Huis > I > Is Het Ontworpen Of Ontwerpt?

Is het ontworpen of ontwerpt?

' 'Vita ontwerpt de tuin' betekent dat het tuinontwerp nog niet af is: ze werkt er nog aan. 'Vita heeft de tuin ontworpen' wil zeggen: ze heeft het ontwerp af. Ontwerpt en wordt ontworpen staan in de onvoltooid tegenwoordige tijd. Heeft ontworpen en is ontworpen staan in de voltooid tegenwoordige tijd.

Lees verder

Wat dit betreft, wat is het voltooid deelwoord van ontwerpen?

ontwerpen/vervoeging
vervoeging van de bedrijvende vorm van ontwerpen
onbepaalde wijskort
onvoltooidtoekomendzullen ontwerpen
voltooidtegenwoordighebben ontworpen
toekomendontworpen zullen hebben
Wat is de verleden tijd van meten?
De verleden tijd van meten is mat. Meette* wordt soms wel gebruikt, zowel in Belgiƫ als in Nederland, maar het is geen standaardtaal.

Dit in overweging nemend, wat is de verleden tijd van zwerven?

De verleden tijd van dwalen is dwalen. Wat is het voltooid deelwoord voorbeeld? Het voltooid deelwoord is een werkwoordsvorm die meestal de verleden tijd aangeeft, maar het kan ook worden gebruikt als bijvoeglijk naamwoord of om de passieve stem te vormen. In het Engels wordt het voltooid deelwoord meestal gevormd door -ed toe te voegen aan het basiswerkwoord, zoals in "walked", "talked" of "worked". Er zijn echter veel onregelmatige werkwoorden in het Engels, die andere vormen hebben voor het voltooid deelwoord. Zo heeft het werkwoord "to be" het voltooid deelwoord "been" en het werkwoord "to have" het voltooid deelwoord "had".

Hoe weet je wat het voltooid deelwoord is?

Meestal weet je of de verleden tijd van een regelmatig werkwoord met -de(n) of -te(n) wordt geschreven en dan weet je dus ook of het voltooid deelwoord op -d of -t eindigt. Uiteraard kun je ook 't kofschip (x) gebruiken om te weten hoe je het voltooid deelwoord schrijft.
Wat is het voltooid deelwoord van kunnen?
Het voltooid deelwoord van het werkwoord kunnen is gekund. Gekunnen* komt soms voor, maar die vorm is geen standaardtaal. Vervoeging: ik kan, je kunt / je kan, u kunt / u kan, hij kan, wij kunnen.

Dus, is het meetten of maten?

Antwoord: Het kan allebei, maar we raden aan om mat te gebruiken. Uitleg: Meten is een sterk werkwoord, dat wil zeggen dat er in de verleden tijd en/of bij het voltooid deelwoord een klinker verandert.
En nog een vraag, wat is de verleden tijd van verraad? De verleden tijd van verraad is "verraden".

Je kunt ook vragen hoe maak je de verleden tijd?

De verleden tijd van een werkwoord wordt meestal gevormd door het achtervoegsel -ed toe te voegen aan het einde van de basisvorm van het werkwoord, zoals in walked, played en danced. Er zijn echter veel onregelmatige werkwoorden in het Engels die dit patroon niet volgen, zoals went, said en saw.

Door Jasik

Vergelijkbare artikelen

Wat betekent zwierven? :: Hoeveel cm is 15.6 inch laptop?
Handige links