Huis > W > Welk Jaar Eerste Mail?

Welk jaar eerste mail?

De eerste e-mail over een computernetwerk werd in 1971 door Ray Tomlinson verzonden. In 1982 werd het protocol RFC 822 gepubliceerd dat ook beschrijft hoe bijlages meegstuurd kunnen worden. Rond 1995 werd het populair bij het grote publiek toen het internet meer algemeen toegankelijk werd.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welk andere video formaten worden veel op computers gebruikt?

Er zijn vele videoformaten. FLV is een flash video formaat en MPEG is een bewegende beelden groep.

Wat stond er in de eerste mail?

E-mail. De eerste e-mail werd in 1971 verstuurd door Ray Tomlinson, naar zichzelf. "In die testberichten stond niets speciaals. Het was waarschijnlijk QWERTYUIOP of iets vergelijkbaars," vertelt hij.
Mensen vragen ook: hoe werkt mailverkeer?
Wat gebeurt er als een e-mail wordt verstuurd?
  • Het apparaat waarop de e-mail wordt verzonden, maakt verbinding met de e-mailserver.
  • Ter verificatie worden de inloggegevens van jouw e-mailaccount gevraagd.
  • Zijn de gegevens correct, dan zal het e-mailprogramma dit doorgeven aan de mailserver.

Hoe wordt een mail verstuurd?

Een e-mail wordt verzonden door een afzender die een e-mailclient gebruikt om een bericht samen te stellen en het vervolgens naar een ontvanger stuurt met behulp van een e-mailserver. De e-mailserver stuurt het bericht vervolgens door naar de e-mailserver van de ontvanger, die het bericht in de inbox van de ontvanger aflevert. Wat is de voorloper van het internet? De voorloper van het internet was het ARPANET, dat aan het eind van de jaren zestig door het Amerikaanse ministerie van Defensie werd opgezet. Het ARPANET was een netwerk van computers waarmee overheidsonderzoekers informatie en middelen konden delen. Het ARPANET ontwikkelde zich uiteindelijk tot het internet dat we nu kennen.

Gerelateerde artikelen

Welk E-nummer is MSG?

E621 Mononatriumglutamaat is ook bekend als Ve-tsin. Het wordt gebruikt als smaakversterker.

Wat dit betreft, hoe lang bestaat het internet?

Hoe lang bestaat het internet al? Het Arpanet is in 1969 van de grond gekomen. In 1982 werd internet zoals we het nu kennen geboren. In 1993 werd het gebruik van het internet opengesteld voor bedrijven en particulieren.
Hoe schrijf je netjes een mail?
Adresseer en begroet de ontvanger op een gepaste manier. Vermeld de belangrijkste informatie aan het begin. Structureer de inhoud op een compacte en overzichtelijke manier. Gebruik lijsten en markeringen om accenten te leggen.

Hoe begin je een mail naar een bedrijf?

Gebruik een gewone, zakelijke aanhef zoals Geachte heer Claessens of Geachte mevrouw De Geest. In vervolgmails of in informele en interne e-mails hebt u meer vrijheid, bijvoorbeeld: Beste Marc, Dag Karen. De slotgroet kan variƫren en is aangepast aan de situatie.
Hoe lang kan een mail onderweg zijn? Het antwoord op deze vraag hangt af van een aantal factoren, waaronder de gebruikte e-maildienst en de grootte van de e-mail. Over het algemeen worden de meeste e-mails echter binnen enkele minuten afgeleverd.

Hoe e mailen?

Aangenomen dat u vraagt hoe u een e-mail account aanmaakt:
Het eerste wat je nodig hebt is een e-mailadres. U kunt een gratis e-mailadres krijgen van verschillende sites, zoals Google, Yahoo of Hotmail.
Zodra u een e-mailadres hebt, hebt u een e-mailprogramma nodig. Dit is een programma waarmee u e-mail kunt versturen en ontvangen. Voorbeelden van e-mailclients zijn Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird en Apple Mail.
Zodra u een e-mailadres en een e-mailprogramma hebt, moet u uw e-mailaccount instellen. Dit houdt meestal in dat u uw e-mailadres, wachtwoord en de naam van uw e-mailserver invoert. Uw e-mailserver is het bedrijf dat uw e-maildienst levert, zoals Google, Yahoo of Hotmail.
Zodra u uw e-mailaccount hebt ingesteld, kunt u beginnen met het verzenden en ontvangen van e-mail!

Door Colver Gabert

Vergelijkbare artikelen

Hoe worden bits opgeslagen? :: Welk jaar kwam de cd?
Handige links