Wat is het nut van een antivirusprogramma?
A. Programma dat virussen op de computer herkent, opspoort en zo mogelijk verwijdert of onschadelijk maakt. Bekende bedrijven die antivirusprogramma's maken zijn Norton, AVG en Avira.
Lees verder
Hoe krijg je malware op je pc?
Malware, hoe krijg ik het op mijn PC?
- Hacken van websites en voorzien van een kwaadaardige code in bijvoorbeeld verborgen i-frames.
- Drive by Downloads & redirect naar malafide websites.
- Social engineering waarbij de cybercriminelen op het vertrouwen van de gebruiker inspelen.
Wat te doen met een malware?
De computer wordt regelmatig gescand om malware te detecteren en te verwijderen die mogelijk de eerste controle heeft omzeild. Tevens wordt het anti-virusprogramma regelmatig bijgewerkt, zodat de nieuwste dreigingen worden herkend.
Hoe ontdek je dat je een virus hebt?
Er zijn een paar manieren om te ontdekken dat je een virus hebt. Eén manier is als uw computer zich vreemd begint te gedragen. Bijvoorbeeld als programma's beginnen te crashen, als uw computer langzaam begint te lopen, of als u vreemde pop-ups ziet. Een andere manier om te ontdekken dat u een virus heeft, is als u merkt dat er bestanden of programma's ontbreken op uw computer. Tot slot kunt u ook een virusscanner gebruiken om uw computer te scannen op virussen. Heb je wel of geen virusscanner nodig? Er is geen eenvoudig antwoord op deze vraag omdat het van een aantal factoren afhangt, waaronder het type apparaat dat u gebruikt, het type bestanden dat u downloadt en het beschermingsniveau dat u zoekt. Als u zich zorgen maakt over mogelijke bedreigingen, kan het installeren van een virusscanner u gemoedsrust geven en uw apparaat helpen beschermen.
En nog een vraag, wat is beter avg of norton?
Bij de test voor Android zijn wel weer beide virusscanners getest. Hier wist de Norton Mobile Security 100% van de malware te stoppen en ook de AVG Antivirus Free die getest is hield de volledige 100% van de malware tegen.
Trouwens, wie veroorzaakt malware?
Oorzaken
- De grootste oorzaak van een malwarebesmetting is 'gaten' in de software.
- De gebruiker kan ook zelf de oorzaak zijn van een malware-infectie, bijvoorbeeld door louche websites, zoals sommige pornosites, of sites met gratis mp3-bestanden te bezoeken.
Hoe gevaarlijk is malware?
Bijna alle malware beschadigt de computer en schendt de privacy van de gebruiker. De ernst van malware kan erg verschillen. Soms is malware slechts lichtelijk irritant. Dan krijgt een gebruiker bijvoorbeeld met enige regelmaat een advertentie te zien, of wordt er een extra taakbalk geïnstalleerd in de webbrowser.
Dienovereenkomstig, wie kan malware verwijderen? Er zijn een paar verschillende soorten hulpmiddelen voor het verwijderen van malware, en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het meest voorkomende type hulpmiddel om malware te verwijderen is een antivirusprogramma. Deze programma's zijn ontworpen om virussen op te sporen en te verwijderen, en ze kunnen daarbij zeer effectief zijn. Ze zijn echter niet perfect en missen soms infecties of verwijderen zelfs gezonde bestanden. Een ander type hulpmiddel om malware te verwijderen is een spywareverwijderaar. Deze programma's zijn ontworpen om spyware op te sporen en te verwijderen, en dat kan zeer effectief zijn. Ze zijn echter niet perfect en missen soms infecties of verwijderen zelfs gezonde bestanden. Ten slotte zijn er nog een paar andere soorten malwareverwijderingstools, maar die zijn niet zo gebruikelijk of effectief als antivirus- en spywareverwijderaars.
Bovendien, hoe weet je of je malware op je telefoon hebt?
Er zijn een paar verschillende manieren om te zien of uw telefoon malware heeft. Eén manier is om te kijken of er ongewone of onverwachte apps op uw telefoon zijn geïnstalleerd. Een andere manier is om te kijken of uw telefoon traag is of zich vreemd gedraagt. Als u een van deze dingen opmerkt, is het een goed idee om uw telefoon te scannen op malware.