Huis > H > Hoe Bescherm Je Je Computer Tegen Ransomware Of Cryptoware?

Hoe bescherm je je computer tegen ransomware of Cryptoware?

Hoe kan ik mijn pc veilig houden?
  1. Zorg ervoor dat uw pc is bijgewerkt met de nieuwste versie en laatste patches van Windows.
  2. Zorg dat Windows-beveiliging is ingeschakeld om u te beschermen tegen virussen en malware (of Windows Defender-beveiligingscentrum in eerdere versies van Windows 10).

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik verbinding maken met een andere computer?

Zorg ervoor dat je Windows 10 Pro hebt en stel de pc in om externe verbindingen toe te staan. Selecteer Start wanneer u klaar bent.

Hoe kan een computer virus zich verspreiden?

Een computervirus kan gegevens op een computer beschadigen of verwijderen, een e-mailprogramma gebruiken om het virus naar andere computers over te brengen of zelfs alle gegevens op de vaste schijf wissen. Computervirussen worden vaak verspreid door bijlagen in e-mailberichten of via chatberichten.
En nog een vraag, hoe kun je een ransomware aanval voorkomen?
Voorkom ransomware

Gebruik antivirussoftware. Deze kan ransomware namelijk detecteren en blokkeren. Open ook geen e-mails, links in e-mails en bijlage(n) die u eigenlijk niet verwacht, ook al is de afzender bekend. Maak regelmatig back-ups, ofwel een kopie van de bestanden op je computer.

Hoe kan malware zich verspreiden?

Malware kan zich op verschillende manieren verspreiden. Een veel voorkomende manier is dat malware wordt ingesloten in e-mailbijlagen. Wanneer de bijlage wordt geopend, wordt de malware uitgevoerd en kan vervolgens het systeem infecteren. Een andere veel voorkomende manier waarop malware zich kan verspreiden is via verwijderbare media, zoals USB-stations. Malware kan op het station worden gekopieerd en wanneer het op een ander systeem wordt aangesloten, wordt de malware uitgevoerd en kan dat systeem worden geïnfecteerd. Wat doet een botnet? Een botnet is een verzameling gecompromitteerde computers die onder controle staan van één aanvaller. Deze computers, of "bots", kunnen worden gebruikt voor allerlei kwaadaardige activiteiten, zoals denial-of-service-aanvallen, het stelen van gegevens of het verspreiden van malware.

Gerelateerde artikelen

Is mijn computer geschikt voor 4K?

Er zijn aansluitingen. Voor een 2160p-beeldsignaal hebben uw 4k-beeldscherm en uw pc of laptop verschillende aansluitingen nodig. 4K kan met sommige aansluitingen met 60 beelden per seconde worden bekeken.

Dit in overweging nemend, is ransomware een datalek?

Voorbeelden van datalekken zijn: het verlies van een USB-stick met niet-versleutelde persoonsgegevens; een cyberaanval waarbij persoonsgegevens zijn buitgemaakt; een besmetting met ransomware waarbij persoonsgegevens ontoegankelijk zijn gemaakt.
Vervolgens, waarom is spyware een aanslag op je privacy?
Spyware is software die veelal heimelijk informatie verzamelt over een computergebruiker. Door op deze wijze informatie in te winnen kan er een gebruiksprofiel worden samengesteld. Deze informatie is zeer waardevol voor externe partijen om geld aan te verdienen.

Wat zijn de gevolgen van een cyberaanval?

Naast het feit dat een cyberaanval u veel geld kan kosten, kan het ook voor een slechte reputatie van uw bedrijf zorgen. Vaak gaat het hackers om snel veel geld buit te maken. Hackers kunnen echter ook andere motieven hebben, zoals imagoschade aanbrengen. Dit kan door middel van identiteitsfraude.
Dienovereenkomstig, wat gebeurt er bij een cyberaanval? Er zijn vele soorten cyberaanvallen, maar ze kunnen in het algemeen in twee categorieën worden verdeeld: aanvallen die erop gericht zijn computersystemen uit te schakelen of te vernietigen, en aanvallen die erop gericht zijn ongeoorloofde toegang tot informatie te verkrijgen.
Bij een denial-of-service aanval probeert de aanvaller een systeem te overbelasten met verzoeken, zodat legitieme gebruikers geen toegang tot het systeem kunnen krijgen. Bij een DDoS-aanval (Distributed Denial-of-Service) gebruikt de aanvaller de hulp van vele computers om de aanval uit te voeren, waardoor deze nog moeilijker te verdedigen is.
Bij een systeemcompromittering krijgt de aanvaller toegang tot een systeem en kan hij commando's uitvoeren alsof hij een legitieme gebruiker is. Dit type aanval kan worden gebruikt om informatie te stelen of systemen uit te schakelen.
Bij een malware-aanval gebruikt de aanvaller kwaadaardige software of malware om toegang te krijgen tot een systeem of om gegevens te beschadigen of te vernietigen. Malware kan worden afgeleverd via e-mailbijlagen, geïnfecteerde websites of andere middelen.
Bij een phishing-aanval probeert de aanvaller de gebruiker gevoelige informatie te ontfutselen, zoals wachtwoorden of creditcardnummers. Phishing-aanvallen worden vaak via e-mail uitgevoerd, waarbij de aanvaller zich voordoet als een legitiem bedrijf of individu.
Bij een social engineering-aanval gebruikt de aanvaller psychologische manipulatie om de gebruiker ertoe te bewegen gevoelige informatie prijs te geven of een actie te ondernemen die de veiligheid van het systeem in gevaar brengt. Social engineering-aanvallen kunnen worden uitgevoerd via de telefoon, e-mail of persoonlijk.

En nog een vraag, hoe groot is de kans op een cyberaanval?

Er is niet één antwoord op deze vraag, want het hangt af van een aantal factoren, waaronder het type en de omvang van de organisatie, de sector waarin zij actief is, haar geografische locatie en het niveau van cyberbeveiliging dat zij hanteert. Cyberaanvallen komen echter steeds vaker voor en worden steeds geraffineerder, en elke organisatie die elektronische gegevens opslaat, verwerkt of verzendt loopt risico.

Door Lexis Damiano

Vergelijkbare artikelen

Hoe moet je een spel spelen op Steam? :: Hoe een RJ45 connector aansluiten?
Handige links