Huis > W > Wat Is Dts Bij Tv?

Wat is DTS bij TV?

DTS staat voor Digital Theatre System en is kort gezegd een digitaal systeem voor surround sound. Je hebt vast en zeker al het logo van DTS zien verschijnen op toestellen of aan het begin van sommige televisieprogramma's of films. DTS-X is de nieuwste standaard van de techniek.

Lees verder

Wat is beter Dolby Digital of Dolby Surround?

Dolby-geluid bij streaming

Videostreamingdiensten zoals Netflix maken gebruik van Dolby Digital Plus omdat het daarmee mogelijk is 5.1-soundtracks te streamen met dezelfde bitsnelheid in betere kwaliteit dan met Dolby Digital, of met een lagere bitsnelheid maar met dezelfde kwaliteit.
Daarvan, wat is het verschil tussen dolby surround en dolby atmos?
Atmos is simpel gezegd een veel geavanceerdere versie van Surround. Er worden extra kanalen toegevoegd, vooral voor geluiden die over de luisteraar heen gaan. Zo moet je het gevoel krijgen dat je in een bol van geluid staat, waar surround-sound vooral een horizontale ring van geluid is.

Wat is DTS Neo?

DTS Neo is een surround sound-technologie die een meer meeslepende audio-ervaring creëert door de natuurlijke akoestische omgeving van de oorspronkelijke opnameruimte na te bootsen. Het doet dit door gebruik te maken van geluidsveldinformatie die is ingebed in de oorspronkelijke opname. DTS Neo voegt ook stereomateriaal samen om een levensechte surround sound-ervaring te creëren. Wat betekent Dolby Digital? Dolby Digital is een meerkanaals digitale audiocoderingstechnologie, ontwikkeld door Dolby Laboratories. Zij wordt gewoonlijk gebruikt in thuisbioscoopsystemen, televisie-uitzendingen en bioscopen. Dolby Digital is de opvolger van Dolby Surround en is compatibel met alle bestaande Dolby Surround apparatuur. De technologie maakt gebruik van een perceptueel coderingsalgoritme om audiosignalen te comprimeren.

Hoe werkt Dolby?

Bij Dolby Surround plaats je speakers voor en achter je luisterpositie, zodat het geluid uit meerdere hoeken komt. Bij Dolby Atmos wordt het geluid ook naar het plafond gestuurd en weerkaatst naar je luisterpositie. De toegevoegde waarde hiervan is dat het geluid van films en series realistisch wordt.
Hoe krijg ik Dolby Digital?
Kies Sound (Geluid) → Sound Adjustments (Geluidsaanpassingen) of Sound (Geluid) → Advanced settings (Geavanceerde instellingen) → Input related or Common (Invoergerelateerd of gemeenschappelijk) → Dolby Digital Plus output (Dolby Digital Plus-uitvoer) → Dolby Digital.

Wat is Dolby Cinema 3D?

Bij een Dolby Cinema 3D voorstelling ontvang je een speciale 3D leenbril bij de ingang van de Dolby Cinema zaal. Deze bril lever je na afloop van de voorstelling weer in bij één van onze collega's. Andere 3D brillen werken niet in de Dolby Cinema zaal.
Daarvan, wat is een audiokanaal? Een audiokanaal is een enkele stroom audio-informatie die bedoeld is om te worden afgespeeld via een enkele luidspreker. Met andere woorden, het is een enkel "kanaal" van audio-informatie.

Wat dit betreft, is dolby atmos goed?

Dolby Atmos is een goed geluidssysteem omdat het een driedimensionaal geluidslandschap creëert. Deze soundscape omvat overhead speakers, wat zorgt voor een meer meeslepende ervaring.

Door Keli Luxmore

Heb ik Google Drive nodig? :: Wat doet een allround DTP er?
Handige links