Huis > W > Wat Is Een Spraakbesturing?

Wat is een spraakbesturing?

Door gebruik te maken van stembesturing geef je de bedrijven achter de spraakassisten veel informatie over jezelf, waaronder: Wat je zegt, wanneer je dat zegt en hoe je jezelf uitdrukt. Uit je spraak afgeleide informatie, zoals je stemming en of je schor bent.

Lees verder

Bovendien, hoe werkt de spraak?

Het glottale systeem wordt gevormd door het strottenhoofd en de stembanden die daarin zitten. Het supraglottale systeem bestaat uit alle organen die boven het strottenhoofd zitten en die bij de spraak gebruikt worden: het bovenste deel van de luchtpijp, de mondholte met de organen die daarin zitten en de neusholte.
Wat dit betreft, hoe werkt tv met spraakbesturing?
Na inschakeling zeg je 'Hi tv' of je toetst de Voice-knop van je afstandsbediening in. Het microfoon pictogram verschijnt op je tv waarna je een commando kunt geven. Gebeurt dit niet binnen 15 seconden dan schakelt Spraakbediening zichzelf automatisch uit.

Wat is spraakherkenningssoftware?

Spraakherkenningssoftware is een soort software die ontworpen is om spraak te herkennen. Dit type software wordt meestal gebruikt om gesproken woorden om te zetten in tekst. Spraakherkenningssoftware kan worden gebruikt voor verschillende taken, zoals dicteren, transcriptie en spraakbesturing. Hoe activeer ik spraak? Spraak kan op verschillende manieren worden geactiveerd, afhankelijk van de software die u gebruikt. In sommige gevallen moet u een instelling inschakelen of een schakelaar omzetten in de voorkeuren van de software. Andere programma's hebben misschien een speciale knop om spraak te activeren. Weer andere gebruiken een sneltoetscombinatie om spraak in en uit te schakelen. Informatie over het activeren van spraak vindt u meestal in de documentatie van de software of op de online help forums.

Hoe zet ik spraak om in tekst?

Zet met een dictafoon spraak om in tekst.
...
Gebruik het als volgt:
  1. Tik op een plek waar u kunt typen.
  2. Tik op het toetsenbord op het pictogram van de microfoon .
  3. Onderin verschijnt een geluidsbalk. Praat nu in de microfoon.
  4. De tekst verschijnt in beeld.
  5. Pas de tekst eventueel nog aan via het toetsenbord.
Vervolgens, hoe komt praten tot stand?
Spraak komt tot stand door samenwerking van verschillende onderdelen van het lichaam: o.a. de mond, neus, keel, stembanden en luchtwegen. Wanneer er door neurologische schade met één of meer van deze onderdelen problemen ontstaan, spreken we van dysartrie.

Hoe werkt stembesturing Ziggo?

Hoe werkt het?
  1. Houd de knop ingedrukt op de afstandsbediening. Onder in beeld verschijnt het spraakscherm.
  2. Spreek rustig en duidelijk je boodschap in. Bijvoorbeeld ''RTL4''.
  3. De stembesturing kan niet gebruikt worden om wachtwoorden in te geven of instellingen van de mediabox aan te passen.
Trouwens, hoe werk dat bij een philips tv met spraak? Er zijn een paar manieren om spraak in te voeren op een Philips TV. Eén manier is om het schermtoetsenbord te gebruiken om tekst in te voeren door te spreken. Een andere manier is het gebruik van een Bluetooth-apparaat, zoals een smartphone, om tekst in te voeren. Tot slot hebben sommige Philips TV's een ingebouwde microfoon die kan worden gebruikt voor spraakherkenning.

Wat dit betreft, hoe zet ik de gesproken ondertiteling uit?

De eenvoudigste manier om gesproken ondertitels uit te schakelen is door naar Instellingen > Toegankelijkheid > Ondertitels en Bijschriften te gaan, en dan de knop "Ondertitels inschakelen" uit te schakelen.

Door Weidner

Wat is een goed gratis tekenprogramma? :: Wat is een freelance vertaler?
Handige links