Huis > W > Wat Doe Je Met Javascript?

Wat doe je met JavaScript?

JavaScript is een scripttaal waarmee je webpagina's interactief kan maken. Een stukje van een scripttaal bestaat uit een aantal opdrachten die de browser uitvoert. De browser ontvangt deze opdrachten als een HTML-pagina wordt ingeladen. De scripttaal staat namelijk in de HTML-code.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Is JavaScript ingeschakeld?

Het pictogram Gereedschap staat op de werkbalk. Klik op opties.

En nog een vraag, waar staat de afkorting html?

HTML staat voor HyperText Markup Language en vormt samen met CSS en JavaScript de basis voor elke webpagina.
Hoe leer ik CSS?
Nog een goede website om HTML, CSS en andere programmeertalen te leren is Codecademy. Je kunt je registreren op de website en een cursus volgen, maar je kunt ook direct beginnen met een cursus. Je krijgt een stuk uitleg en vervolgens moet je het uitvoeren en wordt er gecontroleerd of je alles goed hebt gedaan.

Bovendien, hoe koppel je css aan html?

Er zijn drie manieren om CSS aan HTML te koppelen:
1. Externe CSS
2. Interne CSS
3. Inline CSS
1. Externe CSS
Externe CSS is wanneer u uw CSS-bestand koppelt aan uw HTML-bestand met behulp van de link-tag. De link-tag wordt geplaatst in de head-sectie van je HTML-bestand.
2. Interne CSS
Interne CSS is wanneer u uw CSS-code in uw HTML-bestand plaatst met behulp van de style-tag. De style tag wordt geplaatst in de head sectie van je HTML bestand.
3. Inline CSS
Inline CSS is wanneer u uw CSS-code rechtstreeks in uw HTML-elementen plaatst met behulp van het style-attribuut. Wat is de naam van de CSS property om een tekstkleur in te stellen? De CSS eigenschap om een tekstkleur in te stellen is "color".

Gerelateerde artikelen

Wat is JavaScript op iPhone?

De opdracht is om javascript uit te voeren op een webpagina. Dynamische effecten in webbrowsers worden gemaakt met behulp van de programmeertaal JavaScript. Wanneer je een website bekijkt, zie je geen javascript.

Hoe link ik een externe stylesheet aan mijn pagina?

In CSS ontwerpen klikt u op het pictogram + naast Bronnen en selecteert u Bestaand CSS-bestand koppelen. Voer een van de volgende handelingen uit: Klik op Bladeren om naar een externe CSS-stijlpagina te bladeren. Typ het pad naar de stijlpagina in het vak Bestand/URL.
Daarvan, hoe moeilijk is html?
HTML leren is niet moeilijk. Het beste is vooral om eenvoudig te beginnen met het opzetten van een website met behulp van een HTML document. Deze website kan je steeds verder uitbreiden. Hierdoor kom je er ook achter wat alle HTML tags en attributen betekenen.

Hoe snel kan je HTML leren?

De basis van HTML is helemaal niet moeilijk. Ik ben hier zelf in 1994 in begonnen en de basis leer je in een half dagje. Om specifieke zaken uit te zoeken moet je vooral ervaring opdoen. Naast HTML heb je andere kennis nodig, zoals van CSS en javascript.
Dienovereenkomstig, is het moeilijk om php te leren? Nee, het is niet moeilijk om PHP te leren. PHP is een veelgebruikte, open source scripttaal die relatief gemakkelijk te leren is in vergelijking met andere programmeertalen.

Is CSS een programmeertaal?

Nee, CSS is geen programmeertaal. Het is een stijlbladtaal die wordt gebruikt om de presentatie van een in een markup-taal geschreven document te beschrijven. Een stylesheet is een verzameling regels die een webbrowser vertelt hoe een document geschreven in HTML of XML moet worden weergegeven.

Door Bryana

Vergelijkbare artikelen

Waarom voor CM kiezen? :: Wat is de meerwaarde van CSS?
Handige links