Huis > H > Hoe Noem Je Een Periode Van 10 Jaar?

Hoe noem je een periode van 10 jaar?

Een decennium (meervoud: decennia of decenniƫn) is een periode van tien jaar. Het woord is afkomstig van het Latijnse decem, dat tien betekent, in combinatie met annus voor jaar.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe activeer je een jaar gratis Apple TV?

De aanbieding verschijnt automatisch op het scherm als je de Apple TV app op je toestel opent. In de eerste periode betaal je niet. Je kunt dan 3 maanden lang gratis series en films kijken.

Hoe noem je een periode van 20 jaar?

Zo'n decennium is dan bijvoorbeeld ook de periode van de jaren 2020 tot en met 2029, de "jaren twintig" van de 21e eeuw. Alle artikelen over de decennia in deze encyclopedie volgen deze indeling, bijvoorbeeld 2010-2019.
Daarvan, hoe noem je een periode van 5 jaar?
Een lustrum heeft altijd betrekking op een periode van vijf jaar of een veelvoud daarvan.

Hoe laat is 12.00 uur AM?

Het antwoord op deze vraag is dat 12:00 AM het begin van de dag is. Dit is de tijd waarop de meeste mensen hun klok terugzetten en het is ook de tijd waarop de meeste mensen hun dag beginnen. Wat is 12 uur AM? 12 uur AM is de tijdsperiode van 12:00 AM tot 12:59 AM.

Gerelateerde artikelen

Hoe noem je het combineren van meerdere cellen in een cel?

Kies de cellen die u wilt combineren. Klik op de eerste cel om ons voorbeeld te zien. Zorg ervoor dat het tabblad 'Start' is geselecteerd door erop te klikken in het Lint. U kunt alleen het pictogram zien.

Vervolgens, hoe lang duurt een decennium?

In het Engels betekent decade een periode van tien jaar, dus precies hetzelfde als decennium.
Dienovereenkomstig, wat is een decennium lang?
In het Engels betekent decade 'periode van tien jaar'. Die betekenis heeft decade in het Nederlands doorgaans niet; een periode van tien jaar heet in onze taal gewoonlijk decennium. Het meervoud is decennia (soms decenniƫn); dat zit ook in decennialang ('tientallen jaren lang').

Hoe noem je de jaren 2010 tot 2020?

De jaren tien (of de jaren 10) is een correcte benaming voor de jaren 2010 tot en met 2019. Voor het eerste decennium van de eeuw is de jaren nul (of de jaren 0) gangbaar.
Welk jaar is de 20ste eeuw? De 20e eeuw begon op 1 januari 1901 en eindigde op 31 december 2000.

Waarom is het de 21ste eeuw?

Het is de 21e eeuw omdat het het huidige jaar is. Het is het jaar 2021.

Door Harleigh

Vergelijkbare artikelen

Welke eeuwen zijn er? :: Hoe zet je adblocker uit Chrome?
Handige links