vais - I go
Tu vas - You (singular) go
Il/Elle va - He/She goes
Nous allons - We go
Vous allez - You (plural) go
Ils/Elles vont - They go

Hoe maak je de impératif?

Het impératif is een werkwoordsvorm die gebruikt wordt om bevelen of opdrachten te geven. Om het impératif te vormen, gebruikt u de stam van het werkwoord (de infinitief zonder de -er, -ir of -re) en voegt u de volgende uitgang toe:
-e (enkelvoud)
-ons (nous)
-ez (vous)

Door Faunia

Hoe maak je de Gerondif? :: Wat is het scherpste beeld?
Handige links