Huis > W > Wat Is Het Verschil Tussen Cybersecurity En Informatiebeveiliging?

Wat is het verschil tussen cybersecurity en informatiebeveiliging?

Cyber security is alleen dat deel van de informatiebeveiliging dat draait om de bescherming tegen aanvallen via het internet. Zo wordt de term cyber security ook gebruikt voor het beveiligen van cyberspace en voor ICT-incidenten (verstoring, uitval of misbruik).

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen TIFF en PSD?

Opslaan met de compressie optie heeft een kwaliteitsverlies maar dit is niet met het blote oog waarneembaar. Sla op als PSD als u aan een project werkt.

Dienovereenkomstig, wat is fysieke beveiliging?

Beveiligen, autoriseren en controleren van toegang tot vitale ruimten, en het toepassen van verschillende barrières maakt het voor onbevoegden lastiger om toegang te krijgen tot hoogrisico materiaal. Fysieke beveiliging bestaat dus uit beveiligingsmaatregelen, autorisatie en controle van de toegang.
Hoe groot is de kans op een cyberaanval?
Hoe groot is de kans op schade door cyberincidenten? De kans op een brand is 1:8.000, de kans op een inbraak is 1:250 en de kans op een cyberaanval is 1:5 voor bedrijven.

Men kan zich ook afvragen: waarom is ransomware gevaarlijk?

Ransomware is gevaarlijk omdat het uw gegevens kan versleutelen en vervolgens losgeld eist om ze te ontsleutelen. Hierdoor kunt u geen toegang meer krijgen tot uw gegevens of zelfs uw computer niet meer gebruiken. Ransomware kan zich ook verspreiden naar andere computers in uw netwerk, waardoor deze ook niet meer toegankelijk zijn. Bovendien, wat kan je doen tegen cyberaanvallen? Er zijn een paar dingen die u kunt doen om u te beschermen tegen cyberaanvallen. Ten eerste moet u uw computer en software up-to-date houden. Zo kunt u eventuele gaten in de beveiliging dichten die door aanvallers kunnen worden uitgebuit. Ten tweede moet u een sterk wachtwoord gebruiken en nooit wachtwoorden hergebruiken voor verschillende accounts. U moet ook overwegen waar mogelijk gebruik te maken van twee-factor authenticatie. Ten slotte moet u voorzichtig zijn met waar u op klikt en wat u downloadt. Klik alleen op links van betrouwbare bronnen en vermijd het downloaden van bestanden van onbetrouwbare websites.

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen JPG en TIFF?

Je kunt kleine bestanden maken met JPG. De niet-destructieve compressiemethode wordt gebruikt om TIFF te comprimeren. TIFF zal een andere manier van informatie ordenen toepassen om de afbeelding kleiner te maken. Uw afbeelding behoudt dezelfde kwaliteit.

Hoeveel cyber aanvallen zijn er wereldwijd dagelijks gaande?

Er zijn 2,244 cyberaanvallen per dag en elke dag worden 164 cybercriminaliteit gemeld.
Hoe komt een hacker bij je binnen?
Vaak komen hackers binnen zonder dat u het doorheeft. Een hacker onderneemt in de meeste gevallen niet direct actie. Wanneer zij eenmaal toegang hebben tot het apparaat laten zij een stukje software achter. Software die precies bijhoudt wat u allemaal doet.

Dienovereenkomstig, welke verschillende vormen van cybercrime zijn er?

Vormen van cybercrime
  • Virus. Een virus is een klein programma dat de werking van je computer verstoort.
  • Malware.
  • Phishing.
  • Ransomware.
  • Botnet.
  • Cryptojacking.
  • Pinpasfraude.
  • Helpdeskfraude.
Trouwens, waar komt cybercrime vandaan? Er is niet één antwoord op deze vraag, want cybercriminaliteit kan overal vandaan komen. Enkele van de meest voorkomende plaatsen waar cybercriminaliteit vandaan komt, zijn Oost-Europa, Rusland en China. In deze landen bevinden zich vaak georganiseerde cybercriminele groepen die zich richten op bedrijven en personen in andere landen.

En nog een vraag, waar komt cybercrime voor?

Er is niet één antwoord op deze vraag, aangezien cybercriminaliteit overal kan voorkomen waar een internetverbinding is. Cybercriminaliteit wordt echter het vaakst gepleegd in landen met een zwakke cyberbeveiligingsinfrastructuur en -wetgeving en met veel internetgebruikers. Bovendien wordt cybercriminaliteit vaak gepleegd door personen die bedreven zijn in computerprogrammering en weten hoe zij kwetsbaarheden in computersystemen kunnen uitbuiten.

Door Chiquita Szatkowski

Vergelijkbare artikelen

Hoe iPhone 11 herstellen? :: Wat betekend een cyberaanval?
Handige links