Huis > W > Wat Is Het Verschil Tussen Een Cross Kabel En Een Straight Kabel?

Wat is het verschil tussen een cross kabel en een straight kabel?

Straight is de meest voorkomende netwerkkabel, die wordt gebruikt om routers, hubs of switches aan te sluiten. Een crossover kabel wordt vaak gebruikt om een computer met een andere computer te verbinden.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen TIFF en PSD?

Opslaan met de compressie optie heeft een kwaliteitsverlies maar dit is niet met het blote oog waarneembaar. Sla op als PSD als u aan een project werkt.

Je kunt ook vragen welke kabel tussen 2 switches?

Voor verbindingen tussen switch of hub en een computer kan een normale netwerkkabel worden gebruikt. Een normale netwerkkabel wordt ook wel een 'straight' (=rechte) kabel genoemd. De kabel zelf wordt ook wel UTP kabel genoemd, utp staat voor unshielded twisted pair.
Is UTP kabel hetzelfde als LAN kabel?
Vanaf 1973 is LAN (en ethernet) door het bedrijf Xerox bedacht, toen de vraag kwam om computers met elkaar te verbinden. Een LAN-kabel kan zowel een optische kabel (glasvezel) als een UTP-kabel (van koper) zijn.

Dus, waarom is de verbinding tussen de switches een cross over kabel in plaats van straight?

Een crossover-kabel wordt gebruikt om twee apparaten van hetzelfde type met elkaar te verbinden, bijvoorbeeld twee pc's, twee routers of twee schakelaars. Een crossoverkabel verwisselt de zend- en ontvangstsignalen tussen de twee apparaten, zodat elk apparaat de door het andere verzonden gegevens kan ontvangen.
Een rechte kabel daarentegen wordt gebruikt om twee apparaten van verschillende types met elkaar te verbinden. Bijvoorbeeld een PC en een router, of een switch en een router. Bij een rechte kabel worden de zend- en ontvangstsignalen niet verwisseld, zodat elk apparaat de door het andere verzonden gegevens ontvangt op dezelfde draden die het gebruikt om gegevens te verzenden. Wat is het verschil tussen cat 5 en CAT6? Het belangrijkste verschil tussen de twee is de snelheid en frequentie die ze aankunnen. CAT5 is slechts goed voor maximaal 100 MHz, terwijl CAT6 goed is voor maximaal 250 MHz. Dit betekent dat CAT6 sneller is en meer gegevens kan verwerken dan CAT5.

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen JPG en TIFF?

Je kunt kleine bestanden maken met JPG. De niet-destructieve compressiemethode wordt gebruikt om TIFF te comprimeren. TIFF zal een andere manier van informatie ordenen toepassen om de afbeelding kleiner te maken. Uw afbeelding behoudt dezelfde kwaliteit.

Je kunt ook vragen wat is de beste ethernet kabel?

Er zijn vele soorten netwerkkabel, de meest gebruikte netwerkkabels op dit moment zijn CAT5E en de CAT6 kabel. CAT5E en CAT6 koperen bekabeling is de aan te bevelen kabel in normale situaties. De lengte van UTP bekabeling mag volgens de standaard niet meer dan 100 meter bedragen.
Trouwens, welke internetkabel heb ik nodig voor glasvezel?
Ligt er Cat5e (te herkennen aan opschrift op de kabel), dan is het voldoende voor glasvezel. Deze kabel gaat namelijk tot een snelheid van 1GB, toch adviseren wij om altijd te kiezen voor Cat6.

Welke UTP kabel voor buiten?

Gebruik dan een utp-kabel die hiervoor speciaal gemaakt is. Dit is een UTP-grondkabel. Het voordeel van deze kabel is dat ze uitstekend beschermd zijn tegen de (weers)omstandigheden buiten. Hierdoor bieden deze internet kabel voor buiten een langdurige stabiele verbinding.
Trouwens, kun je 2 switches achter elkaar zetten? Ja, je kunt twee schakelaars achter elkaar zetten. Dit wordt een switch stack genoemd. Wanneer u twee switches op elkaar stapelt, delen ze één beheerinterface en één IP-adres. De switches in een stack zijn met elkaar verbonden door speciale stackkabels, die verschillen van gewone Ethernetkabels.

Hoe patchkast aansluiten?

1. Zoek de patchkast en identificeer de in- en uitvoerpoorten.
2. Sluit met een Ethernet-kabel de invoerpoort van de patchkast aan op de uitvoerpoort van de switch.
3. Sluit de uitvoerpoort van de patchkast aan op de invoerpoort van de router.
4. Sluit tot slot het netsnoer van de patchkast aan op een stopcontact.

Door Clementius Nissman

Vergelijkbare artikelen

Kun je een switch op een switch aansluiten? :: Wat is een functionele acceptatietest?
Handige links