Huis > W > Welk Woord Heeft Zowel Een C Als Een K?

Welk woord heeft zowel een C als een k?

/s/, één c als /k/: circus, circuit. Deze woorden heb je eerder geleerd: circus, cirkel, cijfer, citroen, cent, centrum, cel, cement, centimeter, concert, december, precies.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welk andere video formaten worden veel op computers gebruikt?

Er zijn vele videoformaten. FLV is een flash video formaat en MPEG is een bewegende beelden groep.

Dienovereenkomstig, hoe spreek je de letter c uit?

De letter c spreken we voor een i of een e altijd uit als een [s], voor een a, een o of een u als een [k] (uitzonderingen zijn scepter en sceptisch).
Wat zijn Cent woorden?
Bijvoorbeeld het woord cent. Je hoort sent, maar je schrijft cent. Dit zijn weetwoorden, want je moet ze uit je hoofd leren. Je kunt aan de klank niet horen welke letter je schrijft en er is geen spellingregel voor deze woorden.

Dit in overweging nemend, hoe schrijf je contact?

Bij het schrijven van contactinformatie is het belangrijk te bedenken hoe u wilt dat de ontvanger u kan bereiken. Als u bijvoorbeeld uw contactgegevens voor een visitekaartje schrijft, kunt u uw e-mailadres, telefoonnummer en postadres vermelden. Als u uw contactgegevens schrijft voor een cv, kunt u uw e-mailadres en telefoonnummer vermelden. Bovendien, hoe weet je c of k? Er zijn een paar manieren om deze vraag te beantwoorden:
-C en K zou je kunnen kennen door hun respectievelijke posities in het periodiek systeem. C staat direct links van B in groep 14, en K staat direct rechts van C in groep 16.
De symbolen voor C en K kunnen ook onthouden worden met hun Latijnse namen, respectievelijk "carbonium" en "kalium".
C en K zouden kunnen worden onderscheiden door hun atoomnummer; C is element 6 op het periodiek systeem, en K is element 19.

Gerelateerde artikelen

Welk E-nummer is MSG?

E621 Mononatriumglutamaat is ook bekend als Ve-tsin. Het wordt gebruikt als smaakversterker.

Vervolgens, hoe schrijf je contact met c of k?

Naarmate een uitheems woord* zich aanpast aan het Nederlandse taalsysteem, wordt ook de schrijfwijze vernederlandst. Dat is gebeurd met van oorsprong Latijnse en Franse woorden als komedie, karakter, akte, strikt, maar niet met contact, locomotief, product, college, actrice.
Dit in overweging nemend, hoe spreek je de Ç uit?
De ç verandert de uitspraak van de letter 'c'. Je ziet de ç alleen staan voor de letters a,o of u. Bijvoorbeeld: leçon (les). De ç wordt dan uitgesproken als een s.

Hoe noem je een Ç?

Een cedille (in ç en ş, via Frans cédille uit Spaans cedilla, verkleinwoord van ceta, de letter 'z') is een diakritisch teken dat onder andere in de spelling van het Albanees, het Catalaans, het Frans, het Portugees en het Turks wordt gebruikt. De cedille is een haakje dat onder een medeklinker wordt geplaatst.
Wat dit betreft, hoe spreek je ó? De letter ó wordt in het Spaans uitgesproken als de o in "okay."

Wat is de waarde van 1 cent?

Een cent is een honderdste van een dollar waard.

Door Nicholl Broll

Vergelijkbare artikelen

Waar is 1 cent van gemaakt? :: Hoe maak ik een plus minus teken?
Handige links