Huis > W > Wat Is Het Verschil Tussen Een Computer En Een Laptop?

Wat is het verschil tussen een computer en een laptop?

Een desktop computer wordt op een vaste plek gebruikt en kan dus niet overal worden gebruikt. Een laptop kan altijd en overal gebruikt worden. De gemiddelde prijs van een desktop ligt lager dan die van een laptop met vergelijkbare specificaties. Deze prijs is vaak wel exclusief een monitor, een toetsenbord en een muis.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen TIFF en PSD?

Opslaan met de compressie optie heeft een kwaliteitsverlies maar dit is niet met het blote oog waarneembaar. Sla op als PSD als u aan een project werkt.

Hoe ziet een computer er van binnen uit?

In een computer vind je een moederbord, een grote vierkante plaat met grijze contactjes, die alle andere onderdelen met elkaar verbindt: een processor, wel het hart van de computer genoemd, dat alle gegevens verwerkt die binnenkomen, de harde schijf waarop de resultaten van sommen bewaard worden en dus al je informatie
Dit in overweging nemend, welke twee onderdelen zijn het belangrijkste van een computer?
Zoals je misschien weet, is de computer één grote, complexe rekenmachine. Daarin doet de processor al (of het grootste deel van) het rekenwerk. Er gaan data en instructies in de CPU, en er komen weer andere data uit die vervolgens naar andere onderdelen van de computer zoals het beeldscherm gestuurd worden.

Wat is de continue fase?

De continue fase is een reeks instructies die worden uitgevoerd wanneer aan een specifieke voorwaarde is voldaan. Deze instructies worden meestal gebruikt om bepaalde delen van een programma over te slaan of om een bepaald deel van een programma meerdere keren uit te voeren. Welke spullen heb je nodig voor een gaming pc? Ervan uitgaande dat het om het absolute minimum gaat, heb je een CPU, een GPU, RAM, een moederbord, een voeding en een opslagapparaat nodig. Je hebt ook een behuizing nodig om alle componenten in onder te brengen. Een toetsenbord en muis zijn ook noodzakelijk voor de meeste spellen. Wil je verbinding kunnen maken met het internet, dan heb je een router en een Ethernet-kabel of een draadloze adapter nodig. Ten slotte heb je een monitor, luidsprekers en een spelbesturing nodig als je geen toetsenbord en muis hebt.

Gerelateerde artikelen

Hoeveel kost een goedkope laptop?

De goedkoopste Mac, de Macbook Air, kost rond de 1.099, terwijl een fatsoenlijke Windows-laptop rond de 500 kost.

Waar moet je opletten bij het kopen van een moederbord?

Nog voor je de chipset en socket kiest, kijk je eerst naar het formaat van je moederbord. De computerbehuizing die je hebt, bepaald welk formaat erin past. Veruit de meeste behuizingen hebben een ATX formaat, zoals de full tower en midtower. Een mini pc behuizing vereist juist weer een Mini- of Micro-ATX moederbord.
Wat dit betreft, waar zit het moederbord in de computer?
Het moederbord is de grootste printplaat die in een computer zit. Je kan dit zien als de basis van de computer. Overige componenten van de computer zoals het geheugen, een processor, de harde schijf enz. worden op het moederbord aangesloten.

Welke processor kan op mijn moederbord?

Moederbord. Kies de juiste socket bij je processor, zodat deze past op het moederbord. Daarnaast kan je kiezen uit verschillende afmetingen, zoals ATX, micro-ATX, Mini-ITX. De afmeting bepaalt hoeveel en welke componenten je kan plaatsen op het moederbord, denk hierbij aan RAM-geheugen, videokaarten en harde schijven.
En nog een vraag, wat is de afkorting van personal computers? De meest voorkomende afkorting voor personal computers is PC's.

Hoe heet het onderdeel waarmee alle componenten met elkaar verbonden worden?

Het moederbord is het onderdeel dat alle componenten met elkaar verbindt. Het is een groot, plat stuk circuit dat de CPU, het geheugen en de uitbreidingssleuven bevat.

Door Albarran

Vergelijkbare artikelen

Hoe lang duurt installatie nieuwe laptop? :: Wat zijn de onderdelen van een pc?
Handige links