Huis > I > Is Het Berekent Of Berekend?

Is het berekent of berekend?

berekenen/vervoeging
vervoeging van de bedrijvende vorm van berekenen
onbepaalde wijslang
tegenwoordig (v.t.t.)heb berekendhebben berekend
verleden (v.v.t.)had berekendhadden berekend
toekomend (v.t.t.t.)zal berekend hebbenzullen berekend hebben

Lees verder

Wat is een ander woord voor uitrekenen?

uitrekenen (ww) : becijferen, bepalen, berekenen, calculeren, uittellen, uitwerken.
Dienovereenkomstig, hoe kan je een cijfer berekenen?
Voorbeeld: Stel, je hebt je examen echt heel goed gemaakt, de normering is 1,0 en je hebt 52 van de 78 punten behaald. Dan krijg je dus het volgende: 9*52/78+1,0 = 7,0. Dan heb je toch mooi een 7,0 voor je examen!

Hoe bereken ik een percentage van het totaal?

Er zijn een paar verschillende manieren om een percentage van het totaal te berekenen. Eén manier is om het totaal te nemen en te vermenigvuldigen met het gewenste percentage. Als u bijvoorbeeld 10% van 100 wilt vinden, vermenigvuldigt u 100 met 0,10 om 10 te krijgen.
Een andere manier om een percentage van het totaal te berekenen is het gewenste percentage te nemen en dat te delen door het totaal. Dus, in hetzelfde voorbeeld als hierboven, als u 10% van 100 wilt vinden, deelt u 10 door 100 om 0,10 te krijgen.
Om het totale percentage te vinden, kunt u de twee percentages bij elkaar optellen. In bovenstaand voorbeeld is 10% + 10% = 20%. Hoe bereken je 30 procent van een bedrag? Om 30 procent van een bedrag te berekenen, zet je eerst 30 procent om in een decimaal getal door het procentteken te verwijderen en te delen door 100. Vervolgens vermenigvuldig je het decimaal getal met het bedrag. Vervolgens vermenigvuldigt u het decimaalteken met het bedrag.

Dit in overweging nemend, is het bepaalt of bepaald?

Zowel bepaalt als bepaald is goed

Je gebruikt de verschillende schrijfwijzes in verschillende situaties. Bepaalt (stam + t) is de tegenwoordige tijd van het werkwoord. Bepaald (stam + d) is het voltooid deelwoord.
Wat is berekenend gedrag?
Het berekenen in eigen voordeel; zwartwerken; frauderen. Een deftig klinkend woord (calculeren) wordt hier gebruikt om minder eerzame praktijken te camoufleren. In politieke kringen is deze uitdrukking sedert begin jaren negentig van de vorige eeuw ook erg populair want weinig aanstootgevend.

Bovendien, is benaderd?

[ov] naartoe gaan en aanspreken. [ov] aanpakken. [ov] bijna bereikt hebben.
Dus, hoeveel euro is 21 procent btw? Om het bedrag van de over een aankoop verschuldigde BTW te berekenen, moet het BTW-tarief worden vermenigvuldigd met de kosten vóór belasting van het artikel. In het geval van een BTW-tarief van 21% zou deze berekening als volgt zijn: 21% * prijs van het artikel vóór belasting = het bedrag van de verschuldigde BTW. Als een artikel 100 euro kost vóór belastingen, is dus 21 euro BTW verschuldigd.

En nog een vraag, hoe bereken je een schoolcijfer?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat scholen verschillende methoden gebruiken om cijfers te berekenen. Sommige scholen wegen verschillende factoren anders, en sommige gebruiken een meer traditioneel procentueel systeem, terwijl andere een puntensysteem gebruiken. In het algemeen worden cijfers echter berekend door rekening te houden met de prestaties van een leerling op toetsen, quizzen, opdrachten en andere beoordelingen gedurende het semester en deze dienovereenkomstig te wegen. Het eindcijfer van de leerling wordt dan meestal berekend door het gemiddelde van alle cijfers bij elkaar op te tellen.

Door Kimmie

Hoe word je eindexamen cijfer berekend? :: Is een middagpauze verplicht?
Handige links