Huis > K > Kan Ik Wifi Altijd Aan Laten Staan?

Kan ik wifi altijd aan laten staan?

Waarschijnlijk heb je net als de meeste mensen de wifi op je telefoon altijd aan staan, zodat je automatisch weer verbinding maakt als je thuiskomt. Maar wist je dat het echt beter is om als je weggaat de wifi op je smartphone uit te schakelen? Je bent namelijk een te makkelijke prooi voor hackers.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom blijft er maar 1 vinkje staan?

Het bericht is naar de ontvanger verzonden, maar heeft hem nog niet bereikt. De ontvanger heeft op dit moment geen internetverbinding of telefoon.

Bovendien, is beveiligingssleutel hetzelfde als wachtwoord?

Nee, alleen bij Wi-Fi modellen wordt er om een wachtwoord gevraagd, als je hier een apparaat mee wilt verbinding. Bij niet-Wi-Fi modellen, wordt nooit om een dergelijke netwerksleutel gevraagd. Kan niet verbinden met Samsung? Wanneer je Samsung toestel laat jij niet bellen of gebeld worden probeer om:

  • Toestel uit en aanzetten.
  • Selecteer netwerk handmatig.
  • Simkaart is geblokkeerd.
  • Simkaart is nog niet geactiveerd.
  • Gebruik een ander toestel.
  • Conflict met Apps.
  • Toestel resetten.
  • Apparaat terug naar fabrieksinstellingen.

Heeft iPhone Wi-Fi Direct?

Vanaf iOS 11 ondersteunt de iPhone geen Wi-Fi Direct. Heeft mijn laptop Wi-Fi Direct? Waarschijnlijk beschikt uw laptop wel over Wi-Fi Direct. Wi-Fi Direct is een technologie waarmee apparaten rechtstreeks verbinding met elkaar kunnen maken zonder tussenkomst van een router. Veel laptops hebben tegenwoordig Wi-Fi Direct ingebouwd, dus het is zeer waarschijnlijk dat die van u dat ook heeft. Om daar zeker van te zijn, kunt u de handleiding van uw laptop raadplegen of online zoeken naar informatie over de draadloze mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen

Hoe krijg ik weer wifi op mijn mobiel?

Met de instellingen-app op je toestel kun je netwerken toevoegen, delen of vernietigen. Het internet. Als u van netwerk wilt wisselen, tikt u op een netwerknaam. U kunt de netwerkinstellingen wijzigen door op het netwerk te tikken.

En nog een vraag, hoe kan je draadloos printen?

Hoe pak je de installatie voor het printen via wifi het beste aan?

  1. Ga op jouw printer naar de instellingen.
  2. Klik door tot je de optie wifi instellen vindt.
  3. Hier kies je het wifi-netwerk waarmee je wilt verbinden en typ je het wachtwoord van je wifi-netwerk in.
  4. Je printer is nu verbonden met de wifi!
Kun je via wifi geschiedenis zien? Het is echter wel zo dat de netwerkbeheerder altijd kan zien welke sites jij allemaal bezoekt, ongeacht of het gaat om internet via een kabel of internet via de wifi. Alleen als je een site bezocht hebt die gebruik maakt van HTTPS kan jou netwerkbeheerder niet zien welke site dit was.

Trouwens, hoe kun je zien wat er op je wifi gebeurd?

Je internetprovider, of ISP, is jouw poort tot het internet. Alles wat jij online doet, gaat via je provider. Dit betekent dat zij automatisch een hoop informatie over jou krijgen. Zolang jouw internetverkeer niet voldoende versleuteld is, kan jouw internetprovider het zien. Hoe kan ik zien hoeveel GHz mijn wifi is? In Windows kun je het volgende doen:
- Klik op het Wi-Fi-pictogram in de taakbalk (of open het Configuratiescherm > Netwerk en Internet > Wi-Fi).
- Klik met de rechtermuisknop op het Wi-Fi-netwerk waarmee je wilt verbinden.
- Selecteer Eigenschappen.
- In het venster Eigenschappen van kun je zien hoeveel GHz het Wi-Fi-netwerk heeft.

Dienovereenkomstig, waarom zie ik verborgen netwerk?

De meeste routers zijn voorzien van een zogenaamde SSID-broadcastfunctie. Dit betekent dat ze het netwerknamen (SSID) regelmatig uitzenden, zodat gebruikers het kunnen zien en selecteren. Soms kan het echter voorkomen dat een router de SSID niet uitzendt. Dit kan om verschillende redenen gebeuren, maar het gevolg is dat het netwerk 'verborgen' lijkt te zijn.

Door Essie Dopazo

Vergelijkbare artikelen

Kan iemand anders mijn AirTag zien? :: Waarom beperkte toegang internet?
Handige links