Huis > H > Hoe Werkt Recursie?

Hoe werkt recursie?

Een recursieve formule geeft aan hoe je elke term uit de voorafgaande term berekent. Je hebt hiervoor de beginterm nodig, dit is de startwaarde van je getallenreeks. Je kunt het misschien onthouden door te denken aan het woord recursief. Deze term komt namelijk uit het Latijn.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat werkt op 12 volt?

Om elektronische apparatuur geschikt te maken voor het 230 Volt net, wordt deze 230 Volt wisselspanning in het apparaat met een transformator en gelijkrichter omgezet in een lagere gelijkspanning.

Wat is recursief denken?

Het ligt ingewikkelder, want die ander denkt ook na over wat jij kunt weten. Je moet dus ook bedenken; 'Ik denk dat hij denkt dat ik weet...'. En zo kun je doorgaan. Het wordt 'recursief denken' genoemd, een zich herhalend denken.
Vervolgens, wat is recursief?
Zichzelf herhalend. Een proces is recursief als een van de stappen waar het proces uit bestaat vraagt om herhaling van het volledige proces.

Dienovereenkomstig, wat is het verschil tussen een meetkundige rij en een rekenkundige rij?

Een meetkundige rij is een rij getallen waarbij elk getal het product is van het voorgaande getal en een gemeenschappelijke verhouding. Een rekenkundige rij is een rij getallen waarin elk getal de som is van het vorige getal en een gemeenschappelijk verschil. Wat is een recursieve structuur? Een recursieve structuur is een gegevensstructuur die een verwijzing naar zichzelf bevat. Deze verwijzing wordt meestal een "pointer" of een "link" genoemd.

Gerelateerde artikelen

Waarom werkt mijn Bluetooth niet op mijn iPhone?

Als u geen verbinding kunt maken met een van deze apparaten, controleer dan of het accessoire en het apparaat dicht bij elkaar staan. Zet het accessoire uit en weer aan. Zorg ervoor dat het accessoire is opgeladen of op de stroom is aangesloten.

Trouwens, wat is een directe formule?

Een directe formule zegt je hoe je bij een gegeven n de (n-1)-de term kan berekenen.
Je kunt ook vragen wat is een recursieve relatie?
Vormen van recursie

Wanneer een functie in een programma eindigt met een aanroep van zichzelf, spreekt men van 'staartrecursie'. Wanneer twee functies elkaar aanroepen, is sprake van 'wederzijdse recursie'.

Vervolgens, hoe recursieve formule in gr?

Het invoeren van recursieve formules

Kies nMin = 0, omdat de eerste term u0 is. Voer un = 2un – 1 + 5 in door achter u(n)= in te tikken 2 [u] ( x - 1 ) + 5. Je krijgt [u] met ` 7. Voer achter u(nMin)= in   .
Wat is een Getallenrij? Een getallenrij is een reeks getallen die in een horizontale lijn worden geplaatst. De getallen in een getallenrij kunnen in willekeurige volgorde worden geplaatst, maar meestal worden ze van links naar rechts in oplopende of aflopende volgorde geplaatst.

Wat dit betreft, hoe bereken je een rekenkundige rij?

Om een rekenkundige rij te berekenen, moet je het gemeenschappelijk verschil vinden tussen opeenvolgende termen. Het gemeenschappelijk verschil is het bedrag waarmee elke term toeneemt of afneemt. Om het gemeenschappelijk verschil te vinden, neem je het verschil tussen twee opeenvolgende termen.

Door Farro

Vergelijkbare artikelen

Hoe bepaal je een expliciet voorschrift? :: Wat is gerechtigheid in de Bijbel?
Handige links