Huis > W > Wat Is Internet In Kindertaal?

Wat is internet in kindertaal?

Het internet is een wereldwijd openbaar netwerk van verbonden computers. De naam internet is een Engelse afkorting voor Interconnected Networks. Dat zoiets betekent als "aan elkaar verbonden netwerken".

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe lang kun je met 500 MB internet?

500 MB per maand is genoeg voor een heleboel dingen. Voor een bericht en een reactie kost een bericht maximaal 1 kilobyte. Voor 500 MB kun je heel wat apps gebruiken. Nederlanders ontvangen gemiddeld 65 berichten per dag en versturen er 30.

Waar bestaat het internet uit?

Internet is eigenlijk heel veel computers die met elkaar zijn verbonden. Het is een netwerk van miljarden computers over de hele wereld. Zo'n netwerk lijkt op een spinnenweb. Via kabels en radiosignalen kun je berichten, foto's, muziek en video's de aarde rondsturen.
Wie is de eigenaar van het internet?
Inmiddels is het internet een mondiaal fenomeen, dat het karakter van massamedium heeft gekregen. Als een van de succesfactoren wordt wel genoemd dat het volledige internet eigendom van niemand is, terwijl de fysieke onderdelen wel degelijk een eigenaar hebben.

Waarom is het gebruik van internet belangrijk?

Internet is om vele redenen belangrijk. Het is een geweldige manier om in contact te blijven met vrienden en familie, een geweldige manier om informatie te vinden en een geweldige manier om je te vermaken. Wat is het internet precies uitgelegd in 2 minuten Youtube? Het internet is een wereldwijd systeem van onderling verbonden computernetwerken die gebruik maken van de standaard Internet Protocol Suite (TCP/IP) om miljarden gebruikers wereldwijd te bedienen. Het is een netwerk van netwerken dat bestaat uit miljoenen particuliere, openbare, academische, bedrijfs- en overheidsnetwerken, van lokaal tot wereldwijd bereik, die met elkaar verbonden zijn door een breed scala van elektronische, draadloze en optische netwerktechnologieën.

Gerelateerde artikelen

Hoe krijg ik mobiel internet op mijn laptop?

U heeft een mobiel internetabonnement nodig om verbinding te maken met het internet. U kunt meestal een gratis modem krijgen als u een abonnement neemt. Het is gemakkelijk om de modem te gebruiken.

Dienovereenkomstig, wat is het verschil tussen internet en wifi?

Via een simkaart kun je bijvoorbeeld ook draadloos internetten. Maar wifi gebruikt het internetsignaal van een modem in een lokaal netwerk (LAN). Mobiel internet daarentegen, gebruikt een simkaart voor internetsignalen via zendmasten.
Bovendien, hoe wordt het internet gemaakt?
1983: ARPANET stapte geheel over op TCP/IP voor het gegevenstransport over het netwerk. Hiermee was het eigenlijke internet geboren. De wereld beschikte nu immers over een open netwerk van netwerken gebaseerd op TCP/IP. Het internet bestaat reeds uit 1000 verschillende hosts.

Hoe hebben ze het internet uitgevonden?

Eerste netwerk

Een van de projecten van dat onderzoekbureau was het ontwikkelen van een veilige manier om te communiceren met universiteiten die voor het bureau aan het werk waren. Ze bedachten een computernetwerk dat stabiel en niet afluisterbaar was. In 1969 was het eerste internet een feit.
En nog een vraag, van wie zijn de internetkabels? Het korte antwoord is dat de internetkabels toebehoren aan de bedrijven die ze hebben gelegd. Er is echter discussie over wie de eigenaar is van de kabels die onder de oceanen zijn gelegd.

Hoe is het internet verbonden?

Er zijn een paar manieren om verbinding te maken met het internet, de meest voorkomende is via een breedbandverbinding. Dit kan via een kabelmodem, die verbinding maakt met een kabellijn, of een DSL-modem, die verbinding maakt met een telefoonlijn. Er zijn ook satelliet- en draadloze verbindingen, maar die komen minder vaak voor.

Door Sutphin

Vergelijkbare artikelen

Is er een bestuur van het internet? :: Is het hartstikke?
Handige links